Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Ποιος διχάζει την Αργολίδα, ο Δαμούλος ή ο Μαυράκης;

Δεν είχα σκοπό να εμπλακώ στις εκλογές του Επιμελητηρίου γιατί πιστεύω ότι στη δύσκολη εποχή που ζούμε θα έπρεπε όλοι να κρατήσουν χαμηλούς τόνους και η όποια αντιπαράθεση να περιοριστεί στις ιδέες και προτάσεις για να βοηθηθούν οι επαγγελματικοί κλάδοι της Αργολίδας που εκπροσωπούνται στο Επιμελητήριο.



Όμως στην ιστοσελίδα του Ειδικού Συμβούλου του Δημάρχου Ναυπλιέων Παναγιώτη Αναγνωσταρά κ. Μιχάλη Καζά είδα ένα κείμενο, εδώ, ανυπόγραφο, που ασκεί δριμύα κριτική στον υποψήφιο Πρόεδρο κ. Δαμούλο με το ατράνταχτο, και μοναδικό επιχείρημα της κριτικής, γιατί δεν στήθηκαν τρεις κάλπες στο Νομό, δηλαδή εκτός του Άργους στο Ναύπλιο και το Κρανίδι.

Προσωπικά θεωρώ αστείο το επιχείρημα και τη λογική του, γιατί για το Ναύπλιο δεν το συζητάμε, όταν οι μισοί Ναυπλιώτες καθημερινά πηγαίνουν στο Άργος και διανύουν τη φοβερή απόσταση μέσα από βουνά και λαγκάδια των δέκα χιλιομέτρων.

Να δεχτώ ότι η Ερμιονίδα έχει ένα πρόβλημα, είναι τόσο σπουδαίο μια φορά στα τέσσερα χρόνια οι υπεύθυνοι επαγγελματίες που νοιάζονται για τις επιχειρήσεις τους και το μέλλον τους να κάνουν τον κόπο να πάνε να ψηφίσουν στο Άργος;

Το ωραίο είναι ότι η παράταξη Μαυράκη θα στήνει λέει τρεις κάλπες και για τρεις μέρες, δεν την κάνετε την κάλπη περιφερόμενη όλο το χρόνο να την πηγαίνετε στο μαγαζί του καθενός να ψηφίζει;

Αφήστε ρε τα κόλπα και ασχοληθείτε με τα σοβαρά, όποιος θέλει και αισθάνεται ότι πρέπει να ψηφίσει θα το κάνει, οι άλλοι ας κάτσουν στον καναπέ τους να κλαίνε τη μοίρα τους.

Αλλά βέβαια το πρόβλημά σας δεν είναι η μία κάλπη, που άλλωστε αποφασίστηκε από το ΔΣ του Επιμελητηρίου, αλλά το αν θα πάρετε τις εκλογές με τον κομματικό μανδύα που θα εξαργυρώσετε αύριο στο κόμμα σας.

Τι δουλειά έχουν σύσσωμοι και συντεταγμένοι όλοι οι Θεσμικοί και επώνυμοι παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας σε μια συγκέντρωση επαγγελματιών για την εκλογή αντιπροσώπων στο όργανο που τους εκπροσωπεί;

Ο κ. Αναγνωσταράς π.χ. είναι Πολιτικός Μηχανικός, ο κ. Καμπόσος Εκπαιδευτικός-Γυμναστής, ο κ. Χρόνης Συνταξιούχος του ΟΤΕ και ας μη συνεχίσω.

Κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε και το θεωρείτε φυσιολογικό και υποχρέωση.

Και επειδή αναφέρεται στο γελοίο δημοσίευμα, να χαρώ τον εμπνευστή του, για διχασμό της Αργολίδας, μόνο από αυτούς κινδυνεύει να διχαστεί, από αυτούς που δεν κατάλαβαν τίποτα και εξακολουθούν να βάζουν το κομματικό συμφέρον πάνω από οτιδήποτε άλλο και ας σκούζουν για την Πατρίδα και το Λαό.

Όλο και λιγότεροι τους πιστεύουν, αυτή είναι και η αγωνία τους.

Δεν μπορώ παρά να κλείσω με το φινάλε της ανυπόγραφης δήλωσης:

"Κύριε Δαμούλο σήμερα είστε διχαστικός.

Περιμένετε στο απώτερο μέλλον, καλύτερες μέρες για εσάς και αφήστε προς το παρόν το Επιμελητήριο Άργους, να αγκαλιάσει τον νομό, να εκφράσει τον μικρομεσαίο επιχειρηματία της Θερμησίας, της Τραχειάς, του Άργους και των τουριστικών περιοχών μας, να βρει τον δρόμο του. Ένα δρόμο ανάπτυξης, ένα δρόμο τόλμης, ένα δρόμο ενότητας και ελπίδας."

Παιδιά, ειλικρινά συγκινήθηκα, από την αγνότητα των προθέσεων!.

Υ.Γ.1 Δεν γνωρίζω προσωπικά ούτε τον κ. Μαυράκη, ούτε τον κ. Δαμούλο.

Υ.Γ.2 Δεν έχω κανένα προσωπικό ενδιαφέρον και οποιοδήποτε συμφέρον από την επικράτηση της μιας ή της άλλης παράταξης.

Υ.Γ.3 Δεν είμαι και δεν ήμουν ποτέ μέλος του Επιμελητηρίου.

Ο καλύτερος πάντως με διαφορά παραμένει ο Δήμαρχος Άργους Δημήτρης Καμπόσος, βλέπει πράσινο και χάνει τα λόγια του, τι Γιώργος τι Ανδρέας Παπανδρέου το ίδιο είναι.