Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Η σουίτα 2806 του Sofitel

Έγραφα τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2011 για τη σύλληψη και διαπόμπευση του Στρος Καν:

"Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας πρωταγωνιστής της σκηνής "καίγεται" από μια αδυναμία του.

Αποτελεί όμως ένα τρανταχτό παράδειγμα ότι την πραγματική εξουσία δεν την έχουν τα πρόσωπα που είναι στη σκηνή αλλά στα παρασκήνια."

Θα πάρει καιρό για να ξετυλιχτεί το κουβάρι αλλά τα πρώτα ξέφτια άρχισαν να μαδάνε.

Κατ΄αρχήν το ότι έγινε σεξουαλική πράξη βίαια ή όχι είναι μάλλον δεδομένο αλλά άλλο είναι το θέμα για μας.

Πιστεύει κανείς ότι τη στιγμή που οι Αμερικανικές Μυστικές Υπηρεσίες εισχωρούν σε κάθε χώρα και παρακολουθούν τον κάθε τέταρτης κατηγορίας τρομοκράτη ή "τρομοκράτη" δεν παρακολουθούσαν τον υπ΄αριθμόν ένα διαχειριστή του μεγαλύτερου κερδοσκοπικού οργανισμού, του ΔΝΤ, που στηρίζεται κυρίως από Αμερικανικά κεφάλαια;  

Έχει κανείς αμφιβολία, ότι λόγω του "πάθους" του, ο Στρος Καν δεν ήταν εύκολο θύμα για το αν και πότε ήθελαν να τον βγάλουν από τη μέση;

Πιστεύω πως όχι, αλλά έχουν ενδιαφέρον τα τελευταία γεγονότα στη χώρα μας.

Βγαίνει ο Βουλευτής Πάνος Καμμένος ορμητικός και κάποιες φορές εκτός ελέγχου και καταγγέλλει τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ως «έμμισθο broker», δηλαδή μεσίτη ξένων συμφερόντων.

Κάνει κάποιους συνδυασμούς γεγονότων και ημερομηνιών για να δικαιολογήσει την καταγγελία.

Και εδώ είναι που ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου.

Μαθαίνουμε ότι τον Αύγουστο του 2009 που ο Καραμανλής προκηρύσσει εκλογές ο φίλος, golden boy, Πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης αγοράζει ασφάλιστρα κινδύνου CDS για να ασφαλίσει τα ελληνικά ομόλογα της Τράπεζας του ύψους 950 εκατομμυρίων ευρώ για την περίπτωση χρεοκοπίας της χώρας.

Να δεχτούμε ότι ο κ. Φιλιππίδης σαν καλός μάνατζερ προείδε; προέβλεψε; την επερχόμενη θύελλα χωρίς να ξέρει τίποτα όπως οι άλλοι Τραπεζίτες και Οικονομολόγοι;

Να το δεχτούμε, διαβάστε όμως τι γράφει σήμερα η Καθημερινή:

"Η παγκόσμια αγορά των CDS το καλοκαίρι του 2009 κυμαινόταν στα 8 δισεκατομμύρια δολάρια. Αγοράζοντας το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο CDS αξίας 950 εκατομμυρίων ευρώ (δηλαδή 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια) κατέχει μία θέση που αντιστοιχεί περίπου στο 12,5% της παγκόσμιας αγοράς, ποσοστό που θα μπορούσε να συμπαρασύρει και άλλους παίκτες. Πράγματι από τον Αύγουστο μέχρι τον Δεκέμβριο το CDS ανέβηκε κατά 110 μονάδες βάσης και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κέρδισε με το αυτό το παιχνίδι περίπου 35 εκατομμύρια ευρώ."

Δηλαδή ο κ. Φιλιππίδης χωρίς να ξέρει τίποτα επένδυσε ένα τεράστιο ποσό (1,2 δις δολάρια) σε μια παγκόσμια αγορά που συνολικά είχαν επενδυθεί μόλις 8 δις δολάρια.

Μυστήρια πράγματα, πόσο μυστήρια όμως πραγματικά είναι;

Να πάμε λίγο πιο πίσω το Μάιο του 2009 που ο Καραμανλής κλείνει τη Βουλή βιαστικά "αμνηστεύοντας" στην ουσία και πιθανές ποινικές ευθύνες Υπουργών.

Η Βουλή δεν ξανανοίγει ποτέ και ο Καραμανλής τον Αύγουστο προκηρύσσει εκλογές με τις οποίες οι περισσότεροι μέσα στη ΝΔ δεν συμφωνούν.

Η οικονομική κατάσταση είναι φανερό ότι έχει ξεφύγει και παρά τα λεγόμενα, λίγους μήνες πριν, του Αλογοσκούφη ότι η χώρα μας θα είναι η τελευταία που θα κινδυνέψει από την παγκόσμια οικονομική κρίση όλοι ανησυχούν αλλά ελάχιστοι γνωρίζουν ότι πραγματικά βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού.

Απόδειξη ότι ο Γιώργος Παπανδρέου στις 3 Ιουνίου 2009 δηλώνει την αντίθεσή του στο ΔΝΤ και τις καταστροφικές συνέπειες που θα είχε μια προσφυγή για βοήθεια σε αυτό αλλά ακόμα και το περιβόητο "λεφτά υπάρχουν" δείχνουν ότι δεν είχε αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος.

Έρχεται λοιπόν ο Καμμένος και λέει ότι ο Παπανδρέου όχι μόνο ήξερε αλλά ότι "έστησε" με ντόπιους και ξένους κερδοσκόπους τη χρεοκοπία για προσωπικό όφελος.

Βαριές κατηγορίες που δύσκολα αποδεικνύονται αλλά μένουν σε κάποιους μέσα στο λαό που νοιώθουν το Μνημόνιο στο πετσί τους. 
 
Δεν ήξερε όμως και ο Υπουργός Οικονομικών Παπαθανασίου που λίγες μέρες πριν τις εκλογές ψήφισε το Νόμο για την απόσυρση που θα κόστιζε στην οικονομία αρκετά δις ευρώ που δεν υπήρχαν;

Αυτός ίσως μαθημένος από την αγορά και άνθρωπος της πιάτσας ήταν της λογικής "αφού το χρήμα είναι φτηνό γιατί να μη συνεχίσουμε να δανειζόμαστε;" σάμπως από την τσέπη του θα πλήρωνε;

Το παζλ θα αργήσει να συμπληρωθεί, εκτός αν μιλήσει αυτός που σίγουρα γνώριζε όλη την αλήθεια, ο Καραμανλής.

Γιατί η συμπεριφορά του από τον Μάιο του 2009 μέχρι και τις εκλογές αυτό δείχνει.

Και κυρίως γιατί παρέδωσε την εξουσία, γιατί περί παράδοσης επρόκειτο, δυο χρόνια πριν από τη λήξη της θητείας του.

Ας γυρίσω όμως στην αρχή.

Μπορεί στη σουίτα 2806 να κρύβεται η αλήθεια και το μέλλον της χώρας μας;

Ο Στρος Καν "κατέβηκε" από το αεροπλάνο που θα τον οδηγούσε στη Μέρκελ και τους άλλους οικονομικούς παράγοντες της Ευρώπης για την πιο σημαντική ίσως απόφαση για την Ελλάδα.

Αυτά.

Προτείνω να διαβάσετε τα άρθρα από την Καθημερινή και το Κουρδιστό πορτοκάλι από όπου άντλησα και τις πληροφορίες:

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_19/05/2011_391437

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyepix_1_21/03/2010_394968

http://kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=6032