Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Θέλετε αλήθειες; Ακούστε λοιπόν...

Ξεκαθαρίζω, δέχομαι την πλάκα και τα πειράγματα όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, άλλωστε όλοι γνωρίζουν ότι το ίδιο κάνω και γω, αυτό που δεν δέχομαι είναι απειλές και δήθεν παροτρύνσεις για το τι να κάνω.

Υπάρχουν κανόνες και όσοι νομίζουν ότι επειδή προσωρινά κατέχουν ένα αξίωμα μπορούν να αυθαιρετούν ας αλλάξουν άποψη, μέχρις εδώ.

Πάμε λοιπόν στο αποτέλεσμα που σαφώς δείχνει ότι ο Δήμος Ναυπλιέων βρίσκεται βαθιά διχασμένος.


Το κέντρο, το Ναύπλιο, έδωσε στο Δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο ποσοστό 45,63% ενώ οι ενότητες Ασίνης, Μιδέας, Νέας Τίρυνθας 58,62%, σε ψήφους πήρε 4.473 στο Ναύπλιο και 6.339 στην Περιφέρεια.

Πλην του Γραμματικόπουλου που πήγε σχετικά καλά για πρώτο γύρο στην Περιφέρεια, οι άλλοι τρεις υποψήφιοι χάθηκαν τελείως και φυσικό ήταν να αυξηθούν τα ποσοστά στις περιοχές όπου είχαμε την απόλυτη εξουσία των Αντιδημάρχων.

Αυτά λένε οι αριθμοί και ψέματα δεν λένε.

Από κει και πέρα, κάποιοι πρέπει να ξαναδούν το ρόλο που έχουν παίξει στη διαμόρφωση της κυρίαρχης δομής που εξουσιάζει το Δήμο, εδώ και πολλά χρόνια, δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από όμορφες προτάσεις που στο κάτω κάτω ο καθένας μπορεί να έχει και να δημοσιοποιεί χωρίς να παριστάνει και την αυθεντία, αφήνοντας την εξουσία του Δήμου σε αυτούς που δεν υπάρχει περίπτωση να υλοποιήσουν αυτές τις προτάσεις τους.

Μιλάω για την "Άλλη Πρόταση", δεν μπορείς αγαπητοί φίλοι να κατεβάζεις στην Ασίνη Ναυπλιώτες για να συμπληρώσεις ψηφοδέλτιο, αν δεν συμπληρώνατε τι θα γινόταν δηλαδή; Ποιος ευνοήθηκε από αυτή την ΠΟΛΙΤΙΚΗ σας απόφαση; Μην κρύβεστε, οφείλετε και εσείς απαντήσεις, η Άλλη Πρόταση το 2010 είχε πάρει στην Ασίνη 403 ψήφους, 11,07% ποσοστό και τώρα εξαφανίστηκε με 2,32% και 83 ψήφους.

Το ίδιο ισχύει και για την ΑΥ.Ρ.Α του Παντελή Κοκκινόπουλου, το ολέθριο σφάλμα στην Ασίνη βοήθησε να βγει από την πρώτη Κυριακή Δήμαρχος ο Κωστούρος, έτσι πρέπει να το δούμε αν θέλει η ΑΥ.Ρ.Α να παίξει ρόλο στο μέλλον, τέτοια λάθη δεν δικαιολογούνται ακόμα και σε μια νεοσύστατη παράταξη.

Με τούτα και με κείνα, ο χώρος που υποστηρίζει έναν άλλο χώρο και στις δύο εκφράσεις του, "αναγκάστηκε" να ψηφίσει το Δημήτρη Κωστούρο, δίνοντας το λίγο ποσοστό που του έλειπε για να βγει από την πρώτη Κυριακή.

Καλά στη Μιδέα δεν το συζητάμε, η πανίσχυρη τριανδρία εξακολούθησε να ασκεί πολιτική γοητεία στους συμπολίτες μας των βόρειων πεδινών και ορεινών περιοχών επιβάλλοντας και πάλι, σε μεγάλο ποσοστό το Δήμαρχο Ναυπλιέων στον οποίο έδωσε 60,92%.

Αυτά τα ποσοστά ερμηνεύονται με διάφορους τρόπους και έχουν τις αιτίες τους, τα κίνητρα τους, μικροσυμφέροντα ή και συμπάθειες, πολιτικές επιλογές ή προτιμήσεις, αυτό που αποτελεί το θαύμα που ο μελλοντικός ερευνητής της πολιτικής επιστήμης και κοινωνιολογίας θα ασχοληθεί, είναι τα κριτήρια που ψηφίζουν οι κάτοικοι περιοχών όπως του πρώην Δήμου Ασίνης.

Για τρεισήμισι χρόνια, μια Δημοτική Αρχή που της έδωσαν την εντολή, δεν έκανε τίποτα απολύτως για την περιοχή τους.

Νερό αρκετό δεν έχουν και σε πολλές περιοχές είναι δηλητήριο, αποχέτευση δεν έχουν και ο βιολογικός λειτουργεί με προβλήματα, τα σκουπίδια τα ξεφορτώνονται δίπλα στις τουριστικές μονάδες, καμιά διαφήμιση και προβολή του τόπου τους, τίποτα απολύτως από τις Δημαρχίες Αναγνωσταρά και Κωστούρου, μόνο τον τελευταίο μήνα προεκλογικός αχταρμάς υποσχέσεως έργων που δεν ξέρουμε αν, πως και πότε θα γίνουν.

Αποτέλεσμα, επιβράβευση αυτού του ανύπαρκτου έργου με ένα ποσοστό 54,91%.

Να πούμε και για το ΚΚΕ, που ο καταγγελτικός του λόγος εξαντλείται κατά του ΣΥΡΙΖΑ, μπας και κυβερνήσει και καταστραφεί η χώρα, για περισσότερες αρμοδιότητες και λεφτά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και μέχρις εκεί.

Τι γίνεται στο Δημαρχείο, πως λειτουργούν τα πράγματα, πως και γιατί ξοδεύονται τα χρήματα, ποια έργα και γιατί γίνονται, μην μου ενοχλείτε τους Συντρόφους, που δεν τους είδαμε πουθενά σε αυτόν τον προεκλογικό αγώνα.

Κλείνοντας, τον Δημήτρη Κωστούρο στήριξαν οργανωμένες κοινωνικές ομάδες και πολιτικές προσωπικότητες, για τα δικά τους συμφέροντα, αρκετοί που θεωρούν ότι είναι ο καταλληλότερος, απλοί πολίτες που νοιώθουν ότι είναι σαν τον Δημήτρη Κωστούρο και ένας σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας που έχει οικονομικές συναλλαγές με το Δήμο και δεν ήθελε να βάλει σε δοκιμασία ένα παγιωμένο καθεστώς.

Και βέβαια το χωριό του που λέει και ο ίδιος, το Αραχναίο, με το Σταλινικό ποσοστό 80%, Κωστούρος 667 ψήφοι, Γραμματικόπουλος 163, Κοκκινόπουλος 4, Πινάτσης 3, Καραμολέγκου 1.

Θα ακολουθήσει αργά το βράδυ ενημέρωση για τους Συμβούλους που εκλέχτηκαν και έχει πολύ πολύ ενδιαφέρον.

Prefadoros

Υ.Γ. Μήπως θα έπρεπε να μας πει και η Χρυσή Αυγή αυτό το ελεγχόμενο τουλάχιστον 7% που διαθέτει, που το διοχέτευσε;