Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Με πολιτική βούληση μπορεί να δοθεί λύση για τη Φιλαρμονική του Δήμου

Δημοσιεύω αυτούσιες δύο επιστολές μέλους της Φιλαρμονικής του Δήμου Ναυπλιέων και ενός φίλου της που γνωρίζουν καλά τα πράγματα και τις δυνατότητες που υπάρχουν να δοθεί λύση που όμως προϋποθέτει την πολιτική βούληση που όπως φαίνεται δεν υπάρχει.

Δυο στοιχεία μόνο να προσθέσω για τους αναγνώστες που ίσως δεν γνωρίζουν.



Ο Καλλικράτης προβλέπει τα Νομικά Πρόσωπα που μπορούν να υπάρχουν σε κάθε Δήμο αλλά και κάποιες εξαιρέσεις όπως εξαιρέθηκε και λειτουργεί αυτόνομα το Ίδρυμα Ιωάννης Καποδίστριας και σε αυτό αναφέρεται ο φίλος μέλος της Φιλαρμονικής.

Μπορεί λοιπόν να δοθεί λύση αλλά, όπως έγραψα προχθές, το κόστος είναι εκείνο που αποθαρρύνει τη λύση και θα έπρεπε η Δημοτική Αρχή να το πει ευθέως και να δούμε πως αλλιώς μπορεί να συνεχιστεί η ύπαρξη της Φιλαρμονικής.

Δυστυχώς δεν προβλέπεται η στελέχωση και πληρωμή των μουσικών από κανένα νόμο και όσες Φιλαρμονικές λειτουργούν ακόμα είναι με συμβάσεις που με τη λήξη τους θα διαλυθούν και αυτές.

Η μέχρι τώρα πληρωμή γινόταν με καταστάσεις στη Φιλαρμονική Ναυπλίου κάτι που δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Βέβαια υπάρχει φόρμουλα για να πληρώνονται οι μουσικοί αλλά χρειάζεται συνολική αποδοχή από όλους.

Γι΄αυτό μιλάμε για πολιτική βούληση.

Πάντως μπάντα και όποιος θέλει να συμμετέχει οδηγούν στη διάλυση.

Διαβάστε τις επιστολές και τις επισημάνσεις για την Αντιπολίτευση και τα τοπικά ΜΜΕ που δίνουν και τη διάσταση του τέλματος που έχει περιέλθει η κοινωνία μας που έχει αφεθεί στις αποφάσεις του Δημάρχου χωρίς αντίλογο, χωρίς αντίδραση και χωρίς έλεγχο από αυτούς που υποτίθεται ότι πρέπει να τα ασκούν, την Αντιπολίτευση και τον Τύπο.  

Η πρώτη:

"Η Δημοτική αρχή προβάλει σαν δικαιολογία το ότι για τη συγκεκριμένη κατάσταση ευθύνεται ο ¨Καλλικράτης¨.
Το ότι όμως ήταν θέμα πολιτικής απόφασης η κατάργηση της κοινωφελούς επιχείρησης στην οποία θα μπορούσαμε σαν φιλαρμονική να ενταχθούμε δεν αναφέρεται πουθενά.
Το ότι ο ΄Καλλικράτης¨προβλέπει ότι ειδικοί λόγοι όπως π.χ η ιστορικότητα, μπορούν να αποτελέσουν λόγο για την εξαίρεση ένταξης της φιλαρμονικής στο νέο νομικό πρόσωπο πάλι δεν αναφέρεται πουθενά.
Για να δείτε ότι πολιτικοί λόγοι μας οδήγησαν εδώ που μας οδήγησαν. Ρωτώ.
Ακόμη και τώρα αν θέλουν δεν μπορούν να μας εντάξουν στο Ίδρυμα Καπποδίστρια με άλλο όνομα και μας βγάλουν από το συγκεκριμένο νομικό πρόσωπο στο οποίο πλέον υπαγόμαστε. Μήπως τα πράγματα είναι διαφορετικά τότε? Και αυτό όμως είναι θέμα πολιτικής απόφασης.

Επίσης για να μη θεωρηθώ ότι απλά αντιπολιτεύομαι που κανένα τέτοιο λόγο δεν έχω περιμένω να δω αν οι κύριοι της αντιπολίτευσης ασχοληθούν με το θέμα επισήμως και αν πάρουν θέση-δέσμευση (γιατί έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέγονται).
Θα περίμενα βέβαια για παράδειγμα τόσο καιρό κάποιος να έρθει στο χώρο της φιλαρμονικής να μας δει και να ρωτήσει τι γίνεται.Υπάρχει ακόμη καιρός...

Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω αν σας έκανε εντύπωση το γεγονός ότι ούτε το DRTV ούτε το MAX σαν τοπικά Μ.Μ.Ε αλλά ούτε και οι ¨δημοσιογράφοι¨τους είχαν το σθένος όταν έπαιρναν συνέντευξη από τους υπεύθυνους να τους ρωτήσουν που είναι μετά από τόσα χρόνια η Φιλαρμονική, ούτε ένα πλάνο δεν έδειξαν από τον άδειο χώρο της μπάντας.
Σας λέει κάτι αυτό σχετικά με την αντικειμενικότητα της ενημέρωσης που έχουμε?
Το μόνο που ήξεραν ήταν να μοντάρουν παλαιότερη ηχογράφησή μας και να μας δείχνουν τη μπάντα του Άργους με 15-20 όργανα να παίζει όπως παίζουμε εμείς με 50 όργανα.

Ευχαριστώ!!!"

Η δεύτερη:

"Φίλε Prefadore καλά τα λες αλλά απ ότι φαίνεται άλλα πράγματα έχουν προτεραιότητα γι αυτή τη δημοτική αρχή. Πάντως όχι ότι έχει σχέση με την Δ.Φ.Ν.
Σίγουρα αν είχανε ενδιαφερθεί από νωρίς θα είχε βρεθεί λύση αλλά δεν ξέρω τους συμβούλους γιατί τους πληρώνουν με τόσους παχυλούς μισθούς !! ή ποιο ήταν αυτό το σοφό κεφάλι που υπέδειξε να γίνει ενσωμάτωση της Δ.Φ.Ν στο νομικό πρόσωπο.

Ο νόμος 3852/10 [ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ] δίνει σαφές οδηγίες για την λειτουργία των νομ.προσώπων δημ.δικαιου. Και αν διαβάσετε το άρθρο 103 παρ.1α και 3 του ανωτέρου νόμου θα μπορούσε να λειτουργεί η Δ.Φ.Ν χωρίς κανένα πρόβλημα. Επίσης και υπ'αρίθμον4569/27-1-2011 εγκύκλιο του Υπουργού δίνει σαφές οδηγίες για τα νομ.προσ.δημ.δικαίου. Αν είχανε ασχοληθεί θα είχανε βρει λύση όπως πολλοί δήμοι έπραξαν.

Ισως θεωρούν την Δ.Φ.Ν πολυτέλεια για την πόλη και επειδή έτυχε να της δώσει ο Θεός περίσσια ομορφιά την θέλουν όμορφα ντουβάρια. Πάντως είναι κρίμα να σβήσει ότι με κόπο δημιούργησε ο δάσκαλος Βασ. Χαραμης, γιατί ποτέ δεν σκέφτηκε να βάλει την πολιτική πάνω από την αγάπη του γι'αυτόν τον τόπο, που μεγαλώσαμε και που μας δίδαξε την ηθική , την προσφορά ,και την ευαισθησία σ'αυτήν την ΠΟΛΗ.

Πάντως για όλα υπάρχουν λύσεις αρκεί να το θέλεις και να ενδιαφερθείς λίγο παραπάνω. Εκεί μέσα υπάρχουν παιδιά που απ'΄ότι φαίνεται αγαπάνε αυτό που κάνουν και οι παρουσίες τους είναι αξιόλογες!

ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ."

Για την αντιγραφή,

Prefadoros