Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Η Διαφάνεια ξεχάστηκε στον τίτλο κ. Κωστούρο

Πίστευα πραγματικά ότι στο πρόγραμμα της "Επόμενης μέρας" ο Δημήτρης Κωστούρος θα ανέφερε, έστω και για τους τύπους, το θέμα της διαφάνειας στη διαχείριση του Δημοτικού χρήματος.

Απογοήτευση, είναι φανερό ότι συνειδητά έχει επιλεγεί αυτός ο τρόπος διαχείρισης από τον Δημήτρη Κωστούρο, των χωρίς μέτρο απευθείας αναθέσεων που σπαταλούν τα περιορισμένα έσοδα, των αναθέσεων σε ημέτερους, σε υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους, σε συγγενείς Συμβούλων, των αποφάσεων αόρατων Αντιδημάρχων και της κλειστής κάστας που βρίσκεται στην εξουσία του Δήμου.


Ένας τρόπος διαχείρισης πέρα για πέρα αδιαφανής και αυταρχικός, τον οποίο σκοπεύει να συνεχίσει σε περίπτωση που εκλεγεί Δήμαρχος, αυτό σημαίνει η παντελής απουσία από το πρόγραμμά του ακόμη και της λέξης διαφάνεια -μόνο στην επικεφαλίδα υπάρχει- δεν μιλάμε καν για ισότιμη μεταχείριση των πολιτών, ίση αντιμετώπιση, δίκαιη αντιμετώπιση, κάτι που να δείχνει ότι θα αλλάξει το κλίμα και η συμμετοχή του πολίτη μπορεί να γίνει πράξη.

Ακόμα και η θεωρητικόλογη αναφορά σε "Άμεση Δημοκρατία" δεν γίνεται πιστευτή από τη στιγμή που στην κατάρτιση δυο προϋπολογισμών της Δημαρχίας Κωστούρου, δεν ζητήθηκε καν η γνώμη των Τοπικών Κοινοτήτων, που προβλέπεται και από το Νόμο του Καλλικράτη, ούτε φυσικά έγινε κάποιος επίσημος απολογισμός έργου.

Είναι προφανής ο λόγος που ο Δημήτρης Κωστούρος δεν θέλει να δεσμευτεί με σειρά προγραμματικών μέτρων, που όλοι οι άλλοι Συνδυασμοί προτείνουν, για διαφάνεια, δημοκρατία, χρηστή διοίκηση.

Θέλει σε περίπτωση εκλογής του να διαχειρίζεται την εξουσία ως απόλυτος άρχων, μόνο με μια μικρή ομάδα Συμβούλων, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.

Αυτό ενισχύεται και από το ότι δεν βρήκε δυο λόγια να πει στην προεκλογική του εκστρατεία για θέματα που έμειναν πίσω ή δεν προχώρησαν όσο έπρεπε, να κάνει κάποια έστω αυτοκριτική ότι κάτι δεν έγινε σωστά, κάτι πήγε λάθος και θα το διορθώσουμε.

Ούτε καν καταδέχεται να πει κάτι για τα τόσα ερωτήματα που έχουν μείνει αναπάντητα.

Πόσο προκλητικό, λες και απευθύνεται σε πολίτες μειωμένης αντίληψης μοιάζει η προγραμματική του εξαγγελία, "Λογοδοτούμε ενώπιον των δημοτών για όλα τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο".

Γιατί δεν το κάνατε δυο χρόνια που είστε Δήμαρχος κ. Κωστούρο; Τι σας εμπόδισε; Γιατί να πιστέψουμε ότι θα το εφαρμόσετε αύριο όταν έχουν μείνει αναπάντητα ερωτήματα, όπως η ανάθεση της ιστοσελίδας του Δήμου, τα κλιματιστικά της ΔΕΥΑΝ, τα ρολόγια που δεν πληρώνουν της ΔΕΥΑΝ, η καταγγελία για τα χρήματα του πανηγυριού της Ευαγγελίστριας, τα δενδρύλια χασίς στις αποθήκες του Δήμου, η καταγγελία του υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου σας κ. Μπαρού για ξυλοδαρμό εργαζομένου, η άρνηση να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο σημαντικά θέματα όπως το νερό και ο προτεινόμενος τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων και ο Σταθμός μεταφόρτωσης;

Πόσα άλλα, δεκάδες ερωτήματα που αρνείστε ή απαξιοίτε να απαντήσετε, για οικονομικά κυρίως θέματα και απευθείας αναθέσεις.

Θέλετε λοιπόν να πιστέψουμε ότι θα "λογοδοτείτε ενώπιον των δημοτών", όταν αλαζονικά αρνείστε κάθε διάλογο προτιμώντας μονολόγους στα φιλικά σας ΜΜΕ;

Τελευταίο παράδειγμα η αποφυγή διακαναλικού διαλόγου που δέχτηκαν όλοι οι άλλοι υποψήφιοι Δήμαρχοι.

Όταν υπάρχει δείγμα γραφής κοντά οκτώ χρόνων, τα δύο τελευταία στη θέση του Δημάρχου, τότε κ. Κωστούρο μπορείτε να λέτε ότι θέλετε για το μέλλον, για την "Επόμενη μέρα", αλλά δεν γίνεστε πιστευτός, γιατί έχετε πολιτικό παρελθόν.

Ένα παρελθόν που δείχνει ότι δεν σας αρέσει, ούτε να λογοδοτείτε, ούτε να σας κρίνουν.

Ένα πολιτικό παρελθόν, που όσο και αν προσπαθήσατε να κρύψετε στην προεκλογική σας εκστρατεία, αυτό και δυστυχώς για σας, σας ακολουθεί σαν τη σκιά σας, φωνάζει και να είστε σίγουρος ότι οι περισσότεροι συμπολίτες θα το λάβουν υπόψη τους την Κυριακή 18 Μαΐου, στην κάλπη.

Prefadoros

Υ.Γ. Για όσους αμφιβάλουν, το πρόγραμμα: