Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Τα καταφέραμε, έχουμε νέα Μνημονιακή Κυβέρνηση

Ωραία, ανακουφίστηκα, μου έφυγε ένα βάρος, ησύχασα, απόψε θα το γιορτάσω.

Λίγο το΄χετε εσείς αυτό που συνέβη στη χώρα; δυο χρόνια με τον ακατονόμαστο Πρωθυπουργό να μας διαλύει τα πάντα και να μας φτάνει σε απόγνωση;



Ενώ τώρα; τώρα που πήραν τα νέα πρόσωπα, που μπήκαν για να βοηθήσουν τους επιτυχημένους, στα στιβαρά τους χέρια τις τύχες της χώρας όλα αλλάζουν.

Θα αποφύγω τους χαρακτηρισμούς γιατί οι εποχές είναι περίεργες και αρχίζω να φοβάμαι, εσείς καταλάβατε.

Όσοι τέλος πάντων θέλετε να καταλάβετε, γιατί οι άλλοι, ελπίζουν ακόμα σε αυτούς.

Οι Αγορές ανάσαναν, οι Μέρκελ και Σαρκοζί ανοίγουν σαμπάνιες, η ολιγαρχία του τόπου ηρέμησε, οι νταβατζήδες και μαυραγορίτες του κόσμου, αυτοί τους έλεγαν έτσι όχι εγώ, τρίβουν τα χέρια τους και σκέφτονται τις νέες "κονόμες" που τους περιμένουν, και ο Λαός;

Έλα ρε, ποιος Λαός; πότε τον υπολόγισαν για να το κάνουν τώρα;

Δεν θα ασχοληθώ με τα πρόσωπα, τουλάχιστον τώρα, θα πω μόνο για το περιβόητο "μετά τη συγκυβέρνηση θα πάμε συντεταγμένα σε εκλογές" που ακούστηκε όλο το διάστημα και σαν επιχείρημα της ανάγκης συγκυβέρνησης.

Τώρα κατάλαβα τι εννοούσαν, όλα τα κόμματα της συγκυβέρνησης που στηρίζει και στηρίζονται από το σύστημα στη χώρα μας θα "απαλλαγούν" από τα αμαρτήματα της διετίας και θα εμφανιστούν στο Λαό πριν τις εκλογές απαλλαγμένα από τις αμαρτίες τους και έτοιμα να τον παραπλανήσουν για μια ακόμη φορά.

Το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν και τόσο κακό όσο νομίζαμε, η ΝΔ είπε ότι είπε αλλά τώρα σοβαρεύτηκε και το ΛΑΟΣ έπαψε να είναι το ακραίο κόμμα και αποτελεί πλέον δομικό στοιχείο της νέας Μεταπολίτευσης.

Πάντα υπάρχουν πρόθυμοι να μπουν ακόμα και στην ίδια κολυμπήθρα για εξαγνισμό.

Το ουσιαστικό πρόβλημα ήταν να μην πάμε σε εκλογές με τον απογοητευμένο κόσμο στο δρόμο, αυτό φοβόντουσαν γιατί ήξεραν ότι η οργή θα ξέσπαγε στην κάλπη.

Προς το παρόν κερδίζουν αυτοί, η απάντηση όμως είναι στο χέρι μας.