Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Δίπλα στα δεκάδες πούλμαν, στα χιλιάδες παιδιά, παραδίπλα στα κόκκινα χαλιά. (Ναι, στο "Μόντε Κάρλο")

Κάνοντας τη χθεσινή μου βόλτα-περπάτημα, το απομεσήμερο στο Ναύπλιο, πήγα να παρκάρω στην ανατολική πλευρά του Λιμανιού, κοντά στο εγκαταλελειμμένο παλιό τρενάκι στο σταθμό του ΟΣΕ.

Σε απόσταση 15-20 μέτρων με πήρε μια απερίγραπτη μπόχα, πλησίασα το τρενάκι, η βρώμα αποπνικτική σε σημείο που δύσκολα άντεχες λίγα δευτερόλεπτα, προχώρησα γρήγορα και πήρα κάποιες φωτογραφίες.

Πιο κει τα παιδιά των σχολικών εκδρομών, παίζοντας και γελώντας, συγκεντρώνονταν στα πούλμαν που ζέσταιναν τις μηχανές για την αναχώρηση.

Δεν πάνε δυο μέρες που τέλειωσε η έκθεση τουριστικών σκαφών, με Υπουργούς και τοπικούς άρχοντες να πατάνε στο κόκκινο χαλί, χιλιάδες επισκέπτες να απολαμβάνουν το όμορφο θέαμα και γιατί όχι, να ονειρεύονται.


Η Δημοτική Αρχή περήφανη διαφημίζει την επιτυχία της, που δεν είναι όλη δική της αλλά ποιος νοιάζεται; Σημασία έχει να ακούει αυτός, αυτό που θέλει να ακούει.

Τώρα αν υπάρχει μια υγειονομική βόμβα δίπλα μας, μια τεράστια υποτίμηση της ανθρώπινης ζωής, μια προσβολή του πολιτισμού μας, ένα έγκλημα κατά του περιβάλλοντος και περιφρόνηση της εξουσίας προς στους πολίτες και την πόλη που έχει την τιμή να διοικεί, μάλλον δεν έχει και πολύ σημασία.

Έλα μωρέ, υπερβολές του Prefadorou, σιγά, για λίγα σκουπίδια κάνει τόση φασαρία.

Όποιος νομίζει ότι υπερβάλλω δεν έχει παρά να πάει μόνος του να δει και να μυρίσει.

Κάποτε ξέρετε υπήρχε και ένα Υγειονομικό, με καταγγελία ή από μόνο του επενέβαινε και έβαζε πρόστιμα ή οδηγούσε τους υπεύθυνους στη Δικαιοσύνη.

Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει, η ευθύνη έχει περιέλθει στους Δήμους, οπότε καταλαβαίνετε...

Ξέρετε τι μου τη δίνει περισσότερο; Για να είναι καθαρός ο χώρος της έκθεσης και καλώς βέβαια, μεταφέρθηκαν μέχρι και οι κάδοι των σκουπιδιών από το Λιμάνι, για το σταθμό που δίπλα παρκάρουν τα πούλμαν και κατεβαίνουν τα παιδιά, κανένας δεν νοιάζεται.

Και μη μου πουν ότι ο χώρος ανήκει στον ΟΣΕ και δεν ξέρω γω τι άλλο, όταν υπάρχει πρόβλημα ο Δήμαρχος έχει υποχρέωση να επεμβαίνει, στους υπεύθυνους και από κει στον Εισαγγελέα.

Κλείνω με την ελπίδα να ευαισθητοποιηθούν Δήμαρχος και αρμόδιος Αντιδήμαρχος, ώστε να δοθεί άμεσα λύση.

Αν δεν γίνει τίποτα σε εύλογο χρονικό διάστημα ο Prefadoros θα καταφύγει στη Δικαιοσύνη.

Prefadoros