Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Οι πονηριές των Γερμανών και η υποχρέωση Παπανδρέου

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης διαβάζει ο Prefadoros ότι:

"Σε άρθρο του επικεφαλής οικονομικού αναλυτή των Financial Times Deutschland, Thomas Fricke, που δημοσιεύεται με τίτλο «Ο αμαρτωλός Έλληνας πληρώνει» και υπότιτλο «Περίεργο, αλλά αληθινό: Κανείς δεν επωφελείται οικονομικά τόσο πολύ από την κρίση όσο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Είναι καιρός με αυτά τα περίπου 10 δις Ευρώ να καθησυχαστούν οι αμφισβητίες»".

Τι μας λέει η Γερμανική εφημερίδα και ο έγκυρος αναλυτής; ότι από την Ελληνική κρίση η Γερμανία έχει κερδίσει μέχρι τώρα 10 δις ευρώ χωρίς να βάλλει στην ουσία ούτε ένα πραγματικό ευρώ από το ταμείο της (διαβάστε το άρθρο).

Τι να πρωτοσχολιάσεις τώρα; τον κάλπικο συνεταιρισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης; το ότι οι κερδοσκόποι δεν είναι μόνο κάποιες αόρατες αγορές αλλά και οι "φίλοι" μας στην Ευρώπη; την υποκριτική στάση των Γερμανών απέναντι στο Ελληνικό πρόβλημα; την αφέλεια ότι οι "σύμμαχοι" θα μας συμπαρασταθούν;

Τα πράγματα είναι απλά και είναι απλά γιατί:

1ον Η Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμα και αν δεχτούμε τις αγαθές προθέσεις των οραματιστών της Ενωμένης Ευρώπης, εξελίχθηκε σε καπιταλιστική αρένα με ιμπεριαλιστικές βλέψεις των συνήθη υπόπτων.

2ον Η Γερμανία με ένα καλοστημένο κόλπο που ξεκίνησε με την απαξίωση των Ελλήνων και συνεχίστηκε με τις τάχα δυσκολίες για βοήθεια λόγω των εκλογών της Μέρκελ και αφού ξεφορτώθηκε ένα μεγάλο μέρος από τα Ελληνικά ομόλογα που είχαν οι Γερμανικές Τράπεζες (στην ουσία τα πληρώσαμε από το δάνειο που πήραμε) τώρα εμφανίζεται σκληρή και αδιαπραγμάτευτη σε όρους εξαθλίωσης για την Ελλάδα.

3ον Μία χώρα που "λάδωνε" συστηματικά και για χρόνια, όπως και η δική της Δικαιοσύνη απεκάλυψε, και εκμαύλισε χωρίς φραγμούς πάντα πρόθυμους να υποκύψουν και καταστρατήγησε έτσι κάθε έννοια δικαίου και υγιούς ανταγωνισμού των πολλών Νόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που και η ίδια είχε ψηφίσει εμφανίζεται όχι απλά τιμητής αλλά και ρυθμιστής της τύχης ενός Λαού που η ίδια ως ένα βαθμό διέφθειρε.

Αυτά για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για τη Γερμανία, γιατί για τις δικές μας ευθύνες και τους υπεύθυνους ξέρουμε, άσχετα αν το πολιτικό σύστημα δεν αποφασίζει να τις αποδώσει.

Πάμε τώρα στο Γιώργο Παπανδρέου, που καλόπιστα δεχτήκαμε όπως γράφω στην προηγούμενη ανάρτηση ότι δεν ήξερε το μέγεθος του προβλήματος.

Τώρα όμως που όλη η τράπουλα βρίσκεται στο τραπέζι, τώρα που όλα σχεδόν τα φύλλα έχουν ανοίξει τι πρέπει να κάνει ο Πρωθυπουργός για να σώσει την παρτίδα και να συστρατευθεί ο Λαός όπως ζήτησε από το Βουλευτικό;

Να ζητήσει άμεσα την πληρωμή του Κατοχικού Δανείου και των αποζημιώσεων που ούτε έχουν παραγραφεί ούτε έχουν "χαριστεί" από τη χώρα μας.

Και μόνο να τεθεί το θέμα θα έχει σοβαρότατες επιπτώσεις για τη Γερμανία γιατί εδώ και δεκαπέντε περίπου χρόνια αρνείται να εκτελέσει Δικαστικές αποφάσεις σε Ελλάδα και Ιταλία για αποζημίωση των θυμάτων του Δίστομου όχι γιατί είναι πολλά τα χρήματα αλλά γιατί αν τα πληρώσει θα εγερθούν αυτόματα απαιτήσεις από χιλιάδες μέρη και πολίτες από όλη την Ευρώπη που υπέστησαν τη Ναζιστική βία.

Είναι σωστό να πληρώσουν τα παιδιά και τα εγγόνια, οι σημερινοί Γερμανοί, επειδή οι Ναζί έκαναν αυτά που έκαναν; 

Δεν κατάλαβα, τα δικά μας παιδιά και εγγόνια γιατί θα πληρώσουν τους σημερινούς Γερμανούς!.

Και όλους τους άλλους βέβαια.

Αν σας φαίνονται υπερβολικά αυτά μόλις διαβάζω (πριν κλείσω την ανάρτηση) στο in.gr:

"Βερολίνο, Γερμανία
Αυστηρή προειδοποίηση απευθύνει στην Ελλάδα ο νέος επικεφαλής της Bundesbank, Γιένς Βάιντμαν, ότι «θα αφεθεί στην τύχη της αν δεν εφαρμόσει το πρόγραμμα» και η δημοσιονομική προσπάθεια εκτροχιαστεί."

Πάρτε και τα ρέστα.

Διαβάστε το πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Γιώργου Δελαστίκ στο Έθνος:

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&pubid=63073121