Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Και τώρα πως θα ζήσουμε χωρίς τα σκάφη;

Όσο να' ναι εκτός από ομορφιά στο Λιμάνι ήταν και μια καλή εικόνα για την εξουσία, ντόπια κυρίως αλλά και κεντρική.

Δεν ξέρω γιατί, αλλά η Περιφέρεια μου φάνηκε ότι έκανε το ψιλοκορόιδο αυτό το πενθήμερο στο Ναύπλιο, ο Τατούλης που πετάγεται εδώ για να παρασταθεί σε μια ανακοίνωση για κάποια υπογραφή μελέτης στο Άργος, να λείπει από ένα τέτοιο γεγονός και σε προεκλογική περίοδο;

Θα μου πεις, Τατούλης είναι αυτός, που να βρεις άκρη.


Ομορφιές λοιπόν και θαυμασμός για τα πλωτά μικρά παλάτια που παρατάχθηκαν στο Λιμάνι, πήρε κανένα μάτι μήπως τον Καμπόσο ρε παιδιά;

Μεγάλο κέρδος η διαφήμιση με τις όμορφες φωτογραφίες στα ΜΜΕ και υπόσχεση για επανάληψη της έκθεσης του χρόνου.

Τα όποια αρνητικά ο Prefadoros δεν τα γράφει, για να μη μου λέτε ότι όλο τα αρνητικά γράφω.

Χθες βράδυ λοιπόν που είχαν μείνει 4-5 σκάφη, μεταξύ τους το θρυλικό και πανέμορφο Dragon, φάνηκε σε όλο του το μεγαλείο το Λιμάνι του Ναυπλίου, η τεράστια έκταση που καταλαμβάνει και το ανοιχτό πλέον ΠΙ.

Το σίγουρο είναι ότι θα αρχίσει από σήμερα και πάλι η μάχη για το αν και πόσο χώρο πρέπει να καταλαμβάνει η στάθμευση των οχημάτων, πως θα ρυθμιστεί η λειτουργία του Λιμανιού.

Τα πράγματα είναι απλά, μετά και τις πεζοδρομήσεις που έκαναν απαγορευτική τη στάθμευση στην παλιά πόλη, αν απαγορευτεί η στάθμευση και στο Λιμάνι είναι βέβαιο ότι μια σειρά από επαγγελματικές δραστηριότητες, κυρίως εμπορικά καταστήματα αλλά και οι μόνιμοι κάτοικοι θα πληγούν, με αποτέλεσμα σταδιακά την ακόμα μικρότερη κατοίκηση στην παλιά πόλη.

Υπάρχουν όμως και δραστηριότητες που θα ευνοηθούν ή τους είναι αδιάφορο.

Ποια λύση λοιπόν προκρίνεται; Έχει κάποιο πλάνο η Δημοτική Αρχή; Αυτή, η σημερινή του Δημήτρη Κωστούρου θα διοικεί το Δήμο μέχρι τις 31 Αυγούστου, το τέλος σχεδόν της τουριστικής σεζόν.

Ας μας πει λοιπόν, ευκαιρία είναι άλλωστε τώρα με τα προεκλογικά προγράμματα, όχι πάλι ξεκινούν τα έργα στο Λιμάνι και τέτοια που τα ακούμε τόσο καιρό.

Συγκεκριμένα, δεσμευτικά, υπάρχουν εκτός των άλλων και οικονομικά συμφέροντα και δραστηριότητες που επηρεάζονται άμεσα και καταλυτικά από τις αποφάσεις του Δήμου.

Τις αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον του Ιστορικού κέντρου.

Μέχρι τότε, μπορεί η Δημοτική Αρχή να φροντίσει κάποια θέματα καθαριότητας και προστασίας του περιβάλλοντος, υποβάθμισης κάποιων περιοχών;

Πηγαίνοντας προχθές να απολαύσω τα σκάφη που έφευγαν στα "Πέντε αδέλφια", το μάτι μου έπεσε στις εγκαταλελειμμένες Μπανιέρες, εικόνες ντροπής.

Η ανικανότητα και ανεπάρκεια της Δημοτικής εξουσίας... πιο κει τα κόκκινα χαλιά...

Prefadoros

Υ.Γ. Πέρασε ένας σχεδόν χρόνος, χαμένος λόγω ανεπάρκειας της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου, να θυμηθούμε τι έγραφα τότε, δεν έχει αλλάξει τίποτα:

Από το να αποφασίσει π.χ. ο Δήμαρχος και ο Λιμενάρχης για το αν θα κλείσει οριστικά το "ΠΙ" και τι θα γίνει μετά, όπως και τη χωροταξική ρύθμιση του Λιμανιού, αν και πως πρέπει να κινούνται τα οχήματα στην παλιά πόλη αλλά και παρεμβάσεις και στο Ιστορικό κέντρο αλλά και από την "ενδεκάτη" μέχρι το φάρο, μήπως πρέπει να γίνει μια συνολική μελέτη, σύγχρονη, που να καταγράφει τα δεδομένα του σήμερα και την προοπτική του αύριο;

Μήπως πριν από τους όποιους αυτοσχεδιασμούς των τωρινών αξιωματούχων, που αύριο μπορεί στη θέση τους να είναι άλλοι, θα πρέπει να καταρτιστεί ένα σχέδιο, μια μελέτη, όπως αυτή του Δήμου Άργους-Μυκηνών για την "ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου του Ναυπλίου και των περιοχών που το επηρεάζουν άμεσα";

Δήμαρχε Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο, κάντο όπως ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος

Για όσους δεν κατάλαβαν ή κάνουν πως δεν κατάλαβαν, για το σχέδιο ανάπλασης του Ναυπλίου