Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Το ΣΔΟΕ ας κάνει έναν έλεγχο και το θέμα θα λυθεί αυτομάτως

Ασυνήθιστος τίτλος, ακόμα και για τον Prefadoro, αλλά έχει βάση και λογική και μπορεί να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε.

Μιλάω για το ασυμβίβαστο του Δημάρχου Παναγιώτη Αναγνωσταρά με το επάγγελμά του που από την αρχή η θέση μου ήταν ότι ο Τάκης δύσκολα θα την "πάταγε" σε ένα θέμα που ήταν ξεκαθαρισμένο στον Καλλικράτη και προαπαιτούμενο για να ασκεί τα καθήκοντά του.


Μια διαφήμιση όμως της εταιρίας του Παναγιώτη Αναγνωσταρά που ανέδειξε το blog ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ έμπλεξε τα πράγματα καθώς τίθεται ευθέως θέμα τουλάχιστον δεοντολογίας για το Δήμαρχο.

Σε απάντηση ο Δήμαρχος σε άλλο μέσο ενημέρωσης, εξηγώ παρακάτω, μεταξύ άλλων αναφέρει και τα εξής:

"Η ομόρρυθμη εταιρία με την επωνυμία «Π. Αναγνωσταράς - Γ. Λαπαθιώτης Ο.Ε» έχει ήδη από 23/12/2010 τροποποιηθεί σε ετερόρρυθμη εταιρία με την επωνυμία «Γ. Λαπαθιώτης και ΣΙΑ Ε.Ε» της οποίας είμαι ετερόρρυθμο μέλος, χωρίς καμία απολύτως διαχειριστική εξουσία, όπως τούτο προκύπτει από επίσημα έγγραφα. Γίνεται σαφές, ότι η εν λόγω διαφήμιση, η οποία προϋπήρχε, δεν συνιστά δική μου πρωτοβουλία και αφορά εταιρία, η οποία όπως προανέφερα, δεν υφίσταται με αυτή τη μορφή".

Με λίγα λόγια να σας περιγράψω τι έχει γίνει, με αφορμή την μελέτη για το παλιό Τελωνείο Ναυπλίου ασκήθηκε κριτική από την Άλλη Πρόταση, τον Κώστα Καράπαυλο, τον Μπάμπη Αντωνιάδη και διάφορα blogs αλλά και από εφημερίδα της Αργολίδας.

Ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς απάντησε με οργισμένο ύφος αποκαλώντας "δημοσιογράφους" και παπαγαλάκια τα blogs μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου, τα blogs αντέδρασαν, μεταξύ αυτών και ο Prefadoros, και οι ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ το πήγαν και πιο πέρα θέτοντας θέμα ασυμβίβαστου του Δημάρχου με την κατασκευαστική εταιρεία Αναγνωσταράς-Λαπαθιώτης που διαφημίζεται εδώ και ένα χρόνο σε διάφορα μέσα ενημέρωσης.

Η εφημερίδα "Τα Νέα της Αργολίδας" που δημοσιεύει αναρτήσεις από τα blogs ανέφερε την είδηση και στο τέλος της σελίδας βάζει Prefadoros.

Ο Δήμαρχος εξοργισμένος στέλνει απάντηση στην εφημερίδα, που ο ιδιοκτήτης λέει δεν έχει λάβει, και την αναρτά στην ιστοσελίδα του Δήμου απαιτώντας από την εφημερίδα να επανορθώσει.

Μύλος, για το Τελωνείο λέγαμε στη διαφήμιση της πρώην εταιρίας του Δημάρχου φτάσαμε και για τις σκοπιμότητες, αν αυτή έχει.

Ο Prefadoros ψημένος για χρόνια σε τέτοιες καταστάσεις έχει να κάνει μια διαπίστωση και μια πρόταση:

-- Διαπίστωση: Η ιστοσελίδα του Δήμου έχει μετατραπεί σε όργανο πολιτικής προπαγάνδας του Δημάρχου.

-- Πρόταση: Δήμαρχε δώσε στη δημοσιότητα τις παραγγελίες και τα τιμολόγια των διαφημίσεων ή ας το κάνουν τα ΜΜΕ που τις προβάλανε ή εν πάσι περιπτώσει το ΣΔΟΕ ας κάνει έναν έλεγχο και το θέμα θα λυθεί αυτομάτως.

Για την ιστορία ο Prefadoros δημοσιεύει την επιστολή, που δεν έλαβε ο ιδιοκτήτης, στην εφημερίδα "Τα Νέα της Αργολίδας" και την ανταπάντηση του Πάρι Γρηγορίου υπεύθυνου της εφημερίδας.

Η επιστολή του Δημάρχου:

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Παναγιώτης Αναγνωσταράς έστειλε επιστολή, προς την εκδότρια και τον διευθυντή σύνταξης της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Τα Νέα της Αργολίδας», ζητώντας τους την δημοσίευσή της, ως εκ του νόμου υποχρεούνται, ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια σε σχέση με δημοσίευμα της 31ης Ιανουαρίου στο φύλλο 3471 της εφημερίδας τους.

Στην επιστολή συγκεκριμένα αναφέρεται…

«Αγαπητοί κύριοι,

Στο φύλλο με αρ. 3471 της 31ης Ιανουαρίου 2012, στην 3η σελίδα, δημοσιεύθηκε άρθρο ενυπόγραφο από «Prefadoros», στο οποίο αναφέρεται ότι όλα τα τοπικά κανάλια παίζουν καθημερινά διαφήμιση με τις «οικοδομικές επιχειρήσεις μου», ενώ απαγορεύεται από το νόμο (άρθρο 16) του Καλλικράτη και ότι δεν έχει δήθεν γίνει καμία παρέμβαση από κανέναν εισαγγελέα…

Επί του θέματος αυτού, σας πληροφορώ προς ενημέρωση των αναγνωστών σας - οι οποίοι κυρίως με ενδιαφέρουν - ότι η ομόρρυθμη εταιρία με την επωνυμία «Π. Αναγνωσταράς - Γ. Λαπαθιώτης Ο.Ε» έχει ήδη από 23/12/2010 τροποποιηθεί σε ετερόρρυθμη εταιρία με την επωνυμία «Γ. Λαπαθιώτης και ΣΙΑ Ε.Ε» της οποίας είμαι ετερόρρυθμο μέλος, χωρίς καμία απολύτως διαχειριστική εξουσία, όπως τούτο προκύπτει από επίσημα έγγραφα. Γίνεται σαφές, ότι η εν λόγω διαφήμιση, η οποία προϋπήρχε, δεν συνιστά δική μου πρωτοβουλία και αφορά εταιρία, η οποία όπως προανέφερα, δεν υφίσταται με αυτή τη μορφή.

Συμπληρωματικά αναφέρω, ότι όσον αφορά στην άσκηση του επαγγέλματος του πολιτικού μηχανικού, δεν ασκώ καμία απολύτως δραστηριότητα από 01-01-2011 και εντεύθεν, αναστέλλοντας, όπως ο νόμος απαιτεί, την άσκησή της χωρίς να έχω προβεί στην εκπόνηση ή υπογραφή οιασδήποτε μελέτης, οικοδομικής άδειας ή έκδοσης οποιουδήποτε παραστατικού που φέρει το όνομά μου.

Παρακαλώ να δημοσιεύσετε την επιστολή μου, όπως εκ του νόμου υποχρεούσθε, σε διαφορετική περίπτωση αναπαραγωγής του εν λόγω θέματος, θα προβώ στην άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματός μου, τόσο εναντίον σας, όσο και οποιουδήποτε άλλου προσπαθεί να πλήξει την εντιμότητα και την ηθική μου υπόσταση, καθώς και τη νομιμότητα των ενεργειών μου».

Η απάντηση από "Τα Νέα της Αργολίδας":

Απο ΤΑ ΝΕΑ της Αργολίδας (Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012, Φύλλο 3473) Υστερική εκδήλωση πανικού η απάντηση Αναγνωσταρά για το επαγγελματικό ασυμβίβαστο Πάρης Γρηγορίου: "Άν η διαφήμιση είναι νόμιμη, κανένα πρόβλημα και η αλήθεια αποκαθίσταται άμεσα, με όποιον τρόπο επιθυμείς, άν όμως παραβιάζει το ασυμβίβαστο του Άρθρου 16 του Καλλικράτη, τότε θα έπρεπε να έχεις δηλώσει παραίτηση, απο το αξίωμα του Δημάρχου". Αν και απάντηση σε εμάς (στην εφημερίδα μας) δεν έστειλε, φρόντισε όμως να δώσει την απάντησή του μέσω της ιστοσελίδας που κατέχει ο επί πληρωμή ειδικός σύμβουλος του (τι, το ποιό δεοντολογικό;) και άκουσον, άκουσον... στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ναυπλιέων, που τη μοσχοπλήρωσε ο ναυπλιακός λαός, για να την χρησιμοποιεί ο Δήμαρχος, για επαγγελματικές του υποθέσεις, λές και είναι μαγαζί του!

 Εμείς ως οφείλουμε δημοσιεύουμε την απάντηση, όπως ακριβώς την αντιγράψαμε απο το www.argonafplia.gr αφού μέχρι σήμερα δεν την έχουμε λάβει, μαζί με τις δέουσες απαντήσεις του διευθυντής σύνταξης "Των Νέων της Αργολίδας" Πάρη Γρηγορίου, προς τον κ. Δήμαρχο και τον "συνήγορό του" και έμμισθο ειδικό συνεργάτη του Μιχάλη Καζά.

 Απάντηση στον Μιχάλη Καζά (www.argonafplia.gr) Κύριε συνήγορε υπεράσπισης (Μιχάλη Καζά), Έκπληκτος, διάβασα την ανάρτηση στην ιστοσελίδα σου και στην ιστοσελίδα του Δήμου Ναυπλιέων, επιστολή- προειδοποίηση του Δημάρχου Ναυπλιέων, προς "Τα Νέα της Αργολίδας" που όπως αναφέρεις ότι την έστειλες σήμερα (Τρίτη, 07 Φεβρουάριος 2012) και ότι ο Δήμαρχος μας ζήτησε την δημοσίευσή της επιστολής, ως εκ του νόμου είμαστε υποχρεωμένοι, ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια σε σχέση με δημοσίευμα της 31ης Ιανουαρίου στο φύλλο 3471 της εφημερίδας μας, για τις ευθέως βολές που ερρίφθησαν κατά του Δημάρχου για παραβίαση του ασυμβιβάστου του άρθρου 16 του Καλλικράτη και για την μη επέμβαση του εισαγγελέα. Δηλαδή για να καταλάβω, ούτε λίγο ούτε πολύ, μου ζητάς να δημοσιεύσω μία επιστολή που ποτέ δεν μου έστειλες και την οποία πρίν καν να την παραλλάβω και να την δημοσιεύσω στην εφημερίδα μου, την είχες αναρτήσει στην ιστοσελίδα σου και στην ιστοσελίδα του Δήμου Ναυπλιέων. Και μου κάνεις και μαθήματα δεοντολογίας, ότι ωφείλω να την δημοσιεύσω και στην συνέχεια με προειδοποιείς, ότι θα υποστώ και τις συνέπειες του νόμου! Η απάντηση σ' όλα αυτά είναι μία: "Δεν φταίς εσύ, αυτός που σου έδωσε το δικαίωμα να τον καταστρέψεις, φταίει!" Πάρης Γρηγορίου

 Απάντηση στον Δήμαρχο Ναυπλιέων, Παναγιώτη Αναγνωσταρά Κύριε Δήμαρχε, Έκπληκτος, διάβασα την ανάρτηση στην ιστοσελίδα www.argonafplia.gr (του επι πληρωμή συνεργάτη σου Μιχάλη Καζά) και στην ιστοσελίδα του Δήμου Ναυπλιέων, επιστολή- προειδοποίηση του Δημάρχου Ναυπλίου, προς "Τα Νέα της Αργολίδας" που όπως αναφέρεται μου εστάλει την Τρίτη, 07 Φεβρουάριος 2012 και ότι μου ζήτησες την δημοσίευσή της επιστολής, ως εκ του νόμου είμαστε υποχρεωμένοι, ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια σε σχέση με δημοσίευμα της 31ης Ιανουαρίου στο φύλλο 3471 της εφημερίδας μας, για τις ευθέως βολές που ερρίφθησαν κατά του προσώπου σου για παραβίαση του ασυμβιβάστου του άρθρου 16 του Καλλικράτη και για την μη επέμβαση του εισαγγελέα. Άν και μέχρι σήμερα δεν έχω λάβει την επιστολή, η οποία έλαβε "το φώς της δημοσιότητας", μη χάσει τα πρωτεία ο "εμμισθος συνεργάτης" σου, εγώ την δημοσιεύω στο σημερινό φύλλο, γιατι όπως γνωρίζεις ποτέ δεν συμβιβάστηκα ούτε απέκρυψα τίποτα στα 16 χρόνια που δημοσιογραφώ. Όσο για το απειλητικό ύφος περί προσφυγής σε ένδικα μέσα, αυτό δεν με αγγίζει, ούτε με φοβίζει. Αλλού οι απειλές. Το δημοσίευμα της 31ης Ιανουαρίου στο φύλλο 3471 της εφημερίδας μας, δεν προσπαθεί να πλήξει την εντιμότητα και την ηθική σου υπόσταση, καθώς και τη νομιμότητα των ενεργειών σου, όπως αναφέρεις. Αντιθέτως η διαφήμιση με τις «οικοδομικές επιχειρήσεις σου που παίζει καθημερινά σ' όλα τα τοπικά κανάλια τον τελευταίο χρόνο πλήτει την εντιμότητα και την ηθική σου υπόσταση, καθώς και τη νομιμότητα των ενεργειών σου. Εμείς απλώς κάνουμε αναφορά για μιά διαφήμιση που βλέπουμε στα κανάλια με την επωνυμία «Π. Αναγνωσταράς - Γ. Λαπαθιώτης Ο.Ε» και για την οποία πιστεύουμε, ότι πρέπει να παρέμβει ο Εισαγγελέας. Άν η διαφήμιση είναι νόμιμη, κανένα πρόβλημα και η αλήθεια αποκαθίσταται άμεσα, με όποιον τρόπο επιθυμείς, άν όμως παραβιάζει το ασυμβίβαστο του Άρθρου 16 του Καλλικράτη, τότε θα έπρεπε να έχεις δηλώσει παραίτηση, απο το αξίωμα του Δημάρχου. Απειλείς με μηνύσεις όποιον ασχοληθεί με το επαγγελματικό σου ασυμβίβαστο. Γιατί όπως λές "η εν λόγω διαφήμιση, η οποία προϋπήρχε, δεν συνιστά δική σου πρωτοβουλία και αφορά εταιρία, η οποία όπως προαναφέρεις, δεν υφίσταται με αυτή τη μορφή". Και εμείς έπρεπε να το ξέραμε; όταν βλέπουμε στα κανάλια με την επωνυμία «Π. Αναγνωσταράς - Γ. Λαπαθιώτης Ο.Ε». Τα ερωτήματα είναι πάρα πολλά που δεν απαντήθηκαν:
- Γιατί κ. Δήμαρχε η διαφήμιση αυτή παίζει εδώ και έναν χρόνο σε όλα τα τοπικά κανάλια; - Τι έχεις κάνει για να σταματήσει;
- Και γιατί εφόσον σκανδαλίζεται το αναγνωστικό κοινό και δυσφημείται το όνομα σου, με υπαιτιότητα σου, δεν παίρνεις ένα τηλέφωνο τα κανάλια, όπως για άλλους λόγους κάνεις με ευκολία, να διορθωθεί η διαφήμιση;
- Γιατί εφόσον η εταιρία έχει αλλάξει σύνθεση και μορφή, παραπλανείς το τηλεοπτικό κοινό και κατ' επέκταση τον υποψήφιο αγοραστή, εις γνώση σου; 
- Που αποβλέπει η συνέχιση της προβολής της παραπλανητικής διαφήμισης σε όλα τα τοπικά μέσα;
- Γιατί δεν μηνύεις τον ίδιο σου τον εαυτό; Κατά δήλωση σου, (η οποία προϋπήρχε) και συνεχίζει να υπάρχει, μέσω διαφημιστικού μηνύματος, προβάλεις την επαγγελματική σου δραστηριότητα και προσελκύεις αγοραστές για τις κατοικίες που κατασκευάζει η εν λόγω εταιρία, κάνοντας χρήση του ονόματος σου;
- Τον αν στην ουσία ασκείς επαγγελματική δραστηριότητα είναι θέμα προς διερεύνηση αρμοδίων φορέων. Το θέμα όμως, της προβολής μέσω διαφημιστικών μηνυμάτων επί έναν χρόνο της επαγγελματικής δραστηριότητας σου, που εμείς θίξαμε, παραμένει αναπάντητο.
- Μαζί με το τηλεοπτικό σποτ, σταματήστε και την προβολή σε όλους τους έντυπους και ηλεκτρονικούς επαγγελματικούς οδηγούς, που είναι γεμάτοι με το όνομα σου.
- Η κατασκευαστική εταιρία προσελκύει αγοραστές κάνοντας χρήση του ονόματος σου, μέσω των διαφημιστικών μηνυμάτων;
- Τα ερωτήματα παραμένουν για την διαφήμιση της επαγγελματικής δραστηριότητας του Αναγνωσταρά.

Πάρης Γρηγορίου