Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Όταν η εξουσία έχει χιούμορ

Με αριθμό απόφασης 168/2011 δημοσιεύτηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ η ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου Ναυπλίου από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στην απόφαση γράφεται:

"Γ. Συνοπτική κατάσταση του προϋπολογισμού να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου ..."

Αν αυτό δεν είναι χιούμορ, τότε τι είναι;

Και καλά δεν βρέθηκε ένας Σύμβουλος να πει ότι ο Δήμος εδώ και μήνες δεν έχει ιστοσελίδα;

Όμως, όπως προβλέπεται στον προϋπολογισμό υπάρχουν 24.600 ευρώ (άντε πάλι αυτά τα 24.600 ευρώ) για την ιστοσελίδα.

Έτσι θα δικαιωθεί και ο Κωστούρος που από τις 22 Φεβρουαρίου 2011 έλεγε:

"Η ιστοσελίδα του Δήμου θα κοστίσει 19000€ + ΦΠΑ και έγινε με απευθείας ανάθεση.ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ"

Ο Prefadoros επειδή είναι σατανικός, όπως και οι αριθμοί, ακούστε τι σκέφτηκε:

Αναθέτω απευθείας ή την έχω ήδη αναθέσει ( ο Κωστούρος το λέει όχι εγώ) την ιστοσελίδα με την προβλεπόμενη τιμή από τον προϋπολογισμό 24.600 ευρώ και για να φανεί καλή η ανάθεση μας κάνει έκπτωση, ο ανάδοχος, 5%.

Δηλαδή, 24.600 μείον 1.230 που είναι το 5% μένουν 23.370 ευρώ.

Ο Αντιδήμαρχος Κωστούρος μας είπε από τις 22 Φεβρουαρίου ότι η ιστοσελίδα θα κοστίσει 19.000 ευρώ + ΦΠΑ.

Δηλαδή, 19.000 συν 4.370 που είναι 23% ο ΦΠΑ σύνολο 23.370 ευρώ.

Καλόόόόόό΄!!!!!!!!

Ρε Prefadore επειδή είσαι εσύ τρελός νομίζεις ότι όλοι οι άνθρωποι σκέφτονται έτσι;

Που να ξέρω ρε παιδιά, προτιμώ τρελός από μόνος μου παρά να με τρελάνουν οι άλλοι.

Και επάνω που έκλεινα το σχόλιο βλέπω ανάρτηση από τον Καράπαυλο στα ΑΙΡΕΤΙΚΑ που με προκαλεί με άλλο ποσό στον προϋπολογισμό:

"ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ
Δαπάνες: Κωδικός 00-6142.002. Αιτιολογία "Βελτιστοποίησης κατάταξης σε μηχανές αναζήτησης" και από κάτω για να μην μένει καμία αμφιβολία: "Υπηρεσία βελτιστοποίησης κατάταξης σε μηχανές αναζήτησης της διαδυκτιακής πύλης" (η ορθογραφία όπως στον προϋπολογισμό). Ποσό 5.000,00."


Ε, τώρα και γνωστικός να είσαι δεν θα σαλτάρεις;

Για τους μη γνωρίζοντες η "Υπηρεσία βελτιστοποίησης κατάταξης σε μηχανές αναζήτησης της διαδυκτιακής πύλης" γνωστή ως Search Engine Optimization (SEO) είναι ένα πρόγραμμα που (υποτίθεται λέει ο Prefadoros) βοηθά ιστοσελίδες να βγαίνουν πρώτες στις μηχανές αναζήτησης Google, Yahoo κλπ.

Για την κατάταξη οι μηχανές αναζήτησης έχουν μυστικές προδιαγραφές που βασίζονται σε αλγόριθμους και βάσει αυτών ορίζεται η σειρά εμφάνισης όταν γράφουμε τι θέλουμε να βρούμε στο κουτάκι αναζήτησης πχ της Google.

Πολλοί προγραμματιστές και εταιρίες παγκόσμια προσπαθούν να "σπάσουν" τα προγράμματα των μηχανών και απευθύνονται κυρίως σε νέες ιστοσελίδες, με αμοιβή φυσικά, πουλώντας μια υπηρεσία που δεν χρειάζεται για κάποιον που γνωρίζει τα στοιχειώδη και απόλυτα γνώστες είναι οι κατασκευαστές ιστοσελίδων.

Μέσα στην υποχρέωση ενός κατασκευαστή ιστοσελίδας είναι και η "τοποθέτηση" στις μηχανές αναζήτησης.

Αλλά και αυτό δεν είναι πλέον απαραίτητο αφού η εξέλιξη των μηχανών αναζήτησης βρίσκει κάθε ιστοσελίδα και την κατατάσσει βάσει των προδιαγραφών της.

Πάμε τώρα στην ιστοσελίδα του Δήμου Ναυπλίου και γιατί δεν χρειάζεται καμία "Υπηρεσία βελτιστοποίησης κατάταξης σε μηχανές αναζήτησης της διαδυκτιακής πύλης".

Τα επίσημα τοπωνύμια και τα ονόματα (domain names) που χρησιμοποιούνται μόνο από επίσημους φορείς βγαίνουν πάντα πρώτα στη σελίδα αποτελεσμάτων της αναζήτησης.

Γράψτε πχ Άργος, Τρίπολη, Κόρινθος, Αργολίδα θα δείτε πρώτες στην κορυφή τις ιστοσελίδες του Δήμου Άργους, του Δήμου Τρίπολης, του Δήμου Κορίνθου και της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Ασχέτως αν έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα ή όχι βγαίνουν πάντα πρώτες.

Η ιστοσελίδα του Δήμου Ναυπλίου επειδή είναι για μήνες κλειστή και τα πανέξυπνα robots των μηχανών την θεωρούν ανενεργή την έχουν ρίξει μερικές θέσεις (κατάλαβες γιατί φωνάζουμε κ. Κωστούρο;) και θα την επαναφέρουν πρώτη μόλις αυτή λειτουργήσει και πάλι.

Πιστεύω να καταλάβατε ότι αν δοθούν χρήματα για "Υπηρεσία βελτιστοποίησης κατάταξης σε μηχανές αναζήτησης της διαδυκτιακής πύλης" θα είναι "χάρισμα" σε κάποιον.

Ο Prefadoros δηλώνει, ότι αυτά τουλάχιστον τα χρήματα, θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να μη δοθούν 

Γιατί όπως γράφει και ο Καράπαυλος (α ρε Κώστα τι με έβαλλες να κάνω μεσημεριάτικα):

"Σημειώνω ότι για πέντε χιλιάρικα ένα συγγενικό μου πρόσωπο θα δουλεύει οκτώ μήνες και δέκα μέρες."

Όσο για την ανάθεση της ιστοσελίδας ελπίζω η αρμόδια Οικονομική Επιτροπή να κάνει διαγωνισμό με προδιαγραφές και προσφορές με έκπτωση για να μην έχουμε τίποτα παρατράγουδα.