Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Καραθώνα και Νοσοκομείο, δυο καυτά θέματα.

Δυο καυτά θέματα βρίσκονται στην επικαιρότητα στο Ναύπλιο.

Η τύχες της Καραθώνας και του Νοσοκομείου Ναυπλίου.

Δυο θέματα που θα καθορίσουν αποφασιστικά όχι μόνο το σήμερα αλλά κυρίως το μέλλον της περιοχής και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Οι ενδείξεις είναι μάλλον ότι οδεύουμε σε λύσεις οικονομιστικού χαρακτήρα μακριά από τις πραγματικές ανάγκες.

Ήδη τη Δευτέρα με μοναδικό θέμα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο για να αποφασίσει επί της πρότασης Λιαρόπουλου για μετατροπή του Νοσοκομείου Ναυπλίου από Γενικό σε Χρόνιων Παθήσεων που όπως λένε και οι εργαζόμενοι θα γίνει στην ουσία Γηροκομείο.

Αν αυτό είναι ένα εύκολο θέμα για να παρθεί ομόφωνη απόφαση καταδίκης και αντίθεσης στην πρόταση Λιαρόπουλου το θέμα της Καραθώνας είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις σύμφωνα και με την εμπειρία που έχουμε και από το παρελθόν.

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Αναγνωσταράς φαίνεται ότι με λεπτούς χειρισμούς, πάνω στις προτάσεις που δείχνει να έχει στα χέρια του από την Κυβέρνηση, προσπάθησε να βρει λύση σε χαμηλούς τόνους με συναίνεση της αντιπολίτευσης κάτι που ναυάγησε.

Έτσι στη σύσκεψη των αρχηγών των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης οι Γραμματικόπουλος και Βασιλείου που πήγαν αρνήθηκαν να συναινέσουν και ζήτησαν να έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο δε Γιάννης Γκιόλας εκ μέρους της Άλλης Πρότασης δεν πήγε ζητώντας και αυτός με επιστολή του να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο για το Σαλεσιώτη, ως συνήθως αγνοείται.

Αναπόφευκτα λοιπόν το Δημοτικό Συμβούλιο έχει καθήκον και υποχρέωση να πάρει θέση, όχι φαντάζομαι επιπόλαια και με κραυγές, μια θέση με ισχυρά επιχειρήματα και τη μέγιστη συναίνεση και γνώμονα το συμφέρον των κατοίκων αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Προτάσεις υπάρχουν από το παρελθόν αλλά φαντάζομαι ότι θα κατατεθούν και καινούργιες όμως ο Δήμαρχος οφείλει πριν από κάθε συζήτηση να δημοσιοποιήσει τις Κυβερνητικές προτάσεις που μοιάζει να έχει για να υπάρξει και χρόνος για συγκλήσεις στην πλέον εφικτή και αποδοτική.

Πολύ απλά γιατί εμείς ξέρουμε καλύτερα από τον κάθε "εισπράκτορα" και "επενδυτή" που τους απασχολούν μόνο τα νούμερα και το κέρδος, το δικό τους.