Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Ο πονηρός Τάκης

Παλιά καραβάνα και σκληρός "παίκτης", όπως έχω αποκαλέσει το Δήμαρχο Ναυπλιέων Παναγιώτη Αναγνωσταρά, το αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία.

Διαβάζω από την ανάρτηση στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ την τριμηνιαία οικονομική κατάσταση Ιανουάριος-Μάρτιος 2011 του Δήμου Ναυπλιέων:

ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ  5.965.997,21 ευρώ

ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ  2.665.243,81 ευρώ

Τα νούμερα προφανώς είναι σωστά και φαίνεται καθαρά από την κατάσταση ότι οι μόνες πληρωμές που έγιναν το τρίμηνο ήταν η μισθοδοσία και κάποιες υποχρεώσεις που δεν έπαιρναν αναβολή.

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Αναγνωσταράς γνωρίζοντας όσο κανένας άλλος την πραγματική οικονομική κατάσταση και την άγνοια των περισσοτέρων γύρο από το Νόμο του Καλλικράτη και τα περίφημα δωδεκατημόρια έδωσε εντολή να μην πληρωθεί τίποτα εκτός των μισθών και δόσεων που δεν μπορεί να καθυστερήσουν.

Έτσι στα αιτήματα για δαπάνες όλοι οι κατέχοντες κάποια εξουσία στο Δήμο απαντούν ότι δεν επιτρέπουν τα δωδεκατημόρια να γίνουν.

Δεν θα σας κουράσω με τα νούμερα που αναφέρονται στην έκθεση θα σας πω μόνο ότι με εφαρμογή των περιβόητων δωδεκατημορίων ο Δήμος μπορούσε να διαθέσει (δυνητικά) μέχρι 11.380.514,87 ευρώ.

Καταλαβαίνετε λοιπόν γιατί ο τίτλος είναι "Ο πονηρός Τάκης"; στην ουσία εκμεταλλευόμενος την άγνοια και για να μην του "φορτώνονται" φρόντισε (και καλά έκανε) να μαζέψει το "μαγαζί" που έμπαζε από παντού.

Το ζητούμενο είναι να μην αρχίσει η σπατάλη με την αποψινή ψήφιση του Προϋπολογισμού γιατί όλοι θα αρχίσουν να ζητούν.

Όσο για όσους εκτέθηκαν με τις δικαιολογίες περί κοψίματος χρημάτων και τεταρτημορίων (να μην ξαναβάλω το video) ας είναι πιο προσεκτικοί και κυρίως πιο διαβασμένοι όταν απευθύνονται στον κόσμο γιατί υπάρχουν και λίγοι ή πολλοί, δεν έχει σημασία, που δεν τρώνε χόρτο και μάλιστα αμάσητο.