Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Αντώνης Σαμαράς, "επαναστάτης χωρίς αιτία". Η επιστροφή του "ασώτου"

Επιστροφή στο μαντρί, αυτή τη φορά της Ευρωπαϊκής αστικής νομιμότητας.



Όχι ότι έπειθε και πολλούς για τη μέχρι τώρα, υποτιθέμενη, αντίθεσή του στο Μνημόνιο, τα ναι της Κυβέρνησης και την ισοπέδωση των οικονομικών και εργασιακών δικαιωμάτων του Λαού.

Υπήρχαν και εκείνοι που πίστευαν στη σθεναρή του αντίθεση στην εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, απογοητεύτηκαν και αυτοί.

Να΄μαστε λοιπόν σήμερα χωρίς μάσκες, ο "πρίγκιπας είναι γυμνός".

Είχα πει στο φίλο μου το Βαρόνο πέρυσι το Μάη, "ο Σαμαράς λέει όχι για να είναι η εφεδρεία του συστήματος όταν θα φτάσουν σε αδιέξοδο με το Γιώργο" και ο φίλος μου, έμπειρος και παλιός κομμουνιστής, μου είπε "θα φανεί κάποια στιγμή, ο Λαός μόνο μπορεί να τους ξεσκεπάσει".

Υπήρχε τόσο μεγάλη ανάγκη τώρα να στοιχειθούν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ και λοιποί συγγενείς σε μια συμφωνία που μέχρι χτες κατήγγειλαν και είναι καταφανώς ενάντια στα συμφέροντα του Λαού και της χώρας, οι ίδιοι τα έλεγαν.

Μάλλον αυτοί που καθορίζουν τις τύχες της Ελλάδας κατάλαβαν, έχουν τον τρόπο, ότι αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση το αντιευρωπαϊκό μέτωπο διευρύνεται και πέραν του ΚΚΕ, περνάει σε όλους τους χώρους και για πρώτη φορά μπαίνει σε συζήτηση, αν όχι αμφισβήτηση, η Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Οι ίδιοι το είπαν άλλωστε με το "καλαμπούρι" του δημοψηφίσματος.

Επομένως είναι η ώρα να γίνει η συμπόρευση όλων των αστικών δυνάμεων πριν οι αντιδράσεις για την οικονομική εξαθλίωση πάρουν και άλλη κατεύθυνση πραγματικά ανεξέλεγκτη.

Μπορεί να απειλούν οι φίλοι μας Ευρωπαίοι, και τα εδώ παπαγαλάκια τους, ότι θα μας πετάξουν έξω από την Ευρώπη, αν δεν υποταχθούμε, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο γιατί αυτό θα σήμαινε και τη δική τους κατάρρευση. 

Την καθαρή λύση για άμεση προσφυγή στις κάλπες, που και ο Σαμαράς ζητούσε, την μετέτρεψαν σε συγκυβέρνηση ελπίζοντας όλοι να διασωθούν, και πρώτα το σύστημα.

Επειδή όμως οι υπολογισμοί δεν βγαίνουνε πάντοτε σωστοί, ας περιμένουμε. 

Είχα γράψει και παλιότερα, "μην υποτιμάται έναν που φέρει στο αίμα του Παπανδρεϊκό DNA".