Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Η προεκλογική στρατηγική του Δημήτρη Κωστούρου

Εδώ και αρκετούς μήνες έχει στηθεί ένας πανίσχυρος προπαγανδιστικός μηχανισμός με σκοπό να ενισχύσει την προσπάθεια του Δημήτρη Κωστούρου να εκλεγεί Δήμαρχος Ναυπλιέων.

Για να επιτευχθεί ο στόχος πρέπει να περάσει στον κόσμο ότι ο Δημήτρης Κωστούρος δεν έχει καμία συμμετοχή και επομένως ευθύνη για ότι συνέβη στο Δήμο μέχρι πριν από δύο χρόνια, άσχετα αν ο ίδιος βρίσκεται σε επιτελικές και αποφασιστικές θέσεις από το 2007.


Ένα άλλο βασικό που προβάλλεται είναι ότι χωρίς στην ουσία χρήματα, κατάφερε τα δυο χρόνια της Δημαρχίας του να διατηρήσει τις κοινωνικές δομές, που προβλέπονται από τον Καλλικράτη και λειτουργούν εξάλλου σε όλους τους Δήμους της χώρας.

Ένα τρίτο, είναι ότι βρίσκεται συνεχώς δίπλα στα προβλήματα και ότι έχει πετύχει μεγάλες νίκες για το Δήμο, που επαναλαμβάνονται συνέχεια και που στην ουσία πρόκειται μόνο για την εκβάθυνση του Λιμανιού που ακόμη καλά καλά δεν έχει ξεκινήσει.

Αυτό που ιδιαίτερα αγνοεί η προπαγάνδα είναι οι καταγγελίες για τη σπατάλη και τις απευθείας αναθέσεις που εξανεμίζουν τα έσοδα του Δήμου, όπως και οι αδιαφανείς τρόποι διαχείρισης της εξουσίας από μια ολιγομελή ομάδα.

Το πακέτο αυτό συμπληρώνεται από την απαξίωση της Αντιπολίτευσης, κυρίως του Χρήστου Γραμματικόπουλου με εκφράσεις περί μιζέριας και παντελή απουσία απαντήσεων σε ερωτήματα για γεγονότα και πραγματικότητες που συμβαίνουν στο Δήμο.

Όλα αυτά είναι συμπληρωματικά ώστε να επιτευχθεί το κύριο, η αναβάθμιση της πολιτικής προσωπικότητας του Δημήτρη Κωστούρου, που αποτελεί το αδύνατο σημείο του.

Τα άλλα ξέρετε, καλό παιδί, εργατικός, φιλικός, μιλάει στον κόσμο, κυκλοφορεί με ποδήλατο, τρέχει παντού, καλά είναι και χρειάζονται, αλλά δεν είναι αρκετά για να αναδείξουν κάποιον σε ηγέτη, αυτόν που έχει τις ικανότητες και τις δυνατότητες να πάει το Δήμο και τους Δημότες, όχι στην Επόμενη Μέρα, αλλά έστω στο επόμενο βήμα.

Αυτό λοιπόν που λείπει πρέπει να το καλύψουν μια σειρά από ενέργειες της πολιτικής προπαγάνδας.

Ορυμαγδός στα ΜΜΕ με καθημερινή παρουσία προβολής του Δημάρχου και παντελής απουσία των συνεργατών του, κυρίως των Αντιδημάρχων.

Λες και ο Δήμος είναι μόνο ο Δημήτρης Κωστούρος, λες και ότι γίνεται είναι προϊόν δικής του ενέργειας, λες και δεν υπάρχουν άλλοι Σύμβουλοι και κυρίως εκατοντάδες εργαζόμενοι, λες και δεν βάζουν πλάτη ο Πρωθυπουργός και δύο Υπουργοί.

Αλλά το αποκορύφωμα αποτελεί ότι όλες σχεδόν οι ανακοινώσεις υποψηφίων που συμμετέχουν στο Συνδυασμό του Δημήτρη Κωστούρου, εκθειάζουν τον ίδιο και εκφράζουν τις ευχαριστίες τους για την τιμή που τους έκανε να τους συμπεριλάβει στο Συνδυασμό του.

Η τακτική αυτή δεν είμαι σίγουρος αν εφαρμόστηκε για να ενισχυθεί απλώς το προφίλ του Δημάρχου ή αν έτσι εκφράστηκε η πολιτική αλαζονεία του.

Με αυτό λοιπόν τον τρόπο και με αόριστες αναφορές περί προτάσεων που υποτίθεται δεν έχει η Αντιπολίτευση, τις οποίες όταν γίνονται ή δεν τις ακούει ή τις παρουσιάζει μετά για δικές του, με επίσης επανάληψη της λέξης μιζέρια για να χαρακτηρίσει ότι λέγεται και δεν του αρέσει, αλλά και αποφυγή κάθε δημόσιου διαλόγου με τους αντιπάλους του, κατάφερε ο Δημήτρης Κωστούρος να κρύψει το πολιτικό κενό που περιέχει.

Προσωπικά πιστεύω ότι η πλειοψηφία των συμπολιτών μας το έχει καταλάβει και θα το εκφράσει με την ψήφο του.

Prefadoros