Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Δήμαρχος ο Χρόνης. Αποφάσισαν οι "Μαυρίκιδες"

Έβαλα μια δημοσκόπηση για το ποιον θέλετε για Δήμαρχο αν παραιτηθεί ο Αναγνωσταράς, και ενώ τις τρεις πρώτες μέρες τα αποτελέσματα έμοιαζαν φυσιολογικά, ξαφνικά πρώτα ο Κωστούρος και στη συνέχεια ο Χρόνης άρχισαν να ψηφίζονται ομαδικά και με συνεχώς αυξανόμενη ένταση.



Σας έχω γράψει ότι ο Prefadoros ασχολείται χρόνια με το διαδίκτυο και ξέρει κόλπα και μυστικά γιατί έχει μελετήσει και τη λειτουργία του αλλά και το πως βλέπετε το αποτέλεσμα στην οθόνη σας.

Να πούμε λοιπόν δυο λόγια για να καταλάβετε πως έγινε η αλλοίωση της ψηφοφορίας στην οποία είχα αποκλείσει να μπορεί να ψηφίσει κάποιος από την ίδια γραμμή δηλαδή από κάθε IP, έτσι λέγεται, περισσότερο από μία φορά.

Έτσι διασφαλίζεται ότι κάθε επισκέπτης του Prefadorou μπορεί να ψηφίσει μόνο μία φορά από κάθε διεύθυνση.

Αυτό μπορεί να παραβιαστεί μόνο αν κάποιος έχει πρόσβαση σε κεντρικό διανομέα IP, δηλαδή από διεύθυνση που παρέχει "γραμμές" σε χρήστες.

Που υπάρχουν τέτοιες IP; στον ΟΤΕ πχ και στο Greek Public Administration Network το Ελληνικό Δίκτυο Δημόσιας Διοίκησης.

Ξαφνικά λοιπόν άρχισε από τους δύο αυτούς οργανισμούς, και με διαφορά δευτερολέπτων, να γίνεται είσοδος στον Prefadoro και προφανώς ψηφοφορία.

Επειδή όπως είπαμε ξέρω καλά το διαδίκτυο τους "έπιασα" και διαπίστωσα ότι ψήφισαν μαζικά από την Καλαμάτα, το Άργος, το Κιάτο και την Αθήνα για το Δήμαρχο Ναυπλίου.

Και επειδή ότι λέω το αποδεικνύω δείτε μερικά από τα πειστήρια, εννοείται ότι κατεβάζω τη δημοσκόπηση και αναρτώ νέα με άλλο μετρητή για να δούμε αν την "σπάσουν" και αυτή όπως έκαναν με το μετρητή Google.

Πατήστε για μεγέθυνση