Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Σιδεροκέφαλοι οι νέοι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Τζαρίμας και Αδριανός Δήμας (Πακέτος)

Οι "Διόσκουροι" της παράταξης Αναγνωσταρά και φίλοι του Prefadorou Γιάννης Τζαρίμας και Αδριανός Δήμας (Πακέτος) είναι οι νέοι Αντιδήμαρχοι για το 2012 μετά την παραίτηση και την αποδοχή της από τον Δήμαρχο των Χρόνη, Κωστούρου, Μπαρού και Λυκομήτρου.


Ενδιαφέρουσα εξέλιξη αφού οι δύο νέοι Αντιδήμαρχοι έχουν μεγάλη προϋπηρεσία στον πρώην Δήμο Μιδέας και μένει να δούμε το πως θα λειτουργήσουν στο διευρυμένο Δήμο Ναυπλιέων και τις αυξημένες απαιτήσεις του.

Να τους ευχηθώ καλή επιτυχία και να τους πω εκ των προτέρων ότι θα τους παρακολουθώ στενά.

Τώρα, γιατί παραιτήθηκαν οι τέσσερις Αντιδήμαρχοι και όχι και ο πέμπτος Χρήστος Καρέλλης θα μάθουμε, εκείνο που έχει σημασία και είναι προφανές ότι δεν παραιτήθηκαν με δική τους θέληση αφού ο Νόμος του Καλλικράτη προβλέπει θητεία δύο χρόνων για τους Αντιδημάρχους, εκτός αν υπήρχε προεκλογική συμφωνία μέσα στο συνδυασμό για μονοετή θητεία ή συμβαίνει κάτι άλλο.

Για δείτε τα σχετικά άρθρα του Νόμου 3852/2010

Στο άρθρο 59:

5. Η θητεία των αντιδημάρχων δεν μπορεί να είναι μικρότερη των δυόμισι ετών. Κατά τη διάρκεια της θητείας τους δεν μπορούν να εκλεγούν μέλη του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου. Η ανάκληση αντιδημάρχου πριν τη λήξη της θητείας του είναι δυνατή με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του δημάρχου.

6. Η απόφαση του δημάρχου με την οποία ορίζονται οι αντιδήμαρχοι και τους μεταβιβάζονται αρμοδιότητες κατά την παράγραφο 1 του παρόντος δημοσιεύεται σε μία τουλάχιστον ημερήσια εφημερίδα και, αν δεν υπάρχει ημερήσια, σε μία εβδομαδιαία εφημερίδα της πρωτεύουσας του νομού και αναρτάται και στην ιστοσελίδα του δήμου.

Στο άρθρο 282:

16. Ειδικά για την περίοδο 2010- 2014, όπου στις διατάξεις του παρόντος προβλέπεται πενταετής θητεία, νοείται θητεία, η οποία αρχίζει την 1.1.2011 και λήγει την 31η Αυγούστου 2014. Για όσα αιρετά όργανα προβλέπεται θητεία διάρκειας δυόμιση ετών, για την ίδια περίοδο, νοείται θητεία δύο (2) ετών, η δε δεύτερη διετία της θητείας λήγει την 31η Αυγούστου 2014.

Σενάρια και φημολογία για τις "καρατομήσεις" υπάρχουν και ήδη κυκλοφορούν, ο Prefadoros θα σας ενημερώσει μόλις έχει αξιόπιστες πληροφορίες.

Όσο για την υποχρέωση ανάρτησης στην ιστοσελίδα του Δήμου της απόφασης του Δημάρχου σιγά που θα τρέχανε να την αναρτήσουν, εδώ και είκοσι μέρες περίπου δεν έχουν ανεβάσει τίποτα.

Η λέξη κοροϊδία έχει χάσει πια το νόημά της.