Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Το ημερολόγιο γράφει, Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

-- Πάμε για "κούρεμα" 50-60%.

Μάλιστα, το θέμα είναι τι θα κουρέψουμε γιατί αν διαβάσετε το κούρεμα τελικά θα περιοριστεί στις Τράπεζες που κατέχουν Ελληνικά ομόλογα και αφήνει απ΄έξω την ΕΚΤ και τα κράτη που μας έχουν δανείσει.

Δηλαδή το "κούρεμα" θα το υποστούν κυρίως οι Ελληνικές Τράπεζες και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.



Ποιο θα είναι τελικά το ποσό που θα "γλιτώσουμε" από το χρέος; η ΕΕ το υπολογίζει γύρω στα 75 δισ. οι ανεξάρτητοι αναλυτές όχι περισσότερο από 25 δισ.

Όποια και αν είναι η αλήθεια και το πραγματικό ποσό της μείωσης εδώ που έχει φτάσει το χρέος, στα 360 δισ., μάλλον το αδιέξοδο είναι προφανές και με τις νέες ρυθμίσεις που θα συνοδευτούν με νέα μέτρα μείωσης μισθών, συντάξεων κλπ.

-- Απόφαση για έγκριση της συμφωνίας με αυξημένη πλειοψηφία 180 Βουλευτών.

Τα έχουμε ξαναπεί, οι Πασόκοι είναι ανεξάντλητοι σε κόλπα.

Στο μεσοπρόθεσμο πχ δεν ζήτησαν αυξημένη πλειοψηφία, τώρα για να στριμώξουν  το Σαμαρά εκβιάζουν αυξημένη πλειοψηφία με το επιχείρημα της ευρύτερης αποδοχής και άλλα τέτοια ευτράπελα.

Πριν με πείτε προβοκάτορα και αντικυβερνητικό θα σας υπενθυμίσω ότι στην Βουλή έχει κατατεθεί αλλά δεν έχει ψηφιστεί η Δανειακή Σύμβαση του πρώτου Μνημονίου και έχει εξουσιοδοτηθεί ο Υπουργός Οικονομικών να εκπροσωπεί και να υπογράφει συμφωνίες κατά παράβαση του Συντάγματος όπως συμφωνούν επιφανείς νομικοί της χώρας μας.

-- Ο Αρχιεπίσκοπος στο Κατάρ για "μπίζνες".

"Ο Αρχιεπίσκοπος θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Εμίρη του κρατιδίου Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θάνι. Αντικείμενο της κουβέντας των δύο ανδρών η εκμετάλλευση της εκκλησιαστικής περιουσίας από τους Καταριανούς μέσω της σύναψης συνεργασιών σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα εκείνον της ενέργειας."

"Όπως αναφέρουν πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε περίπτωση που επιτευχθεί συμφωνία τότε η Εκκλησία της Ελλάδος θα έχει έναν επιπλέον σημαντικό πόρο για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της, ενώ θα δημιουργηθούν και εκατοντάδες θέσεις εργασίας."

Ακόμα και έτσι, "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα" δεν έλεγαν οι μισητοί κομμουνιστές;

Δεν συνεχίζω, σέβομαι τον Παπά-Λευτέρη, τον Παπά-Λιά και τον μακαρίτη Παπά-Μελέτιο.

-- Τσάκας και Πρίγκιπας.

Το καλαμπούρι πάει να γίνει πραγματικότητα.

Γι΄αυτό σας λέω σ΄αυτή την πουτάνα τη ζωή ποτέ μη λες ποτέ!.

Να δω τον Τσάκα στα επίσημα στο ΟΑΚΑ και μα την Παναγία, σχώρα με Θε μου, να μην ξαναπατήσω το πόδι μου σε γήπεδο.