Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Με πόσο "ρευστό" πολιτικό σκηνικό θα πάμε στις εκλογές;

Οι περισσότεροι το προεξοφλούν, αυτή η διάχυτη αγανάκτηση και η μη εμπιστοσύνη στα δυο κόμματα εξουσίας, μετά και τις διαγραφές, θα επιφέρει θεαματικές ανατροπές και νέους σχηματισμούς και όλα αυτά θα εκφραστούν με την ψήφο στις εκλογές.


Ο Prefadoros είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικός σε τέτοιες απλοϊκές προβλέψεις, αλίμονο και μακάρι, αν φτάναμε τόσο "εύκολα" στην εκδήλωση της πραγματικής θέλησης του Λαού.

Να αρχίσω από τα απλά, είδατε για πότε εξαφάνισαν τον μέχρι πρότινος παντοδύναμο ΛΑΟΣ και τον Καρατζαφέρη; τον χρησιμοποίησαν, τον "έστυψαν" και "από δω παν και οι άλλοι".

Μια ακόμη προσπάθεια, χωρίς ιδεολογικό υπόβαθρο και πολιτική στόχευση, ενός χαρισματικού ή "χαρισματικού" ηγέτη "έπαιξε" το ρόλο της στα πλαίσια του συστήματος και απέρχεται.

Έτσι πρόχειρα, Στεφανόπουλος, Σαμαράς, Τσοβόλας, Αβραμόπουλος, Καρατζαφέρης.

Είναι τελειωμένος ο ΛΑΟΣ και ο Καρατζαφέρης; πιστεύω πως ναι, άλλωστε το είχα επισημάνει μερικές μέρες πριν με το ερώτημα-διαπίστωση ότι η Χρυσή Αυγή κλείνει το δρόμο στον Καρατζαφέρη και μάλιστα πριν τις διαγραφές των πρωτοκλασάτων του στελεχών και τη νέα μεταστροφή κατά του Μνημονίου.

Δεν σας προβληματίζει που την κατάλληλη στιγμή εμφάνισαν τη Χρυσή Αυγή στο 3% ενώ την μέτραγαν για ένα περίπου χρόνο, όπως και την Αριστερή ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στο "άλλο κόμμα" χωρίς να μας λένε ποιο είναι αυτό που συγκέντρωνε 5, 6 και 7%;

Πάμε στο "μαξιλαράκι" της Δημοκρατικής Αριστεράς, καθαρό κατασκεύασμα για να απορροφήσει τους δυσαρεστημένους του ΠΑΣΟΚ που θα πήγαιναν κατευθείαν στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

Αμφιβάλλετε; δείτε ποιοι επώνυμοι Πασόκοι προσχωρούν καθημερινά στο κόμμα του Κουβέλη και θα καταλάβετε.

Άλλωστε υπάρχει και ένας κόσμος από το ΠΑΣΟΚ που αισθάνεται ότι δεν πρέπει να φύγει από τη "μεγάλη δημοκρατική παράταξη", κάποια στιγμή θα γράψουμε και γι΄αυτή την "απάτη", και που δεν ανήκει στην καθαρή Σοσιαλιστική Αριστερά.

Το ΠΑΣΟΚ; η κυρίαρχη πολιτική δύναμη εξουσίας εδώ και τριάντα τόσα χρόνια θα διαλυθεί ή θα συρρικνωθεί στην πέμπτη θέση όπως τώρα εμφανίζεται;

Ας μην ανησυχούν οι πράσινοι φίλοι μου, θα περάσει περίοδο κρίσης αλλά θα επανακάμψει, είναι χρήσιμο για το σύστημα και ξέρουν και πολύ καλά τη "δουλειά".

Μόλις εκλεγεί ο νέος Αρχηγός, ο Βενιζέλος, θα υπάρξει πανστρατιά για το κίνημα που κινδυνεύει από την κακή δεξιά που "αναγκάστηκε" να πληρώσει αυτό τις αμαρτίες της αποδεικνύοντας ότι μόνο αυτό μπορεί να διαχειρίζεται τα δύσκολα. Κάτι σαν το κόμμα εθνικής σωτηρίας που μπροστά στο καλό της χώρας βάζει το συμφέρον του κάτω από αυτό.

Άσε μας ρε Prefadore, και ποιον θα πείσει; περιμένετε και θα δούμε, οι εκλογές είναι κοντά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ οι συνεπείς δυνάμεις κατά του Μνημονίου από την αρχή, και αυτά που σήκωσαν κύρια το βάρος του αγώνα, θα "εισπράξουν" και εκλογική δύναμη αλλά και την ευρύτερη αποδοχή στρωμάτων της κοινωνίας που τα είχαν ξεχάσει ή νόμιζαν ότι δεν χρειάζονται.

Όταν περισσότεροι από ένας στους τέσσερις Έλληνες τα εμπιστεύονται πλέον, και ελπίζουν σε αυτά, νομίζω ότι έστω και μετά από τόσα χρόνια θα παίξουν όλο και μεγαλύτερο ρόλο και θα σταθούν εμπόδιο σε αντιλαϊκές πολιτικές.

Να μην ξεχνάμε και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ που δείχνει να έχει δυναμική και έτοιμη να μπει γερά στο παιχνίδι.

Πάμε και στην κυρίαρχη πολιτικά δύναμη τη Νέα Δημοκρατία, μετά τις μεταγραφές Βορίδη και Γεωργιάδη περιμένετε και άλλες, και εδώ πριν τις εκλογές θα έχουμε πανστρατιά της παράταξης για να σωθεί η χώρα.

Πρώτη φορά θα γίνει αυτό; άλλωστε ο δεξιός, δεξιός γεννήθηκε και δεξιός θέλει να πεθάνει.

Όταν μάλιστα είσαι πρώτο κόμμα τότε η εισροή είναι εύκολη.

Αφού πέρασε τις "εξετάσεις" του συστήματος, και μας ζάλισε με τις καντρίλιες, ο Αντώνης Σαμαράς ανέλαβε να εφαρμόσει το πρόγραμμα που θα οδηγήσει τη χώρα στη σωτηρία και θα τη διατηρήσει στη ζεστή αγκαλιά της Ευρώπης.

Έχετε ακόμα αμφιβολίες ότι θα άφηναν την Ελλάδα να "ξωκύλει" στα χέρια των Αριστερών;

Ή μήπως ότι θα την άφηναν επίσημα να χρεοκοπήσει; ο στόχος ήταν να χρεοκοπήσει ο Λαός και να πάρουν ως λάφυρα τον πλούτο της.

Θα αρχίσουνε και την τεχνητή πόλωση για το ποιος είναι πιο Μνημονιακός και ποιος φταίει περισσότερο από τα δύο κόμματα, ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ, ποιος μας έσωσε πρώτος, τον Μάιο 2010 ή το Φλεβάρη 2012, και οι περισσότεροι θα "ξαναμασήσετε", θα τους ξαναψηφίσετε και μετά θα βγαίνετε στις πλατείες να τους βρίζετε.

Ξέρω ότι μάλλον δεν συμφωνείτε, κρατήστε την ανάρτηση για μετά τις εκλογές, επειδή όμως η ελπίδα πεθαίνει τελευταία ας ελπίσουμε ότι ο Λαός θα κάνει για πρώτη φορά το χρέος του, να καταψηφίσει αυτούς που είναι υπεύθυνοι για τη χρεοκοπία του και την απώλεια εθνικής κυριαρχίας της χώρας του και τον κοροϊδεύουν κι από πάνω.

Και οι δημοσκοπήσεις που λένε για πολλά κόμματα στην επόμενη Βουλή και κατακερματισμό των πολιτικών δυνάμεων; μακάρι αλλά δεν το βλέπω.