Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Ο γρίφος της διαδοχής στο Δήμο Ναυπλιέων

Με δεδομένο ότι ο Δήμαρχος Ναυπλιέων θα είναι υποψήφιος Βουλευτής στις προσεχείς Βουλευτικές εκλογές η διαδοχή του μοιάζει γρίφος.

Είναι γρίφος, γιατί η βολική λύση για τους πρωταγωνιστές, δηλαδή μεταβατικός Δήμαρχος ο Ραφαήλ Μπαρού, να του φύγει και ο καημός, και μετά στις επόμενες εκλογές επίσημος υποψήφιος Δήμαρχος και θριαμβευτής ο Χρήστος Γραμματικόπουλος έχει κάποιες παραμέτρους που δεν ελέγχονται.



Πρώτα είναι η εμπιστοσύνη στον Ραφαήλ Μπαρού, που ας μην ξεχνάμε διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με το περιβάλλον του Αρχηγού, ότι θα θελήσει να παραμείνει μεταβατικός και δεν θα διεκδικήσει για τον εαυτό του την επόμενη Δημαρχία, αλλά και αυτούς που προφανώς και δεν τον θέλουν ούτε σαν μεταβατικό και προτιμούν καθαρές λύσεις προκρίνοντας σε πρώτη θέση τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο.

Ο Αναγνωσταράς χωρίς τη στήριξη του Γραμματικόπουλου είναι χαμένος στις Βουλευτικές εκλογές, ο Γραμματικόπουλος ελέγχει απόλυτα το 18% που πήρε μόνος του στις Δημοτικές εκλογές, και αν δεν το έχει μαζί του, ο υποψήφιος Βουλευτής Αναγνωσταράς, θα πάει άκλαυτος.

Ο Δημοτικός Συνδυασμός όμως του Αναγνωσταρά δεν στήθηκε μόνο κομματικά αλλά και από ποικίλα συμφέροντα που προφανώς και δεν θα θυσιαστούν στις πολιτικές φιλοδοξίες του Δημάρχου που άλλωστε αύριο δεν θα τον έχουν ανάγκη.

Ο γρίφος λοιπόν μόνο εύκολο δεν είναι να λυθεί, η πρόβλεψη μάλλον παρακινδυνευμένη.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς πρέπει να ξεπεράσει τον καλό του εαυτό, για να μείνει αλώβητος, από τη λύση και την έκβαση τελικά του γρίφου.

Και ακόμα πιο σίγουρο, και παρά τα λεγόμενα του ότι δεν "ανακατεύεται", τον λούζει κρύος ιδρώτας στη σκέψη ότι ο σχεδιασμός που έχει κάνει δεν του βγει.