Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Της υποκρισίας και της παραπληροφόρησης το ανάγνωσμα

Μας βομβαρδίζουν λοιπόν με το αν θα κοπούν οι 13ος και 14ος μισθός, αν και πόσο θα μειωθεί ο βασικός μισθός, αν και πόσο θα κόψουν από το επικουρικό και αν οι Τράπεζες θα εξακολουθήσουν να είναι ιδιωτικές ή θα περάσουν στον κρατικό έλεγχο.

Από δω το πήγανε από κει το φέρανε κουβέντα για το ξεπούλημα της εθνικής κυριαρχίας με την υποθήκη της περιουσίας του Ελληνικού Λαού και την μόνιμη επιτροπεία στα οικονομικά της.


Μα αυτά είναι τα κυρίαρχα, αυτά θα συνοδεύουν την πορεία της χώρας μας για δεκαετίες, οι μισθοί και οι συντάξεις σήμερα μπορεί να ελαττωθούν και αύριο να αυξηθούν.

Φυσικά πολύ σημαντικό για το επίπεδο διαβίωσης, την ύφεση, την ανεργία και την ανάπτυξη, αλλά όταν υπογραφεί στη νέα δανειακή σύμβαση ότι τα έσοδα του κράτους θα πηγαίνουν πρώτα για την εξόφληση των δανεικών και μετά για μισθούς και συντάξεις τι να την κάνω την δήθεν συμφωνία για τωρινή προστασία τους;

Στάχτη στα μάτια ενός Λαού που τον έφεραν εκεί που ήθελαν, να ασχολείται με το πόσα Ευρώ θα χάσει τελικά από το εισόδημά του τώρα για να μην βλέπει την ολική καταστροφή που του ετοιμάζουν για το μέλλον.

Σήμερα σου λένε ότι θα χάσεις τόσα, για το αύριο ξέρετε τι σου λένε; άμα υπάρχουν λεφτά θα πληρωθείς αφού πρώτα σου έχουμε πάρει όλα τα εργασιακά, ασφαλιστικά και της περίθαλψης δικαιώματα είχες.

Αυτό σου λένε και το υπογράφουνε οι συνένοχοι της Συγκυβέρνησης.

Και μας πουλάνε και θέατρο "αγωνιζόμαστε", παλεύουμε", "είναι κρίσιμες ώρες", λες και δεν υπάρχει το ΟΧΙ και τα συμφέροντα πρώτα του Λαού και του Έθνους.

Η Ιστορία είναι γεμάτη από παραδείγματα εκβιασμών και αντίστασης.

Μία που την ξέρουμε και τη ζήσαμε σχετικά πρόσφατα ήταν με το περιβόητο σχέδιο Ανάν.

Αφόρητες πιέσεις, εκβιασμοί, προπαγάνδα ακόμη και χρηματισμοί υπέρ του σχεδίου που θα έβαζε την Κύπρο κάτω από την μπότα της Τουρκίας και του Διεθνούς Ιμπεριαλισμού και μάλιστα με υπογραφή του Κυπριακού Λαού.

Όμως βρέθηκαν κάποιοι Ηγέτες που είπαν ΟΧΙ, μαζί και ο Λαός που απέρριψε και το σχέδιο και τους εκβιασμούς.

Αποτέλεσμα; τους έλεγαν ότι θα απομονωθούν, ότι δεν θα μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι θα μαραζώσουν με τη διαρκή  απειλή της Τουρκίας και τι τελικά έγινε; και στην Ευρωπαϊκή Ένωση μπήκανε και στο Ευρώ μπήκανε και ετοιμάζονται το δεύτερο εξάμηνο του 2012 να ασκήσουν και την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Ελληνικός Λαός πια ξέρει, μπορεί να είναι φοβισμένος, από την προπαγάνδα, αλλά είναι έτοιμος και να ματώσει και να ακολουθήσει τον Ηγέτη που θα λέει όχι στους εκβιαστές τοκογλύφους και ναι στην πατρίδα και τον απλό Έλληνα και στα συμφέροντά τους.

Υπάρχει κάποιος από αυτούς που βλέπουμε μεταξύ ειρωνείας και αγανάκτησης στις τηλεοράσεις;

"Σωπάτε καλέ" που λέει και ο φίλος μου ο Βαρόνος.