Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Απάντηση στον κ. Γκότση από τον Prefadoro

Ο συμπολίτης Δικηγόρος κ. Γκότσης, με επιστολή που δημοσιοποίησε, αναφέρεται σε χθεσινή ανάρτηση στο blog του Prefadorou με τίτλο, "Οι συμπτώσεις που δημιουργούν εντυπώσεις" και χαρακτηριστικά μάλιστα λέει ότι, "Πριν προχωρήσω σε δικαστικές ενέργειες εναντίον του Πρεφαδόρου, του ζητώ να μου διευκρινίσει:" και θέτει κάποια ερωτήματα.

Κατ΄αρχήν, η επιστολή δεν εστάλει στον Prefadoro αλλά σε άλλο ιστολόγιο και την αναδημοσίευσε το blog της "Άλλης Πρότασης", έστω και έτσι όμως θα απαντήσω, από τη στιγμή που κάποιος συμπολίτης θεωρεί ότι θίγεται από κάτι που έγραψα.


Θα προέτρεπα τον κ. Γκότση να ξαναδιαβάσει την ανάρτηση γιατί πουθενά, μάλιστα τονίζεται τουλάχιστον δύο φορές το αντίθετο στο κείμενο, δεν υπάρχει αιχμή για τον ίδιο, πόσο μάλλον κάτι συκοφαντικό.

Όσο για το "Πριν προχωρήσω σε δικαστικές ενέργειες εναντίον του Πρεφαδόρου" είναι φυσικά δικαίωμά του να κάνει ότι θέλει.

Ρωτά ο κ. Γκότσης, "Τι εντυπώσεις «δημιουργούν οι συμπτώσεις», δηλαδή ο ορισμός μου ως δικηγόρου από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου; Υπάρχει κάποια συναλλαγή ενόψει των δημοτικών εκλογών;"

Αντιστρέφει τον τίτλο ο κ. Γκότσης αλλάζοντας το, "Οι συμπτώσεις που δημιουργούν εντυπώσεις" του Prefadorou σε, "εντυπώσεις «δημιουργούν οι συμπτώσεις»" που σαφέστατα δεν είναι το ίδιο και παραλείπει ότι το ερώτημα απευθύνεται στο Δήμαρχο, για την απόφαση την ίδια μέρα κατάθεσης του ψηφοδελτίου της "Άλλης Πρότασης", που είναι υποψήφιος, να γίνεται και ο ορισμός από την Οικονομική Επιτροπή.

Ρωτώ χαρακτηριστικά και ξεκάθαρα, "Τη δεδομένη στιγμή δεν υπήρχε άλλος Δικηγόρος να αναλάβει την υπόθεση κ. Δήμαρχε;" όπως ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να ρωτήσει. Μήπως να σταματήσουμε να ρωτάμε όσους πολιτεύονται για το πως πολιτεύονται;

Αλλά ο κ. Γκότσης γιατί ρωτά τον Prefadoro; Αν νομίζει ότι εκτέθηκε, εγώ δεν το αναφέρω πουθενά, μάλλον το Δήμαρχο θα έπρεπε να ρωτήσει γιατί τον όρισαν τη συγκεκριμένη στιγμή.

Μάλιστα τελειώνω την ανάρτηση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν αφήνω "κανένα υπονοούμενο για τον ίδιο" τον κ. Γκότση, τι άλλο έπρεπε να πω δηλαδή; Μήπως να ζητήσω και συγνώμη γιατί δημοσιοποίησα ένα γεγονός που έχει αναρτηθεί στο Διαύγεια;

Αν ήθελα κ. Γκότση να σας συκοφαντήσω ξέρετε τι θα έκανα; Θα έβαζα όπως είναι την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής χωρίς σχόλια.

Αντίθετα, επεξήγησα ότι απευθύνομαι στο Δήμαρχο, με την ευκαιρία γιατί δεν δίνει και αυτός μιαν απάντηση, και ούτε το όνομά σας δεν δημοσίευσα πόσο μάλλον κάτι εις βάρος σας.

Όσο για την αμοιβή που λέτε, έγραψα "με τη νόμιμη αμοιβή", γιατί στην απόφαση αναφέρεται, "Ο καθορισμός της αμοιβής του παραπάνω δικηγόρου θα γίνει με βάση τις νόμιμες δικηγορικές αμοιβές, όπως προσδιορίζονται από την προαναφερόμενη ισχύουσα ΚΥΑ Αρ. Πρωτ.: 1117864/2297/ A0012/2007 (ΠΟΛ 1146)".

Νομίζω ότι και αυτό είναι σαφές κ. Γκότση, όπως και με μια απλή δήλωση θα μπορούσατε να πείτε αν τελικά δεχθήκατε να αναλάβετε την υπόθεση ή όχι.

Κάτι βέβαια που δεν αφορά το πολιτικό ερώτημα της ανάρτησης του Prefadorou, όπως και τα άλλα που αναφέρετε και αφορούν την επαγγελματική σας δραστηριότητα και στα οποία δεν υπεισέρχομαι, κατά πάγια αρχή του Prefadorou να μην ασχολείται με την προσωπική, επαγγελματική, οικονομική, οικογενειακή, κοινωνική ή άλλη δραστηριότητα, όσων εμπλέκονται με τα κοινά, πλην της πολιτικής, αποκλειστικά θα έλεγα με αυτήν.

Ούτε την Πυθία παριστάνω, ούτε χρησμούς βγάζω, δεν δικάζω και δεν καταδικάζω, αναφέρομαι σε γεγονότα και μάλιστα στην πολιτική τους διάσταση που όμως επηρεάζουν άμεσα τη ζωή μας.

Κατανοώ την αντίδραση του κ. Γκότση, πιστεύω όμως πως έπρεπε να απευθυνθεί στο Δήμαρχο.

Κατανοώ επίσης την μη αντίδραση του κ. Κωστούρου ως Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής.

Μπορούσε με μια απλή ανακοίνωση, να εξηγήσει την "σύμπτωση για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις".

Κλείνοντας, κ. Γκότση, δεν νομίζετε ότι ο τρόπος που εκφράζετε την αντίδρασή σας προς τον πολίτη Prefadoro, δημιουργεί εντυπώσεις εις βάρος του; Τα δικαιώματα είναι ίδια για όλους.

Prefadoros

Υ.Γ. Το ότι η αναφορά της ανάρτησης σε "συμπτώσεις που δημιουργούν εντυπώσεις" ως τίτλου, δεν έχει άμεσο αποδέκτη τον κ. Γκότση φαίνεται και από την ταυτόχρονη ανάρτηση "...Αυτό το μήνα ετοιμαστείτε για πολύ ψέμα και λάσπη..." Δημήτρης Κωστούρος, όπου γίνεται αναφορά σε άλλες συμπτώσεις απευθείας αναθέσεων πολύ πιο σημαντικών, τουλάχιστον ως προς τα ποσά.

Η επιστολή του κ. Γκότση όπως δημοσιεύτηκε:

Από τον δικηγόρο Κώστα Γκότση λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή που απαντά σε δημοσίευμα του μπλογκ Prefadoros. Ο Κ. Γκότσης ζητά να ανακαλέσει άμεσα και να δώσει ο «Πρεφαδόρος» δημόσιες διευκρινίσεις για το δημοσίευμά του, το οποίο θεωρεί άκρως συκοφαντικό, ειδάλλως θα προβεί άμεσα σε νομικές ενέργειες.

Η επιστολή του Κ. Γκότση:

Ο «Πρεφαδόρος» σε ρόλο Πυθίας

Ο «Πρεφαδόρος», ανάρτησε στο blog που διατηρεί κείμενο με το εξής περιεχόμενο:

«Οι συμπτώσεις που δημιουργούν εντυπώσεις

Χθες ανέβηκε στη Διαύγεια και μια άλλη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, που ορίζει πληρεξούσιο Δικηγόρο για να παρέχει νομική συνδρομή σε υπόθεση που αφορά υπαλλήλους του Δήμου, με τη νόμιμη αμοιβή.

Κανένα μεμπτό, μόνο που η απόφαση είναι στις 28 Απριλίου 2014, ημερομηνία που η "Άλλη Πρόταση" ανακοινώνει και καταθέτει στο Πρωτοδικείο το Συνδυασμό της για τις εκλογές, όπου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος είναι και ο ορισθείς από την Οικονομική Επιτροπή.

Τη δεδομένη στιγμή δεν υπήρχε άλλος Δικηγόρος να αναλάβει την υπόθεση κ. Δήμαρχε;



Σέβομαι και εκτιμώ τον γνωστό Δικηγόρο και υποψήφιο με την "Άλλη Πρόταση", σταματώ εδώ χωρίς άλλο σχόλιο και κανένα υπονοούμενο για τον ίδιο.»

Επισυνάπτει δε και την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, από την οποία φαίνεται ότι ο «γνωστός» δικηγόρος είμαι εγώ.

Πριν προχωρήσω σε δικαστικές ενέργειες εναντίον του Πρεφαδόρου, του ζητώ να μου διευκρινίσει:

α) Τι εντυπώσεις «δημιουργούν οι συμπτώσεις», δηλαδή ο ορισμός μου ως δικηγόρου από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου; Υπάρχει κάποια συναλλαγή ενόψει των δημοτικών εκλογών; Ας το πει καθαρά και να πάψει να παριστάνει την Πυθία.

β) Ποια είναι η νόμιμη αμοιβή την οποία αναφέρει; Έτσι για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις.

γ) Ποιος του είπε του Πρεφαδόρου ότι δέχτηκα να αναλάβω την υπόθεση, με τη νόμιμη αυτή αμοιβή, που δεν ξέρω μάλιστα ποια είναι; Υπέγραψα μήπως κάποιο συμφωνητικό με το Δήμο και δεν το ξέρω;

δ) Είμαι 24 χρόνια δικηγόρος, πάντοτε στο Ναύπλιο. Γνωρίζει πόσες υποθέσεις μου έχουν δοθεί μέχρι σήμερα από το Δήμο Ναυπλίου; Τον πληροφορώ λοιπόν, για να μην κουράζεται, ότι έχω αναλάβει δύο υποθέσεις, συναφείς, του Δήμου εναντίον της κας Μαντά, της συζύγου του κ. Τσούρνου πριν 12 χρόνια. Γνωρίζει μήπως ότι και αυτές τις υποθέσεις τις ανέλαβα λόγω άρνησης κάποιων άλλων δικηγόρων, που δήλωσαν κώλυμα;

ε) Γνωρίζει ότι προτάθηκα για την τωρινή υπόθεση από υπάλληλο, επειδή ήδη έχω χειριστεί το θέμα αυτό εδώ και ένα χρόνο περίπου όταν ξεκίνησε η ποινική διαδικασία, για δύο από τους υπαλλήλους του Δήμου; Προφανώς υπάρχουν άλλοι 250 δικηγόροι του Συλλόγου Ναυπλίου, και μερικές χιλιάδες από όλη την Ελλάδα, που θα μπορούσαν να αναλάβουν την υπόθεση.

Κώστας Γκότσης, δικηγόρος, διδάκτωρ ιστορίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης