Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Η σιγή της Φιλαρμονικής Ναυπλίου

Αυτή η Δημοτική Αρχή, και συνέχεια της προηγούμενης, έχει την τάση να βάζει λουκέτα σε δραστηριότητες του Δήμου που για χρόνια παρουσίαζαν σημαντικό έργο.

Μετά το Ραδιοφωνικό Σταθμό και τη Δημοτική Επιχείρηση Τουριστικής Ανάπτυξης φαίνεται ότι ήρθε και η σειρά της Δημοτικής Φιλαρμονικής που μετά από 70 τόσων χρόνων λειτουργίας να διαλυθεί.



Το καμάρι του Ναυπλίου για τόσες δεκαετίες, με μουσικούς Ναυπλιωτάκια που έμαθαν και ανέπτυξαν το ταλέντο τους, με εκατοντάδες συναυλίες ακόμα και τα δύσκολα χρόνια, η χαρά των παιδιών και η συγκίνηση των μεγάλων, η φωνή της εθνικής μας υπερηφάνειας, η κατάνυξη στην πίστη μας, η πιο ζωντανή παρουσία της πόλης και το σύμβολο της ποιότητας αυτού του τόπου, ο διαφημιστής σε όλη την Ελλάδα, αυτή η μοναδική μπάντα που ανανεωνόταν συνεχώς και συνέχιζε το δοξασμένο παρελθόν της κινδυνεύει να κλείσει τον κύκλο της όχι γιατί η ίδια έφτασε σε παρακμή, αλλά γιατί έτσι κάποιοι θέλουν να γίνει.

Σιγά ρε Prefadore, σαν πολλά μας τα λες.

Και λίγα λέω, γιατί πλέον είναι εμφανές, αυτή η Δημοτική Αρχή ότι δεν της αρέσει και ότι έχει κόστος που δεν ανταποκρίνεται στην πολιτική της φιλοσοφία, αλλά και την κουλτούρα της, το απαξιώνει.

Αν δεν υπάρχουν χρήματα πέστε το, αν δεν μπορείτε να διαχειριστήτε καταστάσεις που θέλουν ικανότητες, πάλι πέστε το.

Πάντα η Φιλαρμονική βρισκόταν τρόπος να χρηματοδοτείται, ποτέ δεν ήταν εύκολο.

Βρείτε τον τρόπο, αν αυτό είναι το πρόβλημα, άλλωστε γιαυτό σας εκλέξαμε και σας πληρώνουμε αδρά.

Για να βρίσκετε λύσεις στα προβλήματα και να πάτε τον τόπο μας μερικά βήματα μπροστά.

Ερασιτεχνική μπάντα, όπως μάλλον θέλετε, δεν γίνεται.