Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Μια συνάντηση με το Μάκη Βορίδη, παραμονές εκλογών 2009

Είναι Τρίτη βράδυ 22 Σεπτεμβρίου 2009, δέκα μέρες πριν από τις εκλογές, περασμένες μιάμιση στον "Αραπάκο" ο Prefadoros ο φίλος μου ο Ανδρέας και ο Γιώργος Ηλιόπουλος (Αραπάκος).

Η παραλία του Ναυπλίου αδειάζει, τα μαγαζιά "μαζεύουν" και τα φώτα χαμηλώνουν, παραδίπλα στον "Σαβούρα" μια παρέα έχει απομείνει και αυτή το "διαλύει".


Οι άλλοι φεύγουν αντίθετα, τρεις έρχονται προς την πλευρά μας, ο Μάκης Βορίδης, ο Πολύδωρος Δάκογλου και ο Γιάννης Σχοινάς.

Ο Βορίδης βρίσκεται στο Ναύπλιο στα πλαίσια του προεκλογικού αγώνα του ΛΑΟΣ και φυσιολογικά είναι παρέα με το Γιάννη Σχοινά που είναι και υποψήφιος Βουλευτής του κόμματος αλλά και παλιός φίλος όπως και ο Δάκογλου από την εποχή, το 1994, που ο Μάκης Βορίδης ίδρυσε το "Ελληνικό Μέτωπο" με μαγιά το διαλυθέν κόμμα ΕΝ.Ε.Κ. που Αρχηγός του ήταν ο Πολύδωρος Δάκογλου και σημαντικό στέλεχος ο Γιάννης Σχοινάς.

Τους προσκαλώ από μακριά και πλησιάζουν, ο φίλος μου ο Ανδρέας, γνήσιος Πασόκος δυσφορεί, ο Γιώργος Ηλιόπουλος σαν γνήσιος επαγγελματίας σηκώνεται για να τους υποδεχτεί και τους προσφέρει καρέκλες.

Αρνούνται ευγενικά να καθίσουν γιατί η επόμενη μέρα ήταν γεμάτη για το Μάκη Βορίδη και είχε να δώσει πρωί-πρωί συνέντευξη στα ΜΜΕ.

Δεν χάνω την ευκαιρία, την προηγούμενη είχε γίνει και το πρώτο debate των Αρχηγών, και ρωτάω τον Μάκη Βορίδη, "γιατί κατά τη γνώμη σας ο Καραμανλής παραδίδει την εξουσία στον Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ"; "ξέρετε κάτι περισσότερο γι΄αυτή την αμαχητί παράδοση που δεν έχει προηγούμενο";

"Δεν γνωρίζω" απάντησε ο Μάκης Βορίδης, "όπως το λέτε είναι πολύ ενδιαφέρον", ο Prefadoros συνέχισε "η εκλογή του ΠΑΣΟΚ είναι δεδομένη και με διαφορά, το ερώτημα είναι γιατί ο Καραμανλής έκλεισε τη Βουλή από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο που παραδίδει την εξουσία", απάντηση δεν πήρα.

Μας καληνύχτισαν και έφυγαν, μου έκανε εντύπωση η ματιά του παμπόνειρου Πολύδωρου Δάκογλου, που αν και παρέμεινε σιωπηλός, έλεγε πολλά.

Το επόμενο βράδυ παρακολούθησα τα τοπικά κανάλια για να δω τη συνέντευξη του Μάκη Βορίδη και έδωσα τα ρέστα μου.

Ακούω τον κ. Βορίδη να λέει, στο ξεκίνημα της συνέντευξης, ότι ο Καραμανλής παραδίδει την εξουσία, σαν διαπίστωση, χωρίς να βάζει το ερώτημα, γιατί;

Είστε δύσπιστοι; υπάρχει το βίντεο της συνέντευξης, δείτε το.



Θέλετε και την εξήγηση; ο Μάκης Βορίδης σαν γνήσιος πολιτικός, υψηλού επιπέδου, ξέρει να μην εκτίθεται με ερωτήματα που μπορεί να τον ακολουθήσουν, απλά αφομοιώνει το λαϊκό κριτήριο και το χρησιμοποιεί.

Μα η προϊστορία του θα πείτε τον ακολουθεί, δεν το βλέπω, μάλλον το αντίθετο, το σύστημα ξέρει να προστατεύει τις "αμαρτίες" των παιδιών του.

Υ.Γ. Για όσους θέλουν περισσότερα για την πολιτική δραστηριότητα του Μάκη Βορίδη, απόφοιτο του Κολεγίου Αθηνών, αριστούχο της Νομικής και με σπουδές στην Αγγλία στη σελίδα, εδώ.