Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Η απάντηση του Υπουργού για τους Σταθμούς, τα ψέματα και οι σκοπιμότητες

Απάντηση έδωσε ο αρμόδιος Υπουργός στο Γιάννη Ανδριανό για τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Ναυπλίου που δεν έτυχε και μεγάλης δημοσιότητας ούτε και σχολιασμού από τα τοπικά ΜΜΕ και τα blogs.

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει το πιθανό κίνητρο του Βουλευτή, πέρα από την ευαισθησία του για το θέμα, και δεν θα μπω σε ερμηνείες.



Αυτό που αναφέρεται όμως στην απάντηση του Υπουργού θα πρέπει να απαντηθεί από το Δήμο που βέβαια δεν την ανάρτησε στην ιστοσελίδα του.

Τι θέλει να πει, στο υπογραμμισμένο κείμενο; ότι υπήρχε η δυνατότητα νόμιμης πρόσληψης προσωπικού φέτος και ζητήσαμε μόνο επτά άτομα; αν είναι έτσι γιατί δεν ζητήθηκαν όσες ήταν οι ανάγκες; δηλαδή 22-23 εργαζόμενους;

Μπορεί να κάνω λάθος ερμηνεύοντας αυτό που διαβάζω, θα δοθεί από κάποιον απάντηση; 

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός έλαβε γραπτή απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Χ. Καστανίδη στην από 7/9/2011 Ερώτηση που είχε υποβάλει με θέμα τη μεγάλη ταλαιπωρία που υφίστανται οικογένειες στο Ναύπλιο και σε άλλες περιοχές της χώρας από τους κλειστούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Ο Υπουργός Εσωτερικών στην απάντησή του, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι:
«Όσον αφορά στη στελέχωση του Δήμου Ναυπλιέων με μόνιμο προσωπικό σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 11 του ν.3833/2010, όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 37 του ν. 3986/2011, από την 1η Ιανουαρίου 2011 και μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2015, ο αριθμός των ετήσιων προσλήψεων και διορισμών του μόνιμου προσωπικού και του προσωπικού σε σχέση εργασίας αορίστου χρόνου στους φορείς της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 3812/2009, δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος συνολικά από το λόγο ένα προς πέντε (μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις), στο σύνολο των φορέων με εξαίρεση του έτος 2011, για το οποίο ο λόγος θα είναι ένα προς δέκα. Οι αποχωρήσεις υπολογίζονται την 31η Δεκεμβρίου του αμέσως προηγούμενου έτους και αφορούν στο σύνολο του έτους αυτού.

Έως ότου εκδοθεί η απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την κατανομή των θέσεων που θα εγκριθούν ανά υπηρεσία και φορέα και προκειμένου να διασφαλιστεί η πιστή εφαρμογή του λόγου ένα προς δέκα, το ανωτέρω Υπουργείο απέστειλε την αριθμ. ΔΙΠΠ/Φ.2.9/32/οικ.3884/18-2-2011 εγκύκλιο, η οποία είναι αναρτημένη στη «Διαύγεια» με κωδικό ΑΔΑ: 4ΑΛΔΚ-4, προκειμένου οι φορείς να μην προβούν στην έκδοση και δημοσίευση αποφάσεων διορισμού, πρόσληψης προσωπικού (διοριστέων σε διαδικασίες επιλογής τακτικού προσωπικού του ΑΣΕΠ με οριστικά αποτελέσματα) καθώς επίσης και οποιασδήποτε άλλης απόφασης διορισμού τακτικού προσωπικού βάσει ειδικών διατάξεων, πριν την έκδοση της εν λόγω απόφασης.

Στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων έκτακτου προσωπικού έτους 2011, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην ΑΠ οικ. 9089/24.2.2011 εγκύκλιό μας, ο Δήμος Ναυπλιέων απέστειλε, μέσω της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αίτημα για πρόσληψη δεκαοκτώ (18) ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την κάλυψη των αναγκών του για τις υπηρεσίες του, εκ των οποίων οι επτά (7) θέσεις αφορούσαν τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς αρμοδιότητάς του. Με το ΑΠ 23230/16.5.2011 έγγραφό μας ανακοινώσαμε την έγκριση της Τετραμελούς εξ Υπουργών Επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006, όπως ισχύει δεκατεσσάρων (14) ατόμων».

Πάμε στο ψέμα.

Λέει ο Πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΑΝ προς τους γονείς, αυτό αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου:

"Αγαπητοί γονείς,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το ΔΟΚΟΙΠΑΝ αποτελεί ένα Νομικό Πρόσωπο που εκτελεί ύψιστης σημασίας έργο, αυτό της προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης των βρεφών και νηπίων του Δήμου μας.

Όπως είναι γνωστό σε όλους η νέα σχολική χρονιά άρχισε με πολλά προβλήματα τα οποία μας ανάγκασαν στο προσωρινό κλείσιμο τμημάτων των παιδικών σταθμών, κυρίως λόγω των νέων κυβερνητικών μέτρων τα οποία προσπαθούμε με μεγάλους αγώνες να αντιμετωπίσουμε.

Το κυριότερο εκ των οποίων είναι το μειωμένο προσωπικό λειτουργίας των παιδικών σταθμών λόγω της δικαστικής απόφασης της 10-10-2011 βάσει της οποίας απολύονται δεκαπέντε εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων.

Ένεκα του γεγονότος τούτου και της συνεπαγόμενης μη ορθής λειτουργίας των Π.Σ. σας καλούμε σε ενημερωτική συνάντηση- συζήτηση την Παρασκευή 14-10-2011 στο αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου Ναυπλίου στις 19.00 το απόγευμα.

Με εκτίμηση

Ο πρόεδρος

Δημήτριος Μπακέας"

Λέτε ψέματα κ. Μπακέα και εν γνώσει σας.

 Γιατί στις 12 Οκτωβρίου που συνεδρίασε το ΔΣ του ΔΟΚΟΙΠΑΝ και αποφάσισε να προκηρυχθούν οι δίμηνες Συμβάσεις με την υπ΄αριθμόν 43/2011 απόφαση, λέτε:

 "λόγω της λύσης της εργασιακής σχέσης των υπαλλήλων Ι.Δ.Ο.Χ. σύμφωνα με την
απόφαση 46/6-10-2011 του Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Ν."


Την απόλυση την υπογράψατε εσείς στις 6-10-2011 εφαρμόζοντας καθυστερημένα το Νόμο και όχι η δικαστική απόφαση της 10-10-2011 όπως ο ίδιος λέτε.

Σκοπιμότητες;

Να πάμε όμως και σε ένα παράδοξο της περίφημης προκήρυξης για μόνιμο προσωπικό από τον ΑΣΕΠ.

Όπως έχει καταγγελθεί, χωρίς να έχει διαψευστεί, κανένας από από αυτούς που ήταν στους προσωρινούς πίνακες, και που προσλήφθηκαν με τις συμβάσεις που έληξαν πρόσφατα, δεν βρισκόταν στους οριστικούς πίνακες του ΑΣΕΠ.

Η δικαιολογία ήταν ότι ότι από λάθος; ή παράλειψη; στην προκήρυξη δεν προβλεπόταν μοριοδότηση ή κάτι τέτοιο για εντοπιότητα.

Τώρα τι να πεις; να μην σας κουράζω, άμα βρείτε τις απαντήσεις πες τε τες και μένα.

Τελευταίο για όσους ενδιαφέρονται, δημοσιεύτηκαν τα ονόματα των προσλαμβανομένων  με τις δίμηνες Συμβάσεις.

Με την ευχή να είναι όλα εντάξει αυτή τη φορά, δείτε τα:

https://diavgeia.gov.gr/doc/45%CE%9F1%CE%9F%CE%950%CE%98-%CE%93%CE%A83?inline=true