Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για τον επόμενο Δήμαρχο Ναυπλιέων

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία του Prefadorou για το ποιον προτιμάτε για επόμενο Δήμαρχο Ναυπλιέων, εφόσον παραιτηθεί ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς, και εκτός από την μεγάλη συμμετοχή επιβεβαιώθηκε η προτίμηση σε παρόμοιες ψηφοφορίες σε άλλα blogs αλλά και η διάχυτη επιθυμία του κόσμου για το ποιον τελικά προτιμάει.


Σε καμιά περίπτωση και τίποτα δεν υποκαθιστά τις διαδικασίες που εκ του Νόμου προβλέπονται και θα γίνουν, απλά η γνώμη των πολιτών, στο βαθμό που αυτή αποδεικνύεται, μπορεί να επηρεάσει τις αποφάσεις των εκλεκτόρων Δημοτικών Συμβούλων.

Είναι προφανής η προτίμηση στο Δημήτρη Κωστούρο και κατά δεύτερο στον Ραφαήλ Μπαρού που, στη συγκεκριμένη συγκυρία και για διάφορους λόγους, "υπερτερούν" άλλων συναδέλφων τους που μπορεί να διαθέτουν πιο πλούσιο βιογραφικό.

Άλλωστε εδώ δεν πρόκειται για διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ, εδώ έχουμε επιλογή μεταξύ των επιλογών του εκλογικού σώματος που έτσι αποφάσισε.

Θεωρίες, φιλοσοφίες και υποθέσεις δεν έχουν χώρο στη σκληρή πολιτική και αν θέλουμε να τα σκεφτόμαστε αυτά τότε πρέπει να το κάνουμε πριν από τις εκλογές και με την ψήφο μας.

Μια παρόμοια κατάσταση είχε διαμορφωθεί στην εκλογή και πάλι νέου Δημάρχου, μετά την παραίτηση του Γιώργου Τσούρνου για να πολιτευτεί και αυτός, το 1996 δυο χρόνια μετά την εκλογή του Γιώργου Τσούρνου ως Δημάρχου.

Υπήρχαν λοιπόν και τότε οι ισχυρές υποψηφιότητες των έμπειρων Αντιδημάρχων Θάνου Κοτίτσα και Νίκου Χουντάλα που όμως δεν διέθεταν "βαρύ" βιογραφικό το οποίο, όπως λέγεται, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην τελική επιλογή με την επιθυμία του Γιώργου Τσούρνου για τον Κώστα Χαραμή.

Σε εκείνη τη διαδικασία, αν θυμάμαι καλά, συμμετείχε και ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς ως Σύμβουλος του Ναυπλιακού Συναγερμού.

Με αυτά τα δεδομένα η επιλογή του νέου Δημάρχου, που όλο και πλησιάζει χρονικά, γίνεται από μόνη της κυρίαρχο γεγονός της επικαιρότητας και θα μας απασχολεί όλο και περισσότερο.