Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ναυπλιέων την Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων την Τετάρτη 4 Μαΐου 2011 θα συζητηθούν σημαντικά θέματα όπως η έγκριση του απολογισμού της ΔΕΥΑΝ για το 2010, η αντικατάσταση του παραιτηθέντα τελικά Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου και βέβαια οι αυξήσεις στα Τέλη και τους Φόρους στα οποία διεξοδικά έχω αναφερθεί.

Δεν ξέρω αν θα υπάρξουν οργανωμένες αντιδράσεις από φορείς και κατοίκους που πλήττονται από τις εξωπραγματικές αυξήσεις, όπως στην περίπτωση της κατάργησης του Σχολείου στο Παναρήτι, όμως περιμένω να δω την αντίδραση της Αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα του επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Τάσου Σαλεσιώτη.

Ελπίζω αυτή τη φορά να πάει καλά οργανωμένος για να απαντήσει στην πρόκληση των αυξήσεων αλλά και στον απολογισμό της ΔΕΥΑΝ.

Όσο για το τι προβλέπει ο Καλλικράτης για τα Δημοτικά Τέλη είναι σαφέστατο:

"Τέλος επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την αρχή της ανταποδοτικότητας, οι συντελεστές των τελών είναι δυνατόν να διαφοροποιούνται στις δημοτικές ή τοπικές κοινότητες, ανάλογα ιδίως με την έκταση και τη συχνότητα παροχής της συγκεκριμένης υπηρεσίας και άρα το κόστος που συνεπάγεται η παροχή της."

Επομένως δικαιολογίες δεν υπάρχουν για τις οριζόντιες αυξήσεις και εξομοιώσεις της Παραλίας του Ναυπλίου με το Αραχναίο, τα Ίρια και την Πουλακίδα.

Να μην ξεχνάμε ότι ακολουθούν αυξήσεις για ύδρευση-αποχέτευση και για τα καταστήματα που νοικιάζουν χώρους για τραπεζοκαθίσματα.

Για να δούμε τι θα γίνει.