Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Μύρισε κάλπη, τέλος Νοεμβρίου αρχές Δεκεμβρίου

Τα λέμε αρκετό καιρό τώρα, παρέλαση μπορεί να κάνουν γαλοπούλα όμως δεν θα προλάβουνε να φάνε.

Όχι γιατί είμαστε μάγοι ή παριστάνουμε τους έξυπνους, στοιχειωδώς να παρακολουθεί κάποιος τις εξελίξεις καταλαβαίνει ότι η προσφυγή στην κάλπη είναι η μόνη πολιτική διέξοδος που απομένει στην πλέον ανίκανη Κυβέρνηση που πέρασε από τον τόπο.



Ο ιστορικός του μέλλοντος θα κρίνει αν ήταν μόνο ανίκανη, εκείνο που μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε τώρα είναι ότι οι χειρισμοί του Πρωθυπουργού όχι απλά επιδείνωσαν την δύσκολη κατάσταση που άφησε η ΝΔ αλλά κυριολεκτικά διέλυσαν την οικονομική, κοινωνική, εθνική ζωή της χώρας.

Όπως πλέον φαίνεται, με τα στοιχεία που συνεχώς προστίθενται, η Ελλάδα από ένα μικρό μέρος του Ευρωπαϊκού και Παγκόσμιου προβλήματος, το 2008,  μετατράπηκε στο κύριο πρόβλημα και σε πειραματόζωο λύσεων που ποτέ μέχρι τώρα δεν είχαν δοκιμαστεί ούτε και στις πλέον καθυστερημένες και φτωχές χώρες του κόσμου.

Και μπορεί δικαιολογημένα μέχρις ενός σημείου να μας λένε ότι τόσα χρόνια ζούσαμε με δανεικά αλλά η Ελλάδα ήταν, το 2008, 17η πιο πλούσια χώρα στον κόσμο και για χρόνια είχε ρυθμούς ανάπτυξης 4-4,5% και κατά κεφαλήν ετήσιο εισόδημα 34.000 δολάρια.

Πως λοιπόν έφτασε μέσα σε δύο χρόνια στα τραγικά νούμερα που βιώνουμε όλοι; επειδή είχε μεγάλο χρέος; επειδή είχε μεγάλα ετήσια ελλείμματα;

Μα ξέρετε κάποια χώρα να μην έχει; να δουλέψουμε περισσότερο, να κάνουμε αλλαγές στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, να "επανιδρύσουμε", όπως έλεγε ο Καραμανλής και έμεινε στα λόγια, το κράτος, να μειώσουμε το εισόδημά μας, να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας, αλλά μέχρις εκεί.

Η εξαθλίωση και η εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας δεν δικαιολογούνται και δεν συγχωρούνται.

Πρώτα είναι ο Λαός και η εθνική ανεξαρτησία και μετά οι εταίροι, οι δανειστές, οι τοκογλύφοι και μαυραγορίτες, το ΔΝΤ και η Τρόικα.

Οι Κυβερνήσεις εκλέγονται για να εκπροσωπούν και να υπερασπίζονται τα συμφέροντα του Λαού και της χώρας τους.

Όλοι οι άλλοι και τα συμφέροντά τους είναι μετά.

Δεν είναι δυνατόν να αποφασίζεται το μέλλον μας από τους Γερμανούς (βασικά) την Τετάρτη και μεις να μαθαίνουμε μετά τι μας περιμένει, είναι αδιανόητα πράγματα αυτά για ένα περήφανο Λαό σαν τον δικό μας.

Ραγιάς ο Έλληνας δεν έγινε ποτέ, ούτε και θα γίνει.

Ας το καταλάβουν όσοι κάνουν ότι το ξεχνάνε.

Διαβάστε δυο πολύ ενδιαφέροντα και κατατοπιστικά άρθρα για το πως μας έφτασαν εδώ και για τη λύση της στάσης πληρωμών.

http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/2011-10-24-22-23-51-2011102442611/

http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/2011-10-24-22-32-39-2011102442613/