Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Αλλάζει το πολιτικό σκηνικό. Το πουλόβερ άρχισε να ξηλώνεται

Μπορεί να πέρασε η πρώτη ψηφοφορία για τη νέα Δανειακή Σύμβαση από τη Βουλή αλλά το τίμημα είναι ήδη βαρύ και για την πρωτεύουσα αλλά και για τα ίδια τα κόμματα που τη στήριξαν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.


Οι οδομαχίες κουκουλοφόρων και ΜΑΤ αυτή τη φορά άρχισαν πριν να φτάσει ο κόσμος στο Σύνταγμα όμως αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο σε χιλιάδες διαδηλωτές να στείλουν και να φτάσει η φωνή τους μέσα στο Κοινοβούλιο.

Θλιβερή η εικόνα της Αθήνας να καίγεται, μας πληγώνει όλους και μας εξοργίζει.

Μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας έγινε η μεγαλύτερη "ανταρσία" σε κομματική πειθαρχία από την αρχή της Μεταπολίτευσης.

Βουλευτές των δυο κομμάτων εξουσίας αψηφούν τις διαγραφές και την αβεβαιότητα για το πολιτικό τους μέλλον και συντάσσονται με την επιθυμία της πλειοψηφίας των Ελλήνων.

Αδύναμοι Αρχηγοί αδυνατούν να πείσουν και μέχρι χτες πιστούς Βουλευτές τους αποδεικνύοντας ότι οι πολιτικοί εκβιασμοί περνούν στο περιθώριο.

Τα δύο κόμματα εξουσίας η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μέσα σε δυόμισι χρόνια χάνουν το ένα τέταρτο των Βουλευτών τους που διαφωνούν και διαγράφονται και δείχνουν ότι ο ηγεμονικός τους ρόλος στο πολιτικό σύστημα καταρρέει.

Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται και δεν καταλαβαίνει τις βαθιές αλλαγές που συντελούνται στην Ελληνική κοινωνία θα είναι μόνο γιατί προσδοκά και ίσως ελπίζει ότι ο Αρχηγός-μεσσίας που για χρόνια κυριαρχούσε να κάνει το θαύμα του.

Αυτά τελειώσανε, ανήκουν στο παρελθόν, η λαϊκή πίεση και αντίδραση φέρνει αυτές τις αλλαγές και θα ακολουθήσουν και άλλες.

Τα έχουμε ξαναγράψει, ντόπιοι και ξένοι ανιστόρητοι μην τα ξεχνάτε, αυτός ο Λαός έχει χίλια στραβά αλλά έχει και κάποια χαρακτηριστικά που είναι αδιαπραγμάτευτα και άμα ξεσηκωθεί το κάνει συνειδητά και αποφασισμένα.

Μας φτάσανε στα όρια μας, υπομείναμε, ταπεινωθήκαμε, πληρώσαμε, ε μη μας ζητάτε και την ψυχή μας!.

Από αύριο δεν θα είναι τίποτα το ίδιο στα κόμματα εξουσίας, όσο περισσότερο σκληραίνουν οι ηγεσίες τόσο δείχνουν το φόβο τους ότι δεν μπορούν να επιβληθούν γιατί πολύ απλά χάνουν τα λαϊκά τους ερείσματα.

Την πρώτη μάχη αν και βαριά λαβωμένοι την κέρδισαν οι Αρχηγοί, όμως μην ξεχνάμε ότι μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή ο εφαρμοστικός Νόμος με όλες τις λεπτομέρειες των νέων μέτρων και εκεί θα έχουμε και άλλες αντιδράσεις.

Το πουλόβερ άρχισε να ξηλώνεται και όπως ξέρουν καλύτερα οι γιαγιάδες μας τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την πλήρη διάλυση ακόμα και αν γίνουν μικρά κομπάκια.

Όποιος αγνοεί τη δύναμη του Λαού και πιστεύει ότι με εκβιαστικά διλήμματα μπορεί συνέχεια να έχει την ανοχή του στην πολιτική του κάνει λάθος και πάντα το πληρώνει.

Πιστεύω ότι κάτι αλλάζει, κάθε μέρα θα γίνεται και πιο δυνατό, και πάντως τα δυο κόμματα που μας κυβέρνησαν για 38 χρόνια ήδη μαζεύουν τα κομμάτια τους με ότι τους απέμεινε, τα μεγάλα λόγια, που όμως δεν πείθουν πλέον ούτε τους φίλους τους.