Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Γιατί οι επαγγελματίες του Ναυπλίου τελικά θα πληρώσουν

Αναγκάζομαι να επανέλθω και πάλι στο θέμα των χρεών των επαγγελματιών προς το Δήμο γιατί δυστυχώς κάποιοι εξακολουθούν να ρίχνουν την ευθύνη! στον Prefadoro γιατί τάχα με τα δημοσιεύματά του αναγκάζει τη Δημαρχία να πιέζει για την πληρωμή τους.

Λοιπόν και για να τελειώνουμε, ο Prefadoros επειδή ασχολείται και γνωρίζει πέντε πράγματα απλά μεταφέρει στο blog του αυτά που ισχύουν και προβλέπονται και τα οποία κάποιοι για τις δικές τους σκοπιμότητες έκρυβαν ή χρησιμοποίησαν για πολιτικό όφελος.

Το ξαναείπαμε, η ώρα της πληρωμής είναι δυσάρεστη αλλά κανένας δεν μπορεί να επικαλεστεί το ότι δεν γνώριζε.

Αν είχε αφεθεί στα λόγια κάποιων ότι "άσε και θα δούμε" τώρα ίσως καταλάβει αυτό που ο Μιτεράν είχε πει "οι υποσχέσεις των πολιτικών δεν δεσμεύουν τους ίδιους αλλά αυτούς που θέλουν να τις πιστεύουν".

Εκτός από το Νόμο που έχω δημοσιεύσει και σχόλια δείτε και την τελευταία Υπουργική Απόφαση για το θέμα που δεσμεύει και τον Επίτροπο εκτός της Δημοτικής Αρχής και των υπεύθυνων Υπαλλήλων:

"Αθήνα 2 Δεκεμβρίου 2011 Αριθμ. Πρωτ.: οικ.50698

Με το άρθρο 277 του ν. 3852/2010, ο αρμόδιος για τον προληπτικό έλεγχο των δαπανών Επίτροπος, κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους παρακολουθεί την κανονική είσπραξη των εσόδων των Ο.Τ.Α. και των νομικών τους προσώπων και ασκεί τον έλεγχο για την είσπραξη των νομίμως βεβαιωθέντων χρεών, οφειλών ή προστίμων σε βάρος τρίτων (παρ. 1).

Σε περίπτωση που διαπιστώσει αδράνεια είσπραξης των εσόδων, από τα αρμόδια όργανα διοίκησης ή τις οικονομικές υπηρεσίες, τους καλεί, με έγγραφό του που κοινοποιείται στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και στον Ελεγκτή Νομιμότητας, να ενεργήσουν μέσα σε τασσόμενη εύλογη προθεσμία για την είσπραξη των νομίμως βεβαιωθέντων ποσών (παρ. 2 του ανωτέρω άρθρου).

Εάν η αδράνεια συνεχίζεται, οφειλόμενη σε δόλο ή βαριά αμέλεια των διοικούντων τον δήμο και τα νομικά του πρόσωπα ή των προϊσταμένων των οικονομικών υπηρεσιών αυτών, παραπέμπει:

α) τα μεν αιρετά υπαίτια πρόσωπα, με αιτιολογημένη εισήγησή του, στην Επιτροπή του άρθρου 141 του ν. 3463/2006, για καταλογισμό αυτών με το ποσό της θετικής ζημίας που προξένησαν και

β) τους δε υπαλλήλους του δήμου/νομικού προσώπου, που προκάλεσαν ζημία στην περιουσία του, στο Ελεγκτικό Συνέδριο, επίσης προς καταλογισμό (παρ. 3 του ίδιου άρθρου)."

Επομένως δεν υπάρχει τρόπος απαλλαγής και ας το καταλάβουν όλοι επιτέλους και ας κοιτάξουν πως μπορούν να το ξεπεράσουν.