Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Μην κλέβετε τον Prefadoro

Παρακαλώ οι αγαπητοί φίλοι bloggers όταν αντιγράφουν μια ανάρτηση από τον Prefadoro κάτω από τον τίτλο της ανάρτησης να βάζουν το link: prefadoros-nafplio.blogspot.com για να ξέρει ο αναγνώστης ποιος είναι ο συντάκτης της ανάρτησης, αλλιώς παρακαλώ να μην αναρτούν τα θέματα του Prefadorou.

Ο Prefadoros δεν είναι ούτε καβαλημένο καλάμι ούτε κάνας εγωίσταρος αλλά όταν παίζει πρέφα δεν ανέχεται να τον κλέβουν.

Χαίρεται όταν βλέπει αναρτήσεις του σε άλλα blogs γιατί αυτό δείχνει ότι αυτά που γράφει αρέσουν και έχουν ενδιαφέρον.

Επειδή ο Prefadoros γνωρίζει πολύ καλά και το διαδίκτυο και τα παραδοσιακά ΜΜΕ έχει τρόπους να διαφυλάξει την πνευματική του ιδιοκτησία από την επιχειρούμενη λογοκλοπή που θέλω να πιστεύω ότι δεν γίνεται με κακή πρόθεση όπως και να ευχαριστήσει τα blogs που αναφέρουν την πηγή π.χ. το blog της Άλλης Πρότασης http://alliprotasi.wordpress.com/.

Είναι εξοργιστικό να αντιγράφεται η ανάρτηση για την κρίση στα τοπικά ΜΜΕ χωρίς να αναφέρεται η πηγή και να δημοσιεύεται και σχόλιο αναγνώστη "Μπράβο, πολύ καλή ανάλυση" χωρίς οι διαχειριστές του blog να παραπέμπουν στον Prefadoro.

Πιστεύουν ότι έτσι θα αποκτήσουν περισσότερους επισκέπτες; μα αργά ή γρήγορα οι επισκέπτες θα τους καταλάβουν.

Αλλά και προς τι αυτή η μανία μεταξύ των blogers για το ποιος έχει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα; έχουν κάνα οικονομικό όφελος; θέλουν να αυτοανακηρυχθούν ως "πρώτοι" του διαδικτύου;

Κάτι τέτοια έκαναν και τα παραδοσιακά ΜΜΕ και βλέπετε την κατάντια τους.

Όσο για τα νούμερα που τόσο πολύ ενδιαφέρουν κάποιους ο Prefadoros μετά από 22 μόνο μέρες στο διαδίκτυο βρίσκεται πίσω μόνο από τον cobra και μπροστά από τους άλλους.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός και να μην χρειαστεί να επανέλθω.

Θα δω μόνο τους αντιγραφείς αν ανεβάσουν και αυτή την ανάρτηση για να δούμε και τις προθέσεις τους.