Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Η απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης, το τέλος ή η αρχή;

Νομίζω ότι όλοι ακούσατε για την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης που δικαιώνει στο θέμα της ετεροδικίας τη Γερμανία, δηλαδή ότι έχει ασυλία έναντι προσφυγών φυσικών προσώπων άλλων χωρών για διεκδίκηση αποζημιώσεων, το δικαίωμα αυτό μπορούν να το ασκήσουν μόνο κράτη.

Η σκοπιμότητα της απόφασης προφανής, σκέφτεστε να δικαίωναν κάθε πολίτη χώρας που έχει υποστεί εισβολή και καταστροφές σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου;

Όσο και αν αυτή η απόφαση μας πληγώνει, αφήνει ανοιχτή την πόρτα ώστε η χώρα μας επιτέλους να απαιτήσει από τη Γερμανία να αποπληρώσει το κατοχικό δάνειο και να αποζημιώσει τη χώρα μας για τα εγκλήματα και τις καταστροφές που επέφερε και που έχουν αναγνωριστεί και από τα διεθνή Δικαστήρια.

Είναι εξοργιστικό και πρωτοφανές, ακόμα και η Ιταλία μας έχει αποζημιώσει, η Ελλάδα να παραμένει η μοναδική χώρα που δεν έχει πάρει αποζημίωση για την καταστροφή της.

Είναι και λυπηρό, σήμερα, η Γερμανία να πρωτοστατεί στην εξαθλίωση του Ελληνικού Λαού, με την οικονομική της δύναμη αυτή τη φορά, λες και δεν μπορεί να ξεχάσει στο υποσυνείδητο της ότι η Ελλάδα, μετά τη Σοβιετική Ένωση, ήταν αυτή που αντιστάθηκε περισσότερο με βαρύ τίμημα και γι΄αυτήν.

Δεν μου αρέσουν τα ηρωικά αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

Τι κάνουμε από εδώ και πέρα; τι πρέπει να κάνουμε; φαίνεται να ωριμάζει, επιτέλους, η ιδέα και η απόφαση να διεκδικήσουμε αυτά που μας χρωστάνε.

Και δεν μιλάω βέβαια μόνο για τους Διστομίτες και τις άλλες περιοχές της πατρίδας που βίωσαν περισσότερο τη θηριωδία, μιλάω για ένα παλλαϊκό αίτημα που ευτυχώς κάποιοι Βουλευτές φαίνονται αποφασισμένοι να το κάνουν και απαίτηση για την πολιτική εξουσία που πρέπει να αποφασίσει και να κινήσει όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται.

Έτσι οι 28 Βουλευτές από όλα τα κόμματα που φέρνουν το θέμα για συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής δίνουν την ευκαιρία να βγει ένα ψήφισμα δεσμευτικό για τις επόμενες Κυβερνήσεις να διεκδικήσουν και να πετύχουν τη δικαίωση.

Για να δούμε και τους πατριώτες και αυτούς που πραγματικά ενδιαφέρονται για τα συμφέροντα της χώρας και του Λαού.

Μπορεί οι Διστομίτες να μην πάρουν την αποζημίωση που δικαιούνται με τις αποφάσεις των Ελληνικών και Ιταλικών Δικαστηρίων η Ελλάδα όμως μπορεί και πρέπει να την πάρει.

Στην πολιτική ηγεσία του τόπου πέφτει το βάρος, αν είναι ικανοί να το αντέξουν το κοντινό μέλλον θα δείξει.

Διαβάστε όλη την εισήγηση και το αίτημα συζήτησης των 28 Βουλευτών και ποιοι την υπογράφουν:

https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true&srcid=1w8BwJsOI8OeB3MhbEpcx26QG28crPF89j5bBZJiqeUAyMjjDa0ABf3LglyIg&hl=el