Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Παναγιώτης Αναγνωσταράς: "Τα Συγχαρητήρια στην Αντωνία, αλλά το δίλημμα έχει απάντηση"

Και διλήμματα Δήμαρχε; δεν μας φτάνουν της Τρόικας και της Συγκυβέρνησης; και πάλι η "οικονομική συγκυρία" φταίει;

Για το Κολυμβητήριο αυτή φταίει, για την υποβάθμιση του Μουσικού Φεστιβάλ αυτή φταίει, για τη Φιλαρμονική; για το Ημερολόγιο; για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και πάει λέγοντας.


Απαντάτε κ. Δήμαρχε στη μικρή πρωταθλήτρια Αντωνία για να καταλήξετε δήθεν στο βαθυστόχαστο ερώτημα: "Αναρωτιέμαι αν θα βρισκόντουσαν 100-120 χιλιάδες ευρώ, αν θα έπρεπε αυτά να πάνε για την θέρμανση του Κολυμβητηρίου ή την θέρμανση όλων των σχολείων του δήμου, όπου φοιτούν χιλιάδες παιδιά".

Ρωτάτε τους συμπολίτες σας, "ζέστη στα σχολεία ή ζέστη στην πισίνα"; και περιμένετε φυσικά όλοι να πουν "μα και βέβαια στα σχολεία" και σπεύδετε να απαντήσετε ο ίδιος.

Όμως αγαπητέ Δήμαρχε το δίλημμα, όπως και τα περισσότερα που πρόσφατα ζούμε, είναι ψεύτικο και είναι ψεύτικο γιατί το ένα δεν αναιρεί το άλλο και γιατί δεν υπάρχει λόγος να μην γίνει και το ένα και το άλλο.

Λέτε σαν δικαιολογία την οικονομική συγκυρία, δώστε πρώτα στη δημοσιότητα πόσα λιγότερα χρήματα πήρατε φέτος σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και πέστε μας και τι κάνατε για να εισπράξετε τα χρέη προς το Δήμο που ανέρχονται σε αρκετά εκατομμύρια Ευρώ και μετά, ναι θα έχετε το δικαίωμα να την επικαλείστε, τουλάχιστον για το συγκεκριμένο.

Πέστε καθαρά ότι ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός δεν είναι στις προτεραιότητές σας και προτιμάτε να δίνετε τα χρήματα σε άλλες δραστηριότητες.

Το ποσό των 100 με 120.000 Ευρώ ετησίως, που εσείς λέτε, αντιπροσωπεύει πολύ λιγότερο από το 0,5% των δαπανών του Δήμου για τη λειτουργία του Κολυμβητηρίου που εξυπηρετεί εκατοντάδες παιδιά των Δήμων Ναυπλιέων και Άργους-Μυκηνών.

Θεωρείται περιττή ή πολυτέλεια αυτή τη δαπάνη;

Έχω αναφερθεί επανειλημμένα στη σπατάλη που γίνεται με παραδείγματα, αλλά δεν μπορώ να μην επισημάνω μία στα πλαίσια του Νόμου που αποτελεί κατά τη γνώμη μου και πρόκληση στην "οικονομική συγκυρία" που ζούμε.

Έχετε κ. Δήμαρχε Ειδικούς Συμβούλους και Συνεργάτες που αμείβονται με 12.101,74 Ευρώ μηνιαίως, δηλαδή ετησίως με 145.220,88 Ευρώ τη στιγμή που όλοι οι Αντιδήμαρχοι, και οι πέντε, αμείβονται με 11.783,15 μηνιαίως και οι οποίοι είναι και αιρετοί και έχουν συγκεκριμένες αρμοδιότητες και ευθύνες.

Γιατί πρέπει οι γονείς της Αντωνίας και όλοι οι συμπολίτες να πληρώνουμε τους Συμβούλους σας; σε τι είναι χρήσιμοι στους Δημότες; τι κάνουν τέλος πάντων και πρέπει να τους πληρώνουμε περισσότερο και από το Κολυμβητήριο;

Δόξα το Θεό και επιστήμονες διαθέτει και ικανό προσωπικό ο Δήμος μας για να μπορεί να αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα και Δημοτικούς Συμβούλους πρόθυμους να βοηθήσουν.

Κατανοώ βέβαια το ρόλο π.χ. του υπεύθυνου Συμβούλου σας στην προβολή σας, και μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου που ξεπερνάει κάθε όριο πλέον, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να τον πληρώνω όταν ούτε τις προσκλήσεις με τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου δεν αναρτά και εδώ και ένα μήνα που έχουν αλλάξει οι Αντιδήμαρχοι ακόμα στην ιστοσελίδα του Δήμου αναφέρονται οι προηγούμενοι.

Αγαπητέ Δήμαρχε, μην βάζεις ψεύτικα διλήμματα, ξέρεις ο ίδιος πολύ καλά και περισσότερο από τον κάθε Δημότη, λόγω θέσης και εμπειρίας, ότι μπορείς να βρεις τις λύσεις.

Αν έχεις εσύ διλήμματα δικό σου πρόβλημα, εσύ πρέπει να απαντήσεις.

Υ.Γ. Στέλνω την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου και περιμένω να τη δω δημοσιευμένη.

Παραθέτω και την επιστολή του Δημάρχου όπως είναι το σωστό και όπως κάνω πάντα:

http://www.nafplio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=472:efxaristiriaepistoli&catid=51:2011-07-01-11-21-23&Itemid=140