Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Η δυνατή ομάδα Κωστούρου ακόμα πιο δυνατή

Εντάξει, μπορεί να έπεσε έξω ο Prefadoros στις προβλέψεις του, που ήταν ο μόνος που διακινδύνευσε να μιλήσει για ποσοστά, με βάση τη λογική ή μάλλον λογικά επιχειρήματα, όμως στα πρόσωπα που έχω γράψει ότι θα επανεκλεγούν στις πρώτες θέσεις έπεσα μέσα, σε ποσοστό 100%.

Η λογική και η πολιτική παραμερίστηκαν από ένα μεγάλο μέρος συμπολιτών μας, που εξακολουθούν να επηρεάζονται από τα ΜΜΕ και κυρίως να "κοιτάζουν το μικροσυμφέρον" τους, αγνοώντας ότι οι λύσεις και γι΄αυτούς προέρχονται μέσα από το συνολικό συμφέρον της κοινωνίας.


Οι κατέχοντες ήδη την εξουσία το εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο και αυτό καθρεφτίζεται στα αποτελέσματα, πράγμα που αποδεικνύει ότι το ισχυρότερο κίνητρο που καθοδηγεί το στυλό στο σταυρό και το ψηφοδέλτιο στο φάκελο και από κει στην κάλπη, είναι το πανίσχυρο ρουσφέτι, η εξυπηρέτηση, το συμφέρον του σήμερα και η προσδοκία να συνεχίσει αυτό και αύριο.

Σκληρά, ίσως και άδικα για κάποιους, όμως η Δημοκρατία για να λειτουργεί χρειάζεται αξιοκρατία, ισονομία και ίσες δυνατότητες για όλους, υπάρχουν;

Κάθε άλλο θα έλεγα, απόδειξη ότι το σύστημα εκλογής στον Καλλικράτη και η απεριόριστη δυνατότητα διαχείρισης του Δημοτικού χρήματος, είναι ότι ξανάφερε στο Δημαρχιακό θώκο τους περισσότερους Δημάρχους από αυτούς που εκλέχτηκαν από την πρώτη Κυριακή, στην Αργολίδα τους τρεις από τους τέσσερις και στο Δήμο Ερμιονίδας ο πρώην Δήμαρχος δεν έβαζε ξανά.

Και για να μην παρεξηγηθώ, μιλώ για τις εκλογικές συνθήκες που διαμορφώνονται, όχι για τους ίδιους τους Δημάρχους.

Ο Prefadoros λοιπόν προέβλεψε και σας είχε δικαιολογήσει την πρόβλεψη του σε σειρά αναρτήσεων, με πλέον χαρακτηριστική ένα μήνα πριν από τις εκλογές, στις 23 Απριλίου 2014 και τίτλο, Οι επαγγελματίες πολιτικοί στο Δήμο Ναυπλιέων.

Υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις τότε, αλλά η ουσία είναι ότι η επιλογή των συμπολιτών μας ήταν αυτή που προέβλεψα, όπως και το ότι η ομάδα που διαχειρίζεται τα Δημοτικά πράγματα μαζί με το Δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο, καθόλου δεν άλλαξε όπως κάποιοι διέδιδαν και μάλιστα θα είναι ακόμη πιο δυνατή.

Αν και Τρίτη μεσημέρι δεν έχουμε την πλήρη σταυροδοσία και επομένως γράφω τις διασταυρωμένες πληροφορίες που υπάρχουν, ελπίζω μέχρι το βράδυ να έχουμε όλη την εικόνα οπότε και θα επανέλθω.

Κατά σειρά στο Ναύπλιο πρώτος εμφανίζετε ο Δημήτρης Μπακέας και δεύτερος μάλλον ο Νίκος Αρματάς, στη συνέχεια και σε ψηλή θέση ο Λάκης Μπαρού.

Από το Συνδυασμό του Γραμματικόπουλου πρώτος ο Νίκος Χρόνης, δεύτερος ο Βασίλης Βασιλόπουλος και ακολουθούν Μερμίγκης και Παπαθανασίου.

Στη Μιδέα το αχτύπητο δίδυμο Τζαρίμα-Δήμα (Μπακέτου) σάρωσε, ενώ φαίνεται να σπάει η τριάδα με το Λυκομήτρο από την εμφάνιση του Χρήστου Ζέρβα.

Μπούκουρης και Βλαχόπουλος βγαίνουν άνετα στις άλλες περιφέρειες.

Το βράδυ λοιπόν αργά οι σταυροί, η κατάταξη και τα σχόλια του Prefadorou.

Prefadoros