Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Στο Δήμο Ναυπλιέων το κατάφεραν, ο Προϋπολογισμός 2011 εκτελέστηκε κατά 53%

Από τον Μάιο του 2011, όταν και ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός, επισημάναμε, εδώ, και εδώ, ότι ήταν αδύνατο να εκτελεστεί γιατί τα στοιχεία, κυρίως των εσόδων, ήταν υπερβολικά και μπορεί οι παλιοί και έμπειροι Δήμαρχοι "να τους φουσκώνουν" για να έχουν ευελιξία στην εκτέλεση, αλλά εδώ ξεπεράστηκαν τα όρια.


Θα μου πείτε, και τι σημαίνει αυτό; ότι δεν πέτυχε ο Δήμαρχος; άμα δεν υπάρχουν έσοδα τι να κάνει;

Συμφωνώ αλλά δεν συμφωνούν τα νούμερα, ξέρετε αυτά δεν κάνουν πολιτική, και δείχνουν την πραγματικότητα και την ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής.

Προβλέπονταν έσοδα 39.572.884 Ευρώ και τελικά εισπράχτηκαν 21.251.891 Ευρώ, λίγο παραπάνω από τα μισά.

Έφταιγε η ελλιπής χρηματοδότηση από την Κυβέρνηση όπως κατ΄επανάληψη λέει ο Δήμαρχος; όχι βέβαια.

Οι κρατικές επιχορηγήσεις ήταν 14.406.179 Ευρώ και κατά μεγάλο ποσοστό κάλυψαν τα προϋπολογισθέντα σε βαθμό που στη γενικότερη συγκυρία να αποτελεί πραγματικά έκπληξη.

Προσέξτε, στα έσοδα μπαίνουν και εισπράξεις υπέρ του Δημοσίου και τρίτους και εισπράχτηκαν 2.096.079 Ευρώ, δηλαδή τα καθαρά έσοδα του Δήμου και από όλες τις πηγές ήταν μόλις 4.749.633 Ευρώ!.

Αυτός ο τεράστιος πλέον Καλλικρατικός Δήμος με 34.000 κατοίκους από όλες τις δραστηριότητες, τους φόρους και τα τέλη συγκέντρωσε μόνο 4.749.633 Ευρώ.

Αυτή είναι η αλήθεια και για να μην κρυβόμαστε και ρίχνουμε μονίμως τις ευθύνες στους άλλους έχουμε όλοι ευθύνη όσοι κατοικούμε και εργαζόμαστε στο νέο Δήμο Ναυπλιέων.

Τη μεγαλύτερη όμως την έχει ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς που δεν είναι Δήμαρχος ενός χρόνου, συμπλήρωσε ήδη εννέα χρόνια, και με την πολιτική που εφάρμοσε αυτά τα χρόνια χωρίς όραμα, σχέδιο και προοπτική "καταδίκασε" την περιοχή στη στασιμότητα αν όχι στην οπισθοδρόμηση.

Όποια έργα προχώρησε στην πρώτη του τετραετία τα βρήκε έτοιμα, ώριμα και χρηματοδοτημένα από τον προκάτοχό του Κώστα Χαραμή, έτσι πρόχειρα, το μεγάλο έργο ύδρευσης-αποχέτευσης, τα αθλητικά έργα στο Αθλητικό κέντρο και τις υποδομές στην Καραθώνα που επέτρεψαν μια προσωρινή ανάπτυξη και που άρχισε να χάνεται στη δεύτερη τετραετία του.

Με το μυαλό στη μεταπήδηση στην κεντρική πολιτική σκηνή ήταν φυσιολογικό να ασχοληθεί ίσα-ίσα ώστε να λειτουργήσει ο Δήμος στις νέες συνθήκες του Καλλικράτη και να ισορροπήσει τις απαιτήσεις των αντιφατικών, λόγω περιοχών, Δημοτικών Συμβούλων του.

Απόδειξη ότι εδώ και δύο μήνες οι αρμοδιότητες των Αντιδημάρχων πάνε και έρχονται και μερικές αναθέτονται σε Συμβούλους γιατί προφανώς δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν ούτε οι πέντε! Αντιδήμαρχοι.

Σταματάω εδώ, αυτόν όμως που "κλαίω" από τώρα είναι ο επόμενος Δήμαρχος που θα διαδεχτεί τον Αναγνωσταρά, ας διαβάσει την κατάσταση των δαπανών, τις αναληφθείσες ήδη υποχρεώσεις αλλά και τον πίνακα με την "ανατροπή των εγγεγραμμένων δεσμεύσεων", εδώ, και θα καταλάβει τι τον περιμένει.

Μην τα θέλετε όλα έτοιμα από τον Prefadoro, και που να πιάσουμε, πάλι, τη ΔΕΥΑΝ!.

Ο απολογισμός:

http://et.diavgeia.gov.gr/f/nafplio/ada/%CE%92%CE%9F%CE%968%CE%A9%CE%9A%CE%A6-%CE%93%CE%9E%CE%9C