Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Τη γενιά των 700 Ευρώ την πάνε στα 426,41 Ευρώ. Και μεις ακόμα καθόμαστε

Τι να πρωτογράψεις, τι να πρωτοσχολιάσεις, τι να πρωτοσκεφτείς στη χιονοστιβάδα που μας βρήκε και έπεσε στα κεφάλια μας.

Στον ήδη ταλαιπωρημένο Λαό που επί δύο χρόνια πληρώνει και τα λεφτά του πάνε χαμένα, έρχεται η απόλυτη ισοπέδωση εισοδημάτων και δικαιωμάτων που μόνο σαν κατοχή μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε.


Αφού ξεφτιλιστούμε και κάνουμε τα πάντα για να βρούμε δουλειά, αν βρούμε, θα μπαίνουμε το πρωί και θα βγαίνουμε το βράδυ χωρίς δικαιώματα και χωρίς προστασία στο έλεος του εργοδότη που θα μας δίνει ψίχουλα όπως γινόταν διακόσια χρόνια πριν.

Και αυτοί κάθονται και συζητάνε και αποφασίζουνε τα παιδιά μας να δουλεύουν για 424,41 Ευρώ! και οι μισθοί όπως λέει μέσα το νέο Μνημόνιο πρέπει να εξισωθούν με της Τουρκίας και των Ανατολικών Χωρών!!!.

Ναι, και κάθονται και συζητάνε αντί να τους το πετάξουνε στα μούτρα.

Μήπως μπήκαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Ευρώ για να γίνουμε Τουρκία και Ουκρανία; αυτό ήταν το όραμα της Ευρώπης; και ποιος ο λόγος να παραμείνουμε στο Ευρώ όταν η τύχη μας και το μέλλον μας είναι η εξαθλίωση;

Δεν θα χαρακτηρίσω τους Αρχηγούς της Συγκυβέρνησης, το κάνουμε όλοι μας καθημερινά και ο καθένας με τον τρόπο του, όμως μπορώ να πω ότι ο "αγώνας" τους για δευτερεύοντα και τριτεύοντα θέματα του νέου Μνημονίου είναι στάχτη στα μάτια και προσπάθεια να κατευνάσουν τις αντιδράσεις.

Θα πω κάτι πολύ απλό που είναι και η ουσία, με το πρόσχημα της επιστροφής των δανεικών, για τα οποία καθόλου δεν φταίει ούτε ο υπάλληλος των 1.000 Ευρώ ούτε ο συνταξιούχος των 500 Ευρώ, ξεπουλιέται ο εθνικός πλούτος της χώρας και συνθλίβεται οικονομικά και εργασιακά ο Λαός και ακόμη, διαλύεται η συνοχή της μικρής και μεσαίας τάξης που σταδιακά δημιουργήθηκε μετά τον πόλεμο.

Αυτή που μένει αλώβητη και αυξάνει μάλιστα τα προνόμια της είναι η μεγαλοαστική τάξη και εκεί φαίνονται οι πίσω σκέψεις και οι πραγματικοί λόγοι της βίαιης ανατροπής που επιχειρείται.

Όλα τα μέτρα είναι οριζόντιου χαρακτήρα, τι σημαίνει αυτό; 100 Ευρώ πληρώνει ο Συνταξιούχος 100 Ευρώ και ο Μεγαλοεπιχειρηματίας, αλλά ευνοείται κιόλας ο Μεγαλοεπιχειρηματίας αφού το κόστος της εργασίας των υπαλλήλων του μειώνεται κατά 22%.

Έτσι απλά, θέλετε πιο απλά; είδατε κανένα φόρο, καμιά έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα π.χ. άνω των 50.000 Ευρώ; φυσικά και όχι και ούτε θα δείτε.

Αγωνίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς να γλιτώσει το κόψιμο στις επικουρικές συντάξεις, αφού λείπουν καμιά τρακοσαριά εκατομμύρια Ευρώ, μάλιστα, και γιατί δεν πρότεινε να βρεθούν αυτά από μια εισφορά ή αύξηση της φορολογίας στα πολύ ψηλά εισοδήματα;.

Φοβάται μήπως δεν θα έχουν να πάνε διακοπές στη Μύκονο και Σαββατοκύριακο στην Αράχωβα; μήπως δεν θα έχουν πετρέλαιο το καλοκαίρι για το σκάφος;

Όταν "πονάει" ο Λαός, πονάνε όλοι, έτσι είναι το δίκαιο.

Δεν είμαι λαϊκιστής και δεν μου αρέσει να ξεφεύγω, αλλά υπάρχουν και όρια στο βιασμό της νοημοσύνης μου.

Και τα ΜΜΕ με τους βαθυστόχαστους δημοσιογράφους αναλυτές επικεντρώνουν, επίτηδες, στο κατοστάρικο που θα χάσει ο συνταξιούχος και αποσιωπούν όλα τα άλλα που θα του στερήσουν όχι μόνο το κατοστάρικο αλλά και τη διάλυση στο Σύστημα Υγείας και τις επιπτώσεις στη ζωή των παιδιών και των εγγονιών του.  

Με το πρόσχημα της επιστροφής των δανικών στους τοκογλύφους το διεθνές και ντόπιο Κεφάλαιο βρήκε την ευκαιρία, που το ίδιο δημιούργησε, για να διαπράξει τη μεγαλύτερη ληστεία σε βάρος του Λαού και της χώρας μας.

Θα είναι αιώνια υπόλογοι οι τρεις Αρχηγοί των κομμάτων αν δεχτούν την κατάπτυστη συμφωνία.

Γιατί θα έχουν βάλει πάνω από τα συμφέροντα της Πατρίδας και του Λαού το συμφέρον των τοκογλύφων και των όποιων κερδοσκόπων.

Ο Λαός και τούτος ο αγιασμένος τόπος πλούσια ή φτωχά θα επιζήσουν, μόνο που κάποιοι δεν θα έχουν δικαίωμα να κυκλοφορούν και να λένε ότι είναι πατριώτες και "αγωνίζονται" για τα συμφέροντα του Λαού.