Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Η Σοσιαλιστική Διεθνής, ο Παπανδρέου, ο Παπούλιας και οι παρελάσεις

Λίγοι μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί στην απουσία του Πρωθυπουργού από τις εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου προτίμησε να πάει σε ένα ακόμη "μνημόσυνο" της κάποτε κραταιάς Σοσιαλιστικής Διεθνούς παρά να παραβρεθεί μαζί με το Λαό στην πιο τιμητική εκδήλωση μνήμης και απόδοσης τιμής σε αυτούς που πολέμησαν, σκοτώθηκαν, εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν και εξαθλιώθηκαν από τον πιο βάρβαρο εισβολέα που γνώρισε ο τόπος μας.



Να αποδώσει την οφειλόμενη τιμή σε αυτούς που αγωνίστηκαν για ελευθερία και τα ιδανικά τους, για την πατρίδα τους.

Πόσο υποκριτικό φαντάζει το μόλις μια μέρα πριν διάγγελμα;.

Ενότητα και δουλειά ζήτησε ο Πρωθυπουργός, μάλιστα και καλώς, όμως όταν ο ηγέτης ζητά θυσίες από το Λαό μπαίνει ο ίδιος μπροστά, κατεβαίνει στο Λαό για να δώσει θάρρος και πίστη αλλιώς δεν πείθει και δεν μπορεί να εμπνεύσει το Λαό να αγωνιστεί για αυτά που του ζητά.

Είναι παγκόσμιος και διαχρονικός ηθικός κανόνας, ο επικεφαλής πέφτει τελευταίος και μάχεται πρώτος.

Σκληρός ο Prefadoros, ναι αλλά δεν μπορώ να βλέπω και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να "φεύγει" ρωτώντας "τι κάνουμε;" και να βγάζει ανακοινώσεις έστω και κατά μιας μερίδας του Λαού.

Ο Πρόεδρος ενώνει όλους τους Έλληνες στο πρόσωπό του και δεν μπορεί να φεύγει, να καθίσει εκεί και να ζητήσει να τιμηθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις παρελαύνοντας μπροστά στο Λαό.

Ο Λαός δεν έχει τίποτα με το Στρατό και τον τιμά με κάθε ευκαιρία γιατί είναι κομμάτι του, ούτε με τους θεσμούς, με τους συγκεκριμένους πολιτικούς τα έχει που βλέπει ότι ξεπουλούν αυτά για τα οποία αγωνίστηκαν οι προγονοί του.

Δεν ξέρω αν, στη θέση του σημερινού Προέδρου, ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Κωστής Στεφανόπουλος ακόμα και ο Χρήστος Σαρτζετάκης θα είχαμε τέτοιες συμπεριφορές και φυσικά τέτοια αντιμετώπιση στις Κυβερνητικές αποφάσεις που δημόσιοι άντρες κρίνουν ως αντισυνταγματικές.

Και αυτοί βρέθηκαν σε δύσκολες καταστάσεις και πολύπλοκες ισορροπίες έπρεπε να κρατήσουν.

Κανένας όμως δεν τους κατηγόρησε ότι δεν τίμησαν το ρόλο τους.

Ας το αναλογιστεί ο σεβαστός Πρόεδρος Κάρολος Παπούλιας που βγήκε από τα δεκαπέντε του στο Αντάρτικο, και τον τιμούμε γι΄αυτό, και ας θυμηθεί το φλογερό νέο που δίνει μάχες και δεν προεδρεύει απλώς μιας αντιλαϊκής Κυβέρνησης αλλά του Λαού.

Όσο για τον Πρωθυπουργό; ότι θέλει ο καθένας ας πει.

Ο Πάγκαλος σε ποια παρέλαση παραβρέθηκε;

Ο Βενιζέλος και ο Καστανίδης, που μας έχουν πρήξει τόσα χρόνια σαν τους "Θεσσαλονικάρχες", γιατί δεν πήγαν στη Θεσσαλονίκη να τιμήσουν την Απελευθέρωση και το 40 και το Λαό τους;

Μου φάνηκε ή έτσι είναι; και από τη ΝΔ δεν είδαμε μεγάλη προθυμία για τις τιμές της ημέρας.

Prefadore δεν σε βλέπω καλά.