Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Οι ιστοσελίδες του Δήμου Άργους-Μυκηνών

Ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος φαίνεται ότι έχει αντιληφθεί απόλυτα τη σημασία του Διαδικτύου για την προβολή του Δήμου αλλά και την εξυπηρέτηση των Δημοτών.

Έτσι σε μια ανοιχτή συγκέντρωση φορέων παρουσίασε τις δύο νέες ιστοσελίδες του Δήμου που με μια πρώτη ματιά και σύμφωνα με τις προσδοκίες του Δημάρχου αποτελούν τη βάση ανάπτυξης για τη δημιουργία πλήρους πλατφόρμας ενημέρωσης και προβολής του νέου Δήμου Άργους-Μυκηνών.

Απόλυτα θετική η ενέργεια αλλά κατά τη γνώμη μου, που απορρέει από μακρόχρονη εμπειρία στο διαδίκτυο, πρέπει να προσεχθεί το θέμα των domain names των ιστοσελίδων και του αριθμού τους.

Εξηγούμαι, με την προσθήκη δύο νέων ονομάτων-διευθύνσεων στα υπάρχοντα φτάνουμε στα πέντε για το Άργος και τα οκτώ για το Δήμο Άργους-Μυκηνών.

Έχουμε τα δύο νέα: http://www.newargos.gr/ και http://www.argos-tourism.gr/

Έχουμε τα τρία του πρώην Δήμου Άργους:

https://www.argos.gr/  http://www.argosculture.gr/  http://www.argos-peripatos.gr/

Έχουμε και τρία των πρώην Δήμων Μυκηνών, Ν.Κίου και Κουτσοποδίου:
 
http://www.mikines.gov.gr/  http://www.neakios.gr/  http://www.koutsopodi.gov.gr/

Αποτέλεσμα, καλή η πολύπλευρη παρουσία αλλά όχι για το διαδίκτυο γιατί ελάχιστοι είναι οι "χασομέρηδες" επισκέπτες που ψάχνουν, η συντριπτική πλειοψηφία θέλει εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε αυτό που την ενδιαφέρει.

Συμπέρασμα: Το τεράστιο και ήδη υπάρχον στα οκτώ sites υλικό πρέπει να "μαζευτεί" και να ξεκινάει από μία πηγή ενώ πρέπει να γίνει επεξεργασία και προβολή των περιοχών του τεράστιου νέου Δήμου με τα τοπωνύμια της ιστορικότητας, του τουρισμού και της ζωής τους.

Φαντάζει δύσκολο και πολύπλοκο, πιστεύω όμως ότι είναι εφικτό και πολύ σημαντικό για την προβολή του νέου Δήμου Άργους-Μυκηνών.

Προσωπικά, είμαι στη διάθεσή σας κ. Δήμαρχε ή στη διάθεση των συνεργατών σας που ασχολούνται με το θέμα για μια γόνιμη συζήτηση χωρίς φυσικά καμιά υποχρέωση.

Πιστεύω, παρά τα όσα λέγονται, ότι είστε άνθρωπος που ακούει και απευθύνεστε στους γνωρίζοντες για πράγματα που θέλουν εξειδικευμένη γνώση.

Επειδή θα ήθελα μια απάντηση σας αποστέλλω την ανάρτηση στο προσωπικό σας e-mail.

Manos Avrianos

και για την αντιγραφή, Μάνος Περράκης.