Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

"...Αυτό το μήνα ετοιμαστείτε για πολύ ψέμα και λάσπη..." Δημήτρης Κωστούρος

Στις 6 Σεπτεμβρίου 2013 είχα ανεβάσει στο blog μια ανάρτηση που αναφερόταν στο Δημοτικό χρήμα, "Πόσο νόμιμες και ηθικές είναι οι υποψηφιότητες όσων συνδέονται οικονομικά με το Δήμο;" στην οποία έκανα αναφορά σε δύο περιπτώσεις συμπολιτών μας που έχουν εισπράξει χρήματα με απευθείας αναθέσεις, για παρασχεθείσες υπηρεσίες και είναι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με την Επόμενη Μέρα του Δημήτρη Κωστούρου.

Χθες λοιπόν 6 Μαΐου 2014 ανέβηκε στο Διαύγεια μια ακόμη απευθείας ανάθεση ύψους 14.500 Ευρώ χωρίς το ΦΠΑ (17.835 Ευρώ με ΦΠΑ), σε συγγενή 1ου βαθμού Συμβούλου της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπλίου που θα είναι και πάλι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές, με το Συνδυασμό Επόμενη Μέρα του Δημήτρη Κωστούρου.


Πρόκειται για μελέτες της ΔΕΥΑΝ και δίνονται με απευθείας ανάθεση στον συγκεκριμένο μελετητή.

Επειδή η προπαγάνδα οργιάζει για τον Γραμματικόπουλο, ότι πουλάει παραμύθια για τις απευθείας αναθέσεις και τις ανύπαρκτες παρουσίες του στη ΔΕΥΑΝ, διαβάστε τι είπε στη συνεδρίαση, από τα πρακτικά:

"το λόγο πήρε ο κ. Γαμματικόπουλος ο οποίος δεν συμφωνεί με τη διαδικασία της απ’ ευθείας ανάθεσης και προτείνει να διεξαχθεί ανοικτός διαγωνισμός προκειμένου αφ’ ενός να διασφαλίσει η υπηρεσία καλύτερα ποσοστά έκπτωσης και αφ’ ετέρου να δοθεί η ευκαιρία και σε άλλα μελετητικά γραφεία της περιοχής", φυσικά καταψήφισε την απευθείας ανάθεση.

Τι έγινε παιδιά; Χάσατε τη μιλιά σας; Πόσο πιο χοντρά να ειπωθεί η πραγματικότητα; Κάνετε ακόμα ότι δεν καταλαβαίνετε; Δεν πειράζει, συνεχίστε απλά να συκοφαντείτε.

Η απόφαση πάρθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2013, γιατί δημοσιεύτηκε τώρα, 12 μέρες προ των εκλογών, χρειάζεται να το εξηγήσω;

Η "ιστορική", νόμιμη και ηθική απόφαση.

Μια ματιά σε άλλες απευθείας αναθέσεις της ΔΕΥΑΝ, για να δούμε πως δίνεται το Δημοτικό χρήμα και τις αντιδράσεις του Γραμματικόπουλου:

-- Στις 22 Απριλίου 2013 αποφασίζεται η απευθείας ανάθεση ύψους 20.000 Ευρώ για «ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΛΥΜΑΤΟΛΑΣΠΗΣ – Β΄ΦΑΣΗ».

"Ακούγοντας τ’ ανωτέρω ο κ. Γραμματικόπουλος αναφέρει ότι το θέμα αυτό και μετά από δέσμευση του ίδιου του Προέδρου του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. σε προηγούμενη συνεδρίαση, θα έπρεπε ήδη να είχε δημοπρατηθεί."

Δεν ψηφίζει την ανάθεση όπως και ο κ. Βασιλόπουλος.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΛΥΜΑΤΟΛΑΣΠΗΣ – Β΄ΦΑΣΗ
.............................................................
-- Στις 12 Ιουνίου 2013 αποφασίζεται η έγκριση της μελέτης «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΛΥΜΑΤΩΝ Δ.Ε.Υ.Α.Ν. – ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Δ.Δ. ΔΡΕΠΑΝΟΥ».

(Αφορά το γνωστό θέμα ένταξης-απένταξης και πάλι ένταξης στο ΕΣΠΑ)

"Αφού ακολούθησε διαλογική συζήτηση το λόγο πήρε ο κ. Χρήστος Γραμματικόπουλος ο οποίος αναφέρει ότι το έργο χρήζει μεγάλης σημασίας αλλά έχει καθυστερήσει απελπιστικά. Θεωρεί ότι θα έπρεπε ήδη να είχε σταλεί η παρούσα απόφαση καθώς και τα σχετικά δικαιολογητικά του φακέλου του έργου στην περιφέρεια για ένταξή του έργου στο ΕΣΠΑ."

Μελετητής ο κ. Γεώργιος Καρούντζος με γραφείο στην Τρίπολη (φαντάζομαι συνωνυμία με τον Σύμβουλο στο Ναύπλιο κ. Δημήτρη Καρούντζο).

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΛΥΜΑΤΩΝ Δ.Ε.Υ.Α.Ν. – ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Δ.Δ. ΔΡΕΠΑΝΟΥ
.............................................................
-- Στην ίδια συνεδρίαση στις 12 Ιουνίου 2013, γίνεται απευθείας ανάθεση 14.500 Ευρώ, χωρίς να διευκρινίζεται με ή χωρίς ΦΠΑ, για την μελέτη «ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΝΕΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ – (ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ Δ.Δ. ΑΣΙΝΗΣ – ΤΟΛΟΥ – ΙΡΙΩΝ)» στο μελετητικό γραφείο του κ. Καρούντζου Γεώργιου.

"Λευκό για τον τρόπο εκτέλεσης ψηφίζει ο κ. Γραμματικόπουλος"

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΝΕΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ – (ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ Δ.Δ. ΑΣΙΝΗΣ – ΤΟΛΟΥ – ΙΡΙΩΝ)
.............................................................
-- Στις 31 Ιουλίου 2013 γίνεται απευθείας ανάθεση 14.500 Ευρώ, χωρίς να διευκρινίζεται με ή χωρίς ΦΠΑ, για την μελέτη «ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ – ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΡΙΑΣ – ΑΓ. ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΓ. ΑΔΡΙΑΝΟΥ» στον κ. Καρούντζο Γεώργιο.

"Τα μέλη του Δ.Σ. συμφωνούν πλην των κ.κ. Γραμματικόπουλο και Κουστένη οι οποίοι θεωρούν μεν αναγκαία την έγκριση της μελέτης διαφωνούν δε, με τον τρόπο ανάθεσης δηλ. αυτόν με απ’ ευθείας στο γραφείο του κ. Καρούντζου Γεωργίου, έναντι αμοιβής 14.500€ . Προτείνουν την πρόσκληση αριθμού ενδιαφερομένων ώστε η υπηρεσία να επιτύχει ακόμη συμφέρουσα τιμή."

Οι Γραμματικόπουλος, Κουστένης, εκπρόσωπος των εργαζομένων, δεν ψήφισαν την ανάθεση στον κ. Καρούντζο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ – ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΡΙΑΣ – ΑΓ. ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΓ. ΑΔΡΙΑΝΟΥ
.............................................................
-- Στις 18 Νοεμβρίου 2013 εγκρίνεται ομόφωνα, ο Γραμματικόπουλος απουσίαζε, η υπ’ αριθμ. 23/2013 (άνευ λοιπών στοιχείων) μελέτη του έργου: ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΛΥΜΑΤΩΝ Δ.Ε.Υ.Α.Ν. – ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΕΚΤΗΡΕΣ ΛΥΜΑΤΩΝ Δ.Ε. ΑΓ. ΑΔΡΙΑΝΟΥ, με βάση την προηγούμενη μελέτη του κ. Γεωργίου Καρούντζου.

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΛΥΜΑΤΩΝ Δ.Ε.Υ.Α.Ν. – ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΕΚΤΗΡΕΣ ΛΥΜΑΤΩΝ Δ.Ε. ΑΓ. ΑΔΡΙΑΝΟΥ
.............................................................

Πιστεύω, για να συνδεθούμε και με την επικεφαλίδα, ότι αυτά δεν διαψεύδονται, είναι στη Διαύγεια, μήπως είναι λάσπη;

Για το νομικό μέρος  έχω τις αμφιβολίες μου, αλλά αυτό το κρίνουν άλλοι, ηθικά όμως;

Απευθείας αναθέσεις και μάλιστα σε συγγενικά πρόσωπα, χωρίς έστω προσφορές που μπορεί να μειώσουν δραστικά το κόστος, μιας χρεοκοπημένης ΔΕΥΑΝ; Ποιος σας δίνει το δικαίωμα να σπαταλάτε το υστέρημα του Δημότη για τον οποίο κόπτεστε;

Έχετε απαντήσεις κ. Δήμαρχε, κ. Πρόεδρε της ΔΕΥΑΝ, κ. Σύμβουλε;

Όχι περί νομιμότητας των αποφάσεων, περί ηθικής, περί διαφάνειας, περί ισότητας, περί προάσπισης του Δημοτικού χρήματος, περί υπεράσπισης του συμφέροντος της ΔΕΥΑΝ.

Αν έχετε να πείτε κάτι γι΄αυτά καλώς, αν όχι, μείνετε στα περί ψεμάτων και λάσπης.

Prefadoros