Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Η υπογραφή Σαμαρά και οι εκβιασμοί των Γερμανών

"Έγραψα το μεσημέρι το κείμενο που ακολουθεί και έπεσα να κοιμηθώ.

Όταν ξύπνησα διάβασα την επιστολή του Σαμαρά στην Τρόικα και καταράστηκα τον εαυτό μου που ξύπνησα."

Το εκβιαστικό δίλημμα που βάζουν οι Γερμανοί στον Αντώνη Σαμαρά δεν απευθύνεται μόνο στον ίδιο, απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες που στην ουσία μας καλούν εκτός από την οικονομική υποταγή να υπογράψουμε και την Εθνική μας ταπείνωση.


Είναι σοβαρό επιχείρημα ότι τάχα θέλουμε γραπτή δήλωση ότι στο μέλλον ο Πρόεδρος της ΝΔ θα σεβαστεί τους όρους του νέου Μνημονίου;

Μα ήδη στηρίζει και συμμετέχει στην Κυβέρνηση που θα υπογράψει τη συμφωνία και έχει δεσμευτεί ότι θα ακολουθήσει αυτή την πολιτική.

Αστεία πράγματα από σοβαρούς συνεταίρους, που είτε θέλουν είτε δεν θέλουν είμαστε, και για όσο χρόνο θα είμαστε οφείλουν να τηρούν τουλάχιστον τα προσχήματα.

Αν δεν θέλουν, και επειδή δεν μπορούν πλέον να μας στείλουν τα τεθωρακισμένα, ας μας πουν να γυρίσουμε στη δραχμή και στην αξιοπρέπειά μας.

Υπό κατοχή ο Έλληνας δεν θα ξαναζήσει, λεφτά μπορεί να μην έχουμε αλλά υπερηφάνεια και αυτογνωσία είχαμε και εξακολουθούμε να έχουμε.

Βρίσκονται ένα βήμα να περάσουν την κόκκινη γραμμή, μετά αυτοί θα έχουν την ευθύνη.

Ακούω αρκετούς να λένε, "τόσες υποχωρήσεις έκανε ο Σαμαράς ας βάλλει και μια υπογραφή να τελειώνουμε".

Όχι ρε, να μην τη βάλλει γιατί είναι γελοία η δικαιολογία και άλλος είναι ο στόχος.

Ας πούμε ότι βάζει υπογραφή σήμερα ο Σαμαράς και αύριο για τον άλφα ή βήτα λόγο αλλάζει ο Αρχηγός της ΝΔ και ο Αντώνης πάει σπίτι του, η προσωπική υπογραφή του Σαμαρά γιατί να δεσμεύει τον επόμενο Αρχηγό;

Αν αυτός πει ότι δεν δεσμεύομαι από υπογραφές και ακολουθώ δική μου πολιτική τι θα πουν τότε οι Γερμανοί;

Αν είναι μάγκες, λέει ο Prefadoros, ας αγοράσουν όλο το χρέος των 360 δισ. και ας φέρουν να τους υπογράψουμε ότι χαρτί θέλουν.

Το κάνουν; όχι βέβαια, γιατί ως καθαρά ιμπεριαλιστική χώρα θέλει και να μας υποτάξει και να μην πληρώσει και τίποτα.

Ο εκβιασμός τους φαίνεται και από την καθυστέρηση της 6ης δόσης, που σύμφωνα με τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου έπρεπε να μας δοθεί από το Σεπτέμβριο και σκόπιμα την καθυστέρησαν για να μας αναγκάσουν να συμφωνήσουμε στη λύση της 26-27ης Οκτωβρίου.

Αλλά και από το ότι Νοέμβριο και Δεκέμβριο δεν είχαμε καμιά ληξιπρόθεσμη καταβολή στους ξένους δανειστές μας, μόνο το εσωτερικό έλλειμμα που δυσκολεύει τις πληρωμές μισθών και συντάξεων.

Καταλάβατε, αν ήταν να πληρώσουμε ομόλογα που έληγαν αυτό το δίμηνο θα μας την είχαν δώσει.

Ποιος λοιπόν εκβιάζει και μάλιστα σαν κοινός τοκογλύφος; εμείς, ο Σαμαράς εν προκειμένω, ή οι αδίστακτοι συνέταιροι μας στην Ευρωζώνη;

Όταν ο Prefadoros φώναζε για εκλογές, ενώνοντας τη φωνή του με τα κόμματα της Αριστεράς αλλά και πολλούς πολίτες, και παρότρυνε το Σαμαρά πρώτα να τις επιβάλλει και μετά να ζητήσει να υπογράψει τη συμφωνία, και σύμφωνα με τον καινούργιο πολιτικό χάρτη, είχε σαν μόνο στοιχείο ότι ο αδηφάγος Καπιταλισμός όσο βρίσκει χώρο τόσο και πιο εύκολα επεκτείνεται.

Μόνο ο Λαός μπορεί να τους σταματήσει με τον αγώνα, τη φωνή και την ψήφο του.

Απλά πράγματα που τα γνωρίζουν όλοι και πρώτα οι τοκογλύφοι που δεν ήθελαν τις εκλογές γιατί φοβούνται το Λαό, μόνο οι κομματικοί στρατοί εξουσίας δεν τα καταλαβαίνουν.

Υ.Γ. Για όσους θέλουν να διαβάσουν την ανοιχτή επιστολή του Βασίλη Τριανταφυλλίδη (Χάρρη Κλυνν) θα την βρείτε εδώ, έχει αξία γιατί ήταν από τους πρώτους φίλους που στήριξαν τον Αντώνη Σαμαρά την εποχή της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ.