Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Ο πόλεμος τοπικών εφημερίδων και blogs μόλις άρχισε

Ο πόλεμος κατά των blogs που πρώτος ξεκίνησε ο παμπόνηρος Δάκογλου διαβλέποντας ότι ο Τοπικός Τύπος χάνει την όποια δύναμη του είχε απομείνει και συνεχίζει, παίρνοντας τη σκυτάλη, ο Πιτσάκης δείχνει και πανικό αλλά και το τέλος μιας "δημοσιογραφίας" που κινήθηκε συστηματικά -πλην εξαιρέσεων πάντα- στα θολά νερά της διαπλοκής με την εξουσία.

Έτσι αυτό που όλοι λέγαμε μεταξύ μας κάποια στιγμή θα έβγαινε και στο διαδίκτυο.

Το διαδίκτυο και οι bloggers ωριμάζουν σιγά-σιγά και σε λίγο καιρό θα αποτελούν το κυρίαρχο μέσο στην ενημέρωση, την πληροφόρηση και τον σχολιασμό αλλά και την κριτική στην εξουσία.

Θα είναι πάντα αγνά τα γραφόμενά τους όταν μάλιστα είναι και ανώνυμα;

Όχι φυσικά, όμως ο αναγνώστης και εδώ είναι το πλεονέκτημα του διαδικτύου με δυο-τρία κλικ θα μπορεί να βλέπει και τις διαφορετικές απόψεις δωρεάν και σε ελάχιστο χρόνο.

Όλο και περισσότερο τα blogs θα αποκτούν αξιοπιστία, μέσα από τις αντιφάσεις τους.

Γι΄αυτό και ο Prefadoros θέλει περισσότερα blogs, περισσότερες απόψεις, απελευθέρωση καταπιεσμένης έκφρασης, οδό διαφυγής από τα παραδοσιακά ΜΜΕ και γόνιμο διάλογο με σκέψεις και απόψεις που τόσα χρόνια φρόντισαν να "φυλακίσουν" οι λογής κοντυλοφόροι.

Και γι΄αυτό χαίρομαι που στην πρόκληση του Πιτσάκη εκτός του Prefadorou απαντήσεις έδωσαν:

http://www.parapolitikaargolida.gr/2011/05/blog-post_9497.html
http://argolikeseidiseis.blogspot.com/2011/05/blog-post_1385.html#more
http://mykines.blogspot.com/2011/05/bloggers-stri-nk.html

Τουλάχιστον αυτούς είδα εγώ γιατί μπορεί να υπάρχουν και άλλοι.

Αυτά που λες Γιάννη Πιτσάκη, ο Prefadoros όμως επιμένει, δεν φταίει πάντα το μέσο, φταίνε αυτοί που χρησιμοποιούν το μέσο.