Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Ένας ακόμη ελλειμματικός προϋπολογισμός στο Δήμο Ναυπλιέων

Δημοσιεύτηκαν στο Διαύγεια τα αποτελέσματα του Γ' Τριμήνου του 2011 όπου γίνεται σαφές πλέον αυτό που από την ψήφιση του προϋπολογισμού είχαμε επισημάνει, ότι ήταν "ψεύτικος" ως προς τα έσοδα και επομένως και στις δαπάνες.



Προβλέπονταν στον προϋπολογισμό του 2011 έσοδα περίπου 37,5 εκατομμυρίων Ευρώ το ίδιο και δαπάνες για να είναι ισοσκελισμένος.

Πόσα είναι τα έσοδα στο 9μηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου; περίπου 15 εκατομμύρια Ευρώ κάτι που σημαίνει ότι μόλις που θα περάσουν μέχρι το τέλος του χρόνου τα 20-21 εκατομμύρια Ευρώ.

Το παραδέχεται και η ίδια η έκθεση που αναγκάζεται να αναθεωρήσει προς τα κάτω τις προβλέψεις.  

"Σύμφωνα με την πορεία και την εκτίμηση είσπραξης των εσόδων, στον προϋπολογισμό έχουν εγγραφεί υπερεκτιμημένα έσοδα ή έσοδα που δεν πρόκειται να εισπραχθούν έως το τέλος της χρήσης."

"Σημειώνουμε ότι μετά την προτεινόμενη αναμόρφωση των ανωτέρω κωδικών πρέπει να γίνει αντίστοιχη αναμόρφωση και στο σκέλος των δαπανών ώστε να μην καταστεί σε καμία περίπτωση ελλειμματικός ο προϋπολογισμός."

Τι να προσθέσει ο Prefadoros; μόνο το ότι η κρατική επιχορήγηση είναι ο μόνος δείκτης που έχει φτάσει στο 61% των προϋπολογισθέντων και καταρρίπτει τον μύθο-άλλοθι ότι "το κράτος δεν μας δίνει λεφτά".

Τα έσοδα από ανταποδοτικά τέλη είναι μόλις στο 22%, καταλάβατε;

Δείτε τον απολογισμό του Τριμήνου:  

http://et.diavgeia.gov.gr/f/nafplio/ada/45%CE%92%CE%9D%CE%A9%CE%9A%CE%A6-%CE%A5%CE%9D%CE%9D