Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Η πρώτη αποτίμηση της μάχης για τη διαδοχή στο Δήμο Ναυπλιέων

Σκληρός είναι ο αγώνας μεταξύ των δύο φανερών υποψηφίων Δημάρχων Μπαρού και Κωστούρου.



Λέω φανερών γιατί είναι οι δύο που μέχρι στιγμής δεν κρύβουν την πρόθεσή τους και πασχίζουν να εξασφαλίσουν τους περισσότερους Συμβούλους-Εκλέκτορες.

Οι Σύμβουλοι πάντως αποφεύγουν να τοποθετηθούν υπέρ του ενός ή του άλλου, χωρίς να τους αρνούνται στήριξη, και περιμένουν να διαμορφωθεί όλο το τοπίο των υποψηφιοτήτων για να αποφασίσουν.

Έτσι, τα ονόματα των τριών Δικηγόρων Τσιόδρα, Αυγουστόπουλου και Μπούκουρη καθώς και του Γιατρού Βασιλόπουλου, που ακούγονται, μπορεί να ανατρέψουν τις προβλέψεις και να οδηγήσουν σε λύση "συνθετική" μέχρι το τέλος της θητείας τον Ιούνιο του 2014.

Είναι βέβαιο ότι η επικράτηση Μπαρού ή Κωστούρου θα διχάσει την πλειοψηφία και θα δημιουργήσει ευνοούμενους και μη, κάτι που οι περισσότεροι δεν θέλουν.

Γι΄αυτό αρκετοί καλοβλέπουν μια τρίτη λύση μιας και είναι σίγουρο ότι την επόμενη αναμέτρηση θα την δώσουν με τον υποψήφιο που θα επιλέξει η Νέα Δημοκρατία και που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο Χρήστος Γραμματικόπουλος.

Από την άλλη και ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς δεν θέλει "φασαρίες" και διχόνοιες μέσα στον προεκλογικό βουλευτικό του αγώνα και προπαντός "εχθρούς" της τελευταίας στιγμής.

Γεγονός πάντως είναι ότι ο επόμενος Δήμαρχος, όποιος και αν είναι, δεν θα διαθέτει την εμπειρία και κυρίως την ικανότητα αλλά και τον τρόπο να συνθέσει τα διαφορετικά συμφέροντα που ήταν τα ισχυρά χαρτιά του Αναγνωσταρά στην παραμονή στην εξουσία κοντά δέκα χρόνια και τις τρεις νικηφόρες εκλογικές αναμετρήσεις.

Έχουμε πολλά να πούμε μέχρι το τέλος.