Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Η Ανατροπή του Πρετεντέρη στο MEGA

Έβλεπα, όσο τους άντεξα δηλαδή, την εκπομπή Ανατροπή (άκου τίτλος) του Πρετεντέρη στο MEGA για τον ένα χρόνο του Μνημονίου και διαπίστωσα ότι:

Ο Πάγκαλος έχει ξεφύγει πλέον από τη σφαίρα της πολιτικής "αχ πούσαι νιότη, πούδειχνες πως θα  γινόμουν άλλος" που λέει και ο ποιητής (ο Βάρναλης για να μαθαίνουμε).

Ο Παπαδημούλης "οσεί παρών".

Ο Μάνος είπε το σωστό, μείωση δαπανών, αλλά σε λάθος κατεύθυνση.

Ο Λυκουρέντζος "παιδική χαρά" με δυο τσιτάτα "Ανάπτυξη και γιατί δεν δανειστήκαμε όταν τα Spread ήταν 130".

Ο πονηρός Πρετεντέρης δεν κάλεσε εκπρόσωπο από το ΚΚΕ και φρόντισε να προστατεύσει το ΛΑΟΣ με την μη παρουσία του.

Δυο σχόλια μόνο θα κάνω γιατί δεν αξίζει και παραπάνω.

Συμφωνώ με το Μάνο για τη σπατάλη που εξακολουθεί αλλά ο Μάνος προτείνει μείωση με ανθρωποθυσίες, εγώ με το πρεφαδόρικο μυαλό μου (και πολλοί άλλοι Έλληνες) δίνω δυο απλά παραδείγματα περιττής σπατάλης:

Αφήνω το Δήμο Ναυπλίου (κάποτε θα εξηγήσω γιατί εξακολουθώ να τον λέω έτσι και όχι Ναυπλιέων) και πάω στο διπλανό μας Άργους-Μυκηνών.

"Εκτέλεση με απ’ ευθείας ανάθεση προμήθειας για τις ανάγκες του Δήμου μας : 1 τεμ. ξύλινη έδρα
MDF οξιά λούστρο διαστ. 2,60*10,10 για την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, κόστος 2.150,00 ευρώ."

Τόσο απαραίτητη ήταν η ξύλινη έδρα για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου; τόσα χρόνια πως συνεδρίαζαν; όταν όλα τα παιδιά είναι άνεργα και οι Συνταξιούχοι δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε τα φάρμακά τους η "οξιά λούστρο" μας μάρανε.

Ρε Prefadore θα μας τρελάνεις; από τα 2.150,00 ευρώ του βάθρου θα μειωθεί το έλλειμμα της χώρας.

Ναι, γιατί δεν είναι μόνο θέμα περικοπής περιττών δαπανών αλλά κυρίως νοοτροπίας αυτών που κατέχουν την εξουσία σε όλα τα επίπεδα και δυστυχώς αυτή η νοοτροπία όχι μόνο δεν αλλάζει αλλά συνεχίζει σαν να μην τρέχει τίποτα.

Θέλετε ένα ακόμη; Οι 225 Δήμοι ας πούμε θέλουν νέες ιστοσελίδες και σύμφωνα με τα νούμερα που έχουν ανακοινωθεί σε Ναύπλιο και Άργος θα στοιχίσουν 20 με 25 χιλιάδες ευρώ που σημαίνει για όλους τους Δήμους 5.000.000 ευρώ τουλάχιστον.

Γιατί να μην ανατεθεί η κατασκευή των ιστοσελίδων σε φοιτητές Πληροφορικής του Μετσόβιου  Πολυτεχνείου και άλλων Σχολών σαν πτυχιακή εργασία με ένα μικρό bonus που θα πιάσει και τόπο;

Αν πάμε παραπάνω θα βρούμε εκατοντάδες παραδείγματα εξοικονόμησης χρημάτων αλλά είναι προφανές ότι η εξουσία καταφεύγει στην εύκολη λύση, το ξεζούμισμα μισθωτών και συνταξιούχων χωρίς να κόψει δαπάνες που είναι απαραίτητες για να λειτουργήσει το πελατειακό κράτος που έστησαν χρόνια τώρα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Όσο για τον Λυκουρέντζο τι να πεις τώρα; Ανάπτυξη λέει, ναι ρε μεγάλε μας λες δυο τρόπους σε μια χώρα που την καταντήσατε να μην παράγει τίποτα πλέον πως μπορεί να αναπτυχθεί; μήπως και άλλα προνόμια για επενδύσεις που καταλήγουν στις Τράπεζες της Ελβετίας;  

Άσε την εξυπνάδα "να δανειζόμαστε όταν τα spread ήταν 130", γιατί ρε Λυκουρέντζο αυτά δεν θα τα δίναμε πίσω και με τόκο; Για μαλάκες τους έχεις τους τοκογλύφους;

Εσένα περιμένανε να τους πιάσεις κορόιδο.

Εντάξει τη λύση θα τη δώσει ο Αντώνης με το "Ζάπειο 2", τώρα ησυχάσαμε.

Ακόμα και λύση να έχει με ποιους θα την εφαρμόσει;

Αν περιμένει ο Λαός από σας σώθηκε!.

Το κείμενο το έγραψε και το υπογράφει ο Prefadoros στο: prefadoros-nafplio.blogspot.com