Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Απαντήσεις για τους Παιδικούς και Βρεφονημιακούς Σταθμούς

Έλαβα και ευχαρίστως δημοσιεύω τις ενστάσεις αναγνώστη ή αναγνώστριας του Prefadorou που προσπαθεί να φωτίσει περισσότερο το ζήτημα με τους εργαζόμενους στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Ναυπλίου που αφορά και τους εργαζόμενους και βεβαίως τους γονείς των παιδιών που βρίσκονται σε αδιέξοδο.



Να πω εξ΄αρχής ότι τα στοιχεία που δημοσίευσα είναι δημόσια αφού έχουν δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, δεν είναι υπηρεσιακά μυστικά και η ανωνυμία του blog δεν έχει σχέση με την εγκυρότητα αυτών που αναρτώνται που έχει και σημασία.

Γιατί ακριβώς σημασία έχει η ουσία και όχι αν τα γράφει ένας ανώνυμος όπως κάνει και ο/η αποστολέας.

Ας είναι, αυτό που όλοι επιδιώκουμε, τουλάχιστον εγώ, είναι να δούμε το τι έφταιξε και το τι μπορεί να γίνει ώστε να λειτουργήσουν οι Σταθμοί, τώρα και στο μέλλον, χωρίς προβλήματα.

Παραθέτω αυτούσια τα δύο mails που έλαβα:

"ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΑ ΑΝΑΡΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ...ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΜΑΣΚΕ.?ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ?ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ.ΟΠΩΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 42781 ΑΠΟ ΤΙΣ 28/7/2010 ΑΝΑΣΤΑΛΘΗΚΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ.ΤΡΙΤΟΝ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ 24ΜΗΝΟ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ 3 ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΛΗΞΗΣ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ.ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ (ΑΡΘΡΟ 10, ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2)ΛΕΕΙ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΟΘΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 31/12/2009 ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΒΑΣΕΙ ΣΕΙΡΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΜΕ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟ Β ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2010 Κ Ο ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 31/12/2012.ΤΑ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΙΣ 14/5/2010 ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΟΡΙΣΤΕΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 18/5/2010(!!!!) ΓΙΑΤΙ ΣΤΙΣ 19/5 ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΑΓΩΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ,ΥΠΟΨΙΝ ΟΤΙ ΜΕΣΟΛΑΒΟΥΣΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΑΡΑ ΣΕ 1,5ΜΕΡΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΤΙΣ 22ΔΙΟΡΙΣΤΕΕΣ !!!!.ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΓΩ ΠΑΓΩΜΑΤΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ 13 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΚΕΙ?ΟΛΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ....ΑΛΛΑ ΟΛΑ!!!!!!!!!!!!!"

"EYXOMAI NA MH TO ΦΑΕΙ Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ!!!!!!!!!!! "

Πριν καλά-καλά προλάβω να διαβάσω τα δύο mails και να απαντήσω έρχονται άλλα δύο που αφού τα διαβάσετε στη συνέχεια δείτε τις απαντήσεις του Prefadorou:

"γιατι δεν δημοσιευετε τα δικα μας σχολια?θα παρεμβει εισαγγελεας για την αναρμοστη συμπεριφορα σας."

""Oι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αυτή τη θέση συμφωνα με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου η οποία θα διαρκέσει κατ’ ανώτατο όριο μέχρι την προηγούμενη της δημοσίευσης των ατομικών πράξεων διορισμού βάσει του πίνακα διοριστέων"...Δειξτε τις ατομικές πράξεις διορισμού για να αποδείξετε οτι έπρεπε ναχαν φυγει...Επίσης, οι συμβάσεις τους, αν τις έχετε δει, αφού έχετε βρει όσα σας βολεύουν να παρουσιάσετε για τους δικούς σας σκοπούς, δεν είναι ανανεώσιμες, ούτε διαδοχικές...Είναι μία σύμβαση συνεχόμενη "η οποία θα διαρκέσει κατ’ ανώτατο όριο μέχρι την προηγούμενη της δημοσίευσης των ατομικών πράξεων διορισμού βάσει του πίνακα διοριστέων" όπως προβλέπει και το ΦΕΚ της προκήρυξης που έχετε επισυνάψει και σας προκαλώ αφού τα ξέρετε όλα τοσο καλά και να παρουσιάσετε τη σύμβαση των εργαζομένων καθώς και ΤΙΣ ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΨΕΥΔΩΣ ισχυρίζεστε... Όχι μισές δουλειές. Όσο για το ΦΕΚ που επικαλείστε αν το είχατε διαβάσει σωστά θα καταλαβαίνατε ότι δεν αφορά συμβάσεις που εμπιπτουν σε δημόσιο φορέα.. Έχετε δίκιο στο κομμάτι ότι πρέπει να καταλογιστούν ευθύνες, όχι στους πριν μόνο, αλλά και σ'αυτούς που ανέλαβαν και ΔΕ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΠΑΝ ΤΑ 4!!!Κατα τ' άλλα ΠΕ!!!Απλά για να φαίνονται στις σφραγίδες και στις μαρκιζες. Ευτυχώς ο κόσμος βλέπει και ξέρει πλέον. Μια εφεδρία θα μας σώσει εν τέλει από τέτοια άτομα."

Θα παρακαλούσα να διαβάζετε προσεκτικότερα αυτά που γράφω, παρέθεσα το Νόμο που διέπει τις Συμβάσεις, τις αποφάσεις για προσλήψεις, την προκήρυξη για μόνιμες θέσεις και τον πίνακα κατάταξης του ΑΣΕΠ, έθεσα δε ερωτήματα, βάσει αυτών, για το αν εφαρμόστηκαν και αν έγιναν όλα όπως έπρεπε ώστε να μην φτάσουμε στη σημερινή κατάσταση.

Απαντώ λοιπόν, είτε μας αρέσει είτε όχι ο Νόμος μιλάει για ανώτατο όριο 24ων μηνών και τρεις ανανεώσεις το ανώτερο.

Οι προσλήψεις, των απολυθέντων τώρα, έγιναν από το Μάρτιο μέχρι το Σεπτέμβριο του 2009 επομένως έπρεπε να έχουν γίνει οι απολύσεις ενωρίτερα και όχι στις 6 Οκτωβρίου 2011.

Ο Νόμος υπερισχύει κάθε άλλης διοικητικής πράξης γι΄αυτό προβλέπει ποινικές και διοικητικές ευθύνες για τους παραβάτες που υπογράφουν συμβάσεις πέραν των 24 μηνών (όχι για τους εργαζόμενους).

Κατανοώ και συμμερίζομαι την επιθυμία και την ανάγκη σας για εργασία αλλά γνωρίζατε για το 24μηνο.

Ο τελικός πίνακας κατάταξης του ΑΣΕΠ δημοσιεύτηκε από τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου στο ΦΕΚ στις 14-5-2010 όμως από τις 17-2-2010 είχε αποφασίσει το ΑΣΕΠ, υπήρξε καθυστέρηση στη δημοσίευση;

Από τότε με τον περιορισμό των προσλήψεων έγιναν κάποιες ενέργειες για να προσληφθούν οι επιτυχόντες;

Κανένας από τους απολυθέντες δεν περιλαμβάνεται στον Πίνακα των προς μονιμοποίηση, δεν σας λέει τίποτα αυτό;

Ούτε Εισαγγελέας είμαι ούτε το δικαστή παριστάνω για να βγάζω αποφάσεις, είμαι ο μόνος όμως που τόλμησε να παρουσιάσει το θέμα πέραν της τυπικής είδησης για το άνοιγμα ή κλείσιμο των Σταθμών που δημοσίευσαν άλλα μέσα ενημέρωσης.

Όσο για το με ποιον είναι ο Prefadoros αν τον διαβάζατε συχνότερα θα ξέρατε ότι εδώ και μήνες "φωνάζει" για την ανεργία και τα εργασιακά δικαιώματα που διαλύονται.

Ευχαρίστως να ακούσω τον αντίλογο αλλά με διάθεση να παρουσιαστούν όλες οι πλευρές του θέματος και όχι μεμονωμένα κατά πως συμφέρει τον καθένα.