Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Μια πρόταση μομφής κ. Σαμαρά

Αγαπητέ κ. Σαμαρά, αν πράγματι είστε κατά του Μνημονίου, αν πράγματι έχετε λύσεις για το σημερινό αδιέξοδο, αν έχετε τα "κότσια" να βγείτε μπροστά και να οδηγήσετε τη χώρα στη σωτηρία τότε μια πρόταση μομφής τώρα, μετά και την απόδειξη ότι ο Ελληνικός Λαός εν αγνοία του και "προγραμματισμένα" οδηγήθηκε στις δαγκάνες του ΔΝΤ, είναι αυτό που πρέπει να κάνετε.

Αφήστε τους σχεδιασμούς επί χάρτου για το τι συμφέρει εσάς και το κόμμα σας γιατί ακόμη και αν πετύχουν στο μέλλον κινδυνεύετε να ηγηθείτε, τότε, μιας χώρας υπόδουλης και ενός λαού εξαθλιωμένου.

Πέστε και στον κ. Καραμανλή να μιλήσει γιατί προφανώς και αυτός ήξερε.

Στη Δημοκρατία λέτε δεν υπάρχουν αδιέξοδα, είναι η ώρα να το αποδείξετε.

Αφήστε τους λεονταρισμούς του εκπροσώπου σας, βγείτε ο ίδιος και πάρτε την πρωτοβουλία να πείτε ότι: "Επαναδιαπραγματεύομαι τους όρους του Μνημονίου σε ριζικά άλλη κατεύθυνση", "Επιμηκύνεται η αποπληρωμή των χρεών για τουλάχιστον μια εικοσαετία", "Δεχόμαστε να δανειστούμε μόνο από την ΕΚΤ με επιτόκιο το ίδιο ή μέχρι μια μονάδα μεγαλύτερο από αυτό της ΕΚΤ" και ας αποφασίσουν οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας και ο Ελληνικός Λαός για την τύχη τους.

Εσείς κ. Σαμαρά θα έχετε κάνει τουλάχιστον το καθήκον σας.

Για την ιστορία ο Prefadoros επισημαίνει:       

Χθες

"Όσοι μιλούσαν ή μιλούν για αρραβωνιάσματα, φοβούνται την αυτοδύναμη ΝΔ και τον αυτοδύναμο Αντώνη Σαμαρά". Τάδε έφη χθες ο εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Μιχελάκης.

26 Μαρτίου 2008

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ, οδηγώντας σε αναβολή την ψήφιση του Ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή. Ο Γ.Παπανδρέου άσκησε κριτική στο σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής, με αιχμή την «υπονόμευση» του βασικού δικαιώματος σε αξιοπρεπείς συντάξεις.
Τόνισε ότι η κυβέρνηση «κάτω από τον ψεύτικο τίτλο της μεταρρύθμισης ξεπουλά και τα τελευταία περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου, τα οποία δεν είναι απλά ασημικά, αλλά ζωτικές επιχειρήσεις, που διασφαλίζουν βασικά εθνικά εργαλεία προγραμματισμού και που εγγυώνται βασικά αγαθά στην ενέργεια και στις τηλεπικοινωνίες».

Το κείμενο το έγραψε και το υπογράφει ο Prefadoros στο: prefadoros-nafplio.blogspot.com