Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Ο Παντελής Κοκκινόπουλος και η ΑΥ.Ρ.Α.

Μπορεί να άργησαν, όμως θα μείνουν, δεν έχουν σκοπό να φύγουν νωρίς, είναι πλέον εδώ, αποφασισμένοι να παλέψουν για την ανατροπή στο Δήμο Ναυπλιέων, ακόμα και τώρα αν τους εμπιστευτούν οι Δημότες.

Πολλοί από αυτούς εγκλωβισμένοι στο σχήμα που μπορεί να έχει προτάσεις αλλά όχι σκοπό να κυβερνήσει το Δήμο, απελευθερώθηκαν και ήδη δημιουργούν τις βάσεις για το αύριο που περιλαμβάνει τη ρήξη με το παρελθόν και τα κάθε είδους στερεότυπα, κυβερνητικά και αυτοδιοικητικά.

Τα τελευταία χρόνια ήταν εμφανής η έλλειψη ενός Συνδυασμού σε προοδευτική κατεύθυνση, που να έβαζε σαν στόχο την ανατροπή των παγιωμένων δυνάμεων στο Δήμο Ναυπλιέων και παράλληλα την πάλη κατά των μνημονίων, που επηρέασαν άμεσα και καταστροφικά τις τοπικές κοινωνίες.


Προέκυψε σαν αναγκαιότητα η ΑΥ.Ρ.Α. σαν μια πρόταση διαφορετική που θέλει να επηρεάση άμεσα και δυναμικά τη διαχείριση της εξουσίας στο Δήμο.

Σαν νέα κίνηση, θα περάσει σίγουρα από διάφορες φάσεις, θα έχει να αντιμετωπίσει δυσπιστία από πολλούς, απαξίωση από κάποιους άλλους, όμως δείχνει αποφασισμένη να ξεπεράσει γρήγορα τα εμπόδια και να πάει κατευθείαν στην καρδιά, στο κέντρο των εξελίξεων.

Δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια στην αδιαφάνεια, στη σπατάλη, στις λογικές δημοτικών έργων που εξυπηρετούν τελικά τους λίγους και πλούσιους, στην τυπική αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων που έφερε η μνημονιακή θύελλα.

Δεν θέλει να συναινεί αδιαμαρτύρητα σε αποφάσεις που παίρνονται αλλού και αφορούν τη ζωή των πολιτών και το μέλλον του Δήμου.

Θέλει οι πολίτες να συμμετέχουν ενεργά και να συναποφασίζουν για το αύριο, το δικό τους και του τόπου τους.

Θέλει η εξουσία να είναι ανοιχτή, κρυστάλλινη, απαλλαγμένη από τα κουσούρια του ρουσφετιού και της ευνοιοκρατίας, των εξυπηρετήσεων που οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές παγίωσαν σαν δήθεν αυτονόητα και δεδομένα.

Ζητά πολύ απλά ανατροπή του μοντέλου διαχείρισης και άσκησης της εξουσίας, επειδή απέτυχε, επειδή ευνοεί τους λίγος υπέρ των πολλών, επειδή βάζει τον άνθρωπο και τις ανάγκες του σε δεύτερη μοίρα και επειδή οδηγεί το Δήμο σε μια κατευθυνόμενη, βάρβαρη, αντικοινωνική ανάπτυξη που έχει στόχο μόνο το κέρδος.

Το αν και κατά πόσο οι Δημότες του Δήμου Ναυπλιέων θα ανταποκριθούν και θα ψηφίσουν τον Παντελή Κοκκινόπουλο και την ΑΥ.Ρ.Α. μένει να το δούμε στις εκλογές.

Το σίγουρο είναι ότι και ο Παντελής Κοκκινόπουλος και οι εκλεκτοί συμπολίτες που απαρτίζουν το Συνδυασμό, είναι μαχητές, είναι έμπειροι, είναι άμεμπτοι από κάθε πλευρά και κυρίως αξιοπρεπείς.

Εκλογικός στόχος, αν δεν περάσει η ΑΥ.Ρ.Α. στο δεύτερο γύρο ώστε να διεκδικήσει από τώρα τη Δημαρχία, οι τρεις έδρες που θα γίνουν οι βάσεις ώστε να αναπτυχθεί στο μέλλον η Δημοτική κίνηση.

Στόχος απόλυτα εφικτός, ρεαλιστικός και προπαντός απαραίτητος.

Κλείνοντας αυτό το σημείωμα μια επισήμανση γιατί άκουσα πως το πρόγραμμα της ΑΥ.Ρ.Α. δεν είναι ολοκληρωμένο.

Να υπενθυμίσω σε όσους "κόπτονται" περί προγραμμάτων, ότι ας βρουν το πρόγραμμα του 2010 της παράταξης που κυβερνά σήμερα το Δήμο και να μας πουν αν εφάρμοσε τίποτα η Δημαρχία Αναγνωσταρά-Κωστούρου, για να μην πάμε σε άλλα προεκλογικά προγράμματα σε κεντρικό επίπεδο και γελάσουμε.

Το πρόγραμμα της ΑΥ.Ρ.Α. συνδιαμορφώνεται καθημερινά με τη συμμετοχή των Δημοτών σε όλα τα επίπεδα, με προτάσεις και υλοποίηση, αυτή είναι και η μόνη εγγύηση ότι και θα εφαρμοστεί αλλά θα είναι και για το συμφέρον του συνόλου.

Prefadoros