Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Τα πάνω κάτω με τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς στο Ναύπλιο. Δικαίωση των απολυμένων

Καταφθάνουν συνεχώς μηνύματα στον Prefadoro από τους απολυμένους εργαζόμενους και γονείς για τη Δικαστική απόφαση που δικαιώνει τον αγώνα τους.

Δεν έχω ακόμα την επίσημη απόφαση και το σκεπτικό για να δούμε αν αυτή η απόφαση σημαίνει και ανατροπή του καθεστώτος των συμβασιούχων γενικότερα.

Ο Prefadoros με συνεχή δημοσιεύματα ανέδειξε το θέμα και τις επιπτώσεις στους εργαζόμενους-απολυμένους και στις περισσότερες από 200 οικογένειες και παιδιά.

Επέμεινα από την αρχή στη νομιμότητα που τελικά είναι ο ασφαλέστερος δρόμος για το δίκιο και τη λογική.

Αυτή τη νομιμότητα αναζήτησα με την καταγγελία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης αδιαφορώντας για την πολιτική διάσταση και τις σκοπιμότητες.

Αισθάνομαι ικανοποίηση γιατί τελικά η Δικαιοσύνη μας δίνει ένα καλό μάθημα ότι πρέπει να πιστεύουμε και να ακολουθούμε το Νόμο όσες ενστάσεις και αν έχουμε.

Παραθέτω δύο από τα mails που έλαβα:

"Θα ήθελα να σας πληροφορήσω (και το κάνω γιατί μας συμπαρασταθήκατε) ότι οι απολυμένες των βρεφονηπιακών σταθμών Ναυπλίου δικαιώθηκαν στα δικαστήρια.

Η απόφαση είναι θετική και επιστρέφουμε στις δουλειές μας όπως μας ανέφερε οι δικηγόροι μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Κωστούρο για την καθοριστική κατάθεσή του στο δικαστήριο που όπως μας είπαν οι δικηγόροι έκρινε και την απόφαση."

"Θετική απόφαση του δικαστηρίου για τις πρώην απολυμένες από τους παιδικούς σταθμούς. Η αλήθεια επιτέλους έδωσε τη λάμψη της!

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη δικαιοσύνη που επιτέλους μας δικαίωσε και όλους αυτούς που είπαν την αλήθεια στο δικαστήριο.

Τόσο το πρόεδρο του ΔΟΚΟΙΠΑΝ κύριο Μπακέα, όσο και τον κύριο Κωστούρο, οι οποίοι μίλησαν με ειλικρίνεια την ημέρα της δίκης για την υπόθεσή μας και το γεγονός αυτό από μόνο του αξίζει εκτίμησης και για τα 2 πρόσωπα. Ο κος Κωστούρος ως μάρτυρας στο δικαστήριο, δεν είπε τίποτα περισσότερο εκτός από την αλήθεια, όπως έκανε εξίσου κι ο κ. Μπακέας. Ας μην προσπαθήσει κανείς να οικειοποιηθεί τη θετική έκβαση της απόφασης για πολιτικούς λόγους, γιατί όπως λέει κι ο σοφός λαός ...η νίκη έχει πολλές μητέρες... Η ήττα καμία... Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους γονείς για την συνεχή στήριξή τους! Δεν ξέρω ποιος έγραψε το προηγούμενο ευχαριστήριο μήνυμα πρεφαδόρε, εγώ προσωπικά δεν είμαι δημότης, οπότε και μιλάω σαν εξωτερικός παρατηρητής των "πολιτικών δρώμενων". Από την άλλη υπάρχουν κι αυτοί που δε θα χαρούν με την απόφαση, τα υπολόγιζαν αλλιώς αλλά η αλήθεια τους χάλασε τα σχέδια, πολύ χαίρομαι γιαυτό οφείλω να ομολογήσω.

Συγχαρητήρια Πρεφαδόρε για το blog και καλή συνέχεια."

Σοφία Σταθοπούλου